Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:43, 19 kwi 2015

anna_p_k napisał(a)
A widzisz ile pomysłów czekaj na pogodę i ruszaj do ogródka, ta ostatnia propozycja też mi się podoba i własnie o to chodzi chyba zeby rabata kształtem przypominała tą przy tarasie

Aniu no właśnie z tą pogodą to tak nie prędko a póki trawy nie usunę, roślin nie ma sensu kupować, chociaż mam już ładne hortensje wypatrzone, namiary na kulki bukszpanowe i wszystko stoi w miejscu, ale może we wtorek się uda ją wykończyć M ma wolne i oby pogoda dopisała
paulina_ns 14:43, 19 kwi 2015

anna_p_k napisał(a)
A widzisz ile pomysłów czekaj na pogodę i ruszaj do ogródka, ta ostatnia propozycja też mi się podoba i własnie o to chodzi chyba zeby rabata kształtem przypominała tą przy tarasie

Aniu no właśnie z tą pogodą to tak nie prędko a póki trawy nie usunę, roślin nie ma sensu kupować, chociaż mam już ładne hortensje wypatrzone, namiary na kulki bukszpanowe i wszystko stoi w miejscu, ale może we wtorek się uda ją wykończyć M ma wolne i oby pogoda dopisała
paulina_ns 16:47, 19 kwi 2015

Pomimo, że zimno wiosna w ogrodzie się już rozpoczęła

Myślałam,że już mi się chwasty przedzierają przez korę, podchodzę bliżej, a tu...zapomniałam o niej całkowicie

paulina_ns 16:50, 19 kwi 2015

Hortensja zaczyna cudnie wypuszczać listki

Migdałek również

i magnolia

żurawki również zaczynają mieć nowe przyrosty

paulina_ns 16:55, 19 kwi 2015

Świerk na pniu dostał obwódkę z trzmieliny, które potraktowałam ukorzeniaczem i do ziemi

Dzieci sprowadziły sobie do ogródka zwierzątka

W tym roku również zakupiliśmy krzewy takie jak agrest, porzeczki, borówki - 2 lata sadziliśmy i podkopywały nam nornice i nic nie chciało rosnąć, teraz rozłożyliśmy folię, korę i póki co ładnie wszystko kwitnie - chociaż dziurska pod korą są ;/

paulina_ns 16:57, 19 kwi 2015

i póki co tyle u nas wiosny pozdrawiam niedzielnie
Pola 16:59, 19 kwi 2015

Paulinko, zajrzałam piękne zdjęcia robisz...wiosna jest cudna....będę zaglądać i obserwować zmiany
paulina_ns 17:35, 19 kwi 2015

Pola napisał(a)
Paulinko, zajrzałam piękne zdjęcia robisz...wiosna jest cudna....będę zaglądać i obserwować zmiany

Witaj, dziękuję, że do mnie zaglądnęłaś zaglądaj, zaglądaj ile tylko chcesz ja lecę do Ciebie
KasiaW76 17:55, 19 kwi 2015

Witaj. Pieknie u Ciebie... i super, że opisałaś roślinki jakie sadziłas. W razie potrzeby będę podpatrywała. Miałaś tez ładny teren od początku ehhh super
Agatek 17:56, 19 kwi 2015

Hej ja bym też bardziej zaokrągliła te brzegi