Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hirutkowy raj:)) 13:21, 17 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Do ziemi. Do wody włożyłam na próbę ale chyba nic z tego nie będzie. Na dowód że idzie ku dobremu wstawiam zdjęcie patyczków. Tfu tfu

Sorry za jakość - telefon

Monika moje w wodzie juz maja duzo listkow,a chcesz Anabell po kawce bede ciac?
Ogródek nad jeziorem 13:12, 17 mar 2015

Do góry
Ostatnie zakupy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:03, 17 mar 2015

Do góry
Jak myślałam z początku tak jak Aga.... żeby po jednej stronie dać cis, a po drugiej berberys.... ale nie chciałam Ci mieszać

A może coś takiego?

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:43, 17 mar 2015

Do góry
Agatkowłaśnie widziałam, że ma być chłodniejSzkoda, bo chciałam w końcu coś porobić w ogrodzie.Oby nie padało.

Danusiuzapraszam do lektury hi,hi.

Wrzucę obiecane zdjęcie krokusika

Będzie ich więcej

Czy to będzie czosnek ozdobny??

I przyszłe tulipanki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:06, 17 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Polinko, przepraszam, jeśli namieszam, ale wg mnie, to nie jest kwestia ilości roślin, parzystości lub nie, tylko zbyt wielu form o kolumnowym pokroju. Grab - duża kolumna, cisy kolumnowe, berberysy kolumnowe i na razie thuje - też kolumny...
Ja bym dosadziła 2 graby, a po ich obu stronach - szpalery z miskantów. Tylko nie wiem, czy masz gdzie zagospodarować, cisy i berberysy. Ewentualnie szpaler miskantów po jednej stronie grabów, a szpaler berberysów - po drugiej. W nogach berberysów dużo trawek dla zmiękczenia ostrości.
Nie wiem, czy ta koncepcja Ci przypasuje, ale tu dużo innych doradzających, coś się na pewno wymyśli

Aga, nie ma za co przepraszać Im więcej pomysłów tym lepiej...

Graby mam już dwa w ogrodzie. Zrobiłam taki szybki rysunek z zaznaczeniem najważniejszych roślin i drzew w ogrodzie.

Ogródek Iwony 12:03, 17 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko, chylę czoła.
Ja nawet nie wiedziałabym od czego zacząć, skąd bierze się takie fajne formy? A nasionka kuione w zykłym ogrodniczym? I po jakim czasie od wysiewu uzyskaś takie efekty?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:57, 17 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I kalendarz udało mi się dorwać taki jak chciałam z miejscem na zapiski i wszystkimi cudownymi informacjami, co kiedy dlaczego tak i dlaczego nie tak, teraz czy nie teraz, trzeba lub nie trzeba robić. Jeszcze go nie przewertowałam dokładnie, ale już mi się podoba

Wszystko w jednym Też muszę zajrzeć na tę stronę, bo warto mieć wszystkie ważne informacje z własnymi zapiskami w jednym miejscu Dzięki Ewa, że pamiętałaś
Piruet na polnej drodze 11:46, 17 mar 2015

Do góry
Jak dla mnie nieodłącznym elementem wiosny są...
Pomidory na parapecie. Kiedy powstała szklarenka wiedziałam, że sama spróbuje "wyprodukować" pomidorki z nasion, a przy okazji jeszcze sałata, papryczki chili i jarmuż. Co z tego będzie?
Odsłona I:

Mój ogród pod górkę... 11:41, 17 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mgła jest celowo zrobiona
Tak być musi

Projekt koncepcyjny (nie mylić z technicznym w obłokach.

Kasiu, na avatarku jest fragment mojego ogrodu z projektu Danusi.
Ogród symetryczny 11:41, 17 mar 2015

Do góry
jeszcze wczoraj kombinowałam ze zrobieniem pergoli na róże jako wejście do ogrodu, trochę taki zabieg ograniczy bieganie naszego psa po ogrodzie ale nie wiem, czy to już nie jest za dużo albo może inny styl?...jak myślicie?

Jest, a jakby go nie było 11:35, 17 mar 2015

Do góry
No i ten pasek pod samymi oknami w kuchni

ach te dylematy
Lawendowy zawrót głowy 11:34, 17 mar 2015

Do góry
Ciemierniki juz na rabacie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:33, 17 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
wrzosowisko oczywiście nie daje mi spokoju...myślę intensywnie od kilku dni i wpadł mi do głowy pewien pomysł Zastanawiam się nad powtórzeniem ML...

Białe trawki-ML

zielone- cisy Wojtek

czerwone-berberys Red Pillar

biała obwódka- carex Silver Sceptre

Pod grabem będzie kostka z bukspzanu.

Zastanawiam się czy 4 cisy będą dobrze wyglądały? Wiem, że lepiej jest aby była nieparzysta liczba roślin...

Co o tym myślicie???

Polinko, przepraszam, jeśli namieszam, ale wg mnie, to nie jest kwestia ilości roślin, parzystości lub nie, tylko zbyt wielu form o kolumnowym pokroju. Grab - duża kolumna, cisy kolumnowe, berberysy kolumnowe i na razie thuje - też kolumny...
Ja bym dosadziła 2 graby, a po ich obu stronach - szpalery z miskantów. Tylko nie wiem, czy masz gdzie zagospodarować, cisy i berberysy. Ewentualnie szpaler miskantów po jednej stronie grabów, a szpaler berberysów - po drugiej. W nogach berberysów dużo trawek dla zmiękczenia ostrości.
Nie wiem, czy ta koncepcja Ci przypasuje, ale tu dużo innych doradzających, coś się na pewno wymyśli
Lawendowy zawrót głowy 11:32, 17 mar 2015

Do góry
Stokrotki maja sie dobrze

Lawendowy zawrót głowy 11:25, 17 mar 2015

Do góry
Czosnki szaleja
Lawendowy zawrót głowy 11:23, 17 mar 2015

Do góry
Moj pierwszy ....krokus huraaaaa
Lawendowy zawrót głowy 11:21, 17 mar 2015

Do góry
Och wreszcie stipa popikowana haha
To tu... 11:21, 17 mar 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Poranne zdjęcia na szybko zrobione telefonem... Niestety słońce tak pada, że o tej porze dnia choiny akurat są w cieniu, więc niewiele widać...

Straszliwie się cieszę, że wreszcie posadziliśmy coś docelowo, a nie tymczasowo...

jakie "dziwne" te choiny i śliczne bo wydają się kolumnowe , to odmiana jakaś ? zawsze sądziłam że one bardziej rozłożyste są , tym bardziej że mają już tak pod 2 m ?
bardzo gęste i ąłdne, moje sa maluchy, i rzadziudkie
Jest, a jakby go nie było 11:21, 17 mar 2015

Do góry
Tą pigwę chyba na razie zostawię, tylko ładnie ją przytnę.

To tu... 11:15, 17 mar 2015

Do góry
MAD napisał(a)
I jeszcze trochę mojej jesieni...

Odnośnie tego winobluszcza długo u ciebie rośnie śliczny jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies