Iwonko, chylę czoła.
Ja nawet nie wiedziałabym od czego zacząć, skąd bierze się takie fajne formy? A nasionka kuione w zykłym ogrodniczym? I po jakim czasie od wysiewu uzyskaś takie efekty?
Wszystko w jednym Też muszę zajrzeć na tę stronę, bo warto mieć wszystkie ważne informacje z własnymi zapiskami w jednym miejscu Dzięki Ewa, że pamiętałaś
Jak dla mnie nieodłącznym elementem wiosny są...
Pomidory na parapecie. Kiedy powstała szklarenka wiedziałam, że sama spróbuje "wyprodukować" pomidorki z nasion, a przy okazji jeszcze sałata, papryczki chili i jarmuż. Co z tego będzie?
Odsłona I:
jeszcze wczoraj kombinowałam ze zrobieniem pergoli na róże jako wejście do ogrodu, trochę taki zabieg ograniczy bieganie naszego psa po ogrodzie ale nie wiem, czy to już nie jest za dużo albo może inny styl?...jak myślicie?
Polinko, przepraszam, jeśli namieszam, ale wg mnie, to nie jest kwestia ilości roślin, parzystości lub nie, tylko zbyt wielu form o kolumnowym pokroju. Grab - duża kolumna, cisy kolumnowe, berberysy kolumnowe i na razie thuje - też kolumny...
Ja bym dosadziła 2 graby, a po ich obu stronach - szpalery z miskantów. Tylko nie wiem, czy masz gdzie zagospodarować, cisy i berberysy. Ewentualnie szpaler miskantów po jednej stronie grabów, a szpaler berberysów - po drugiej. W nogach berberysów dużo trawek dla zmiękczenia ostrości.
Nie wiem, czy ta koncepcja Ci przypasuje, ale tu dużo innych doradzających, coś się na pewno wymyśli
jakie "dziwne" te choiny i śliczne bo wydają się kolumnowe , to odmiana jakaś ? zawsze sądziłam że one bardziej rozłożyste są , tym bardziej że mają już tak pod 2 m ?
bardzo gęste i ąłdne, moje sa maluchy, i rzadziudkie