Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 10:34, 04 lut 2015

Do góry
Wspomnienia jesienne

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:31, 04 lut 2015

Do góry

tam gdzie cyfra dwójka to już kostka, niebieska obramówka "donica" brązowa rabatka,
przed "donicą" żwirek z jakimś drzewkiem - na razie wybrałam ambrowca bo może w wodzie stać jakby coś
ale wszelkie Wasze sugestie mile widziane
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:29, 04 lut 2015

Do góry
jest mój garaż i szerszy garaż sąsiada, więc ściana bardzo lekki krem elewacja i mahoń dach:

tam jest najniżej i stała często woda, wiadomo rabatka idzie cała do zmiany bo czas O nastał ale nie wiem jaką donicę zrobić

Moja działka na Dębowym Lesie 10:26, 04 lut 2015

Do góry
Kochani wszystkiego dobrego w tym Nowym 2015 roku- dla wszystkich odwiedzających mój wątek
Ewkakonewka; yolka ; Napia ;eda; malgocha1960 ;agnieszka_po...
Dziękuję ,że mnie odwiedzacie, za każde słowo.
choruje i choruję .I tak się ciągnie od listopada. Ale już dużo lepiej.to trochę napisze i poodwiedzam wasze wątki sprawdzić co się dzieje

Do takich widoczków to już mi tęskno

Ogród mały, ale pojemny;) 10:14, 04 lut 2015

Do góry
Szmaragdowy Zakątek 10:09, 04 lut 2015

Do góry
popcarol – tak, tak Carola, popierniszczyło mi się…to nie kostrzewa tylko rozplenica. To zdjęcie ma którym ją widać zrobione było zaraz po posadzeniu, a ona taka trochę wymęczona była, więc i odcień żółci się „wkradł”. Mam jeszcze fotkę w zbliżeniu… i też taka żółtawa troszkę…

Ale normalnie to ona zielona przecież jest, więc myślę że w tym roku taka właśnie zieloniutka będzie…. i że jesiennych „kotków” więcej będzie miała, bo w tym roku to tylko 4 sztuki się odliczyły.

Mam jeszcze małe pytanko do ciebie, bo ty więcej niż ja „warzywna” jesteś… Znajomy ma do posadzenia pomidorki koktajlowe z nasion… kiedy i jak ma to zrobić?

zbigniew_gazda – Zbyszku ten cytat też zawładną moim sercem i jeszcze, że …”kwiat jest uśmiechem rośliny”… też ładny. Fajnie, że wizytówka ci się spodobała.

ewa004 – I co? Może być?

Ivvvona – Iwonko, tak sobie pomyślałam, że oprócz zdjęć warto by do wizytówki jeszcze coś dodać i na myśl mi przyszły cytaty związane z porami roku i roślinami. Cieszę się, że wyszło ok. i się podoba.

Danuta_G, Rench, Alka – dziewczyny dzięki, bardzo mi miło, że wam się podoba. Teraz czas na was… do roboty, pokazujcie swoje ogrody… róbcie wizytówki!!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:09, 04 lut 2015

Do góry
Ania

Iza u mnie rosną tylko w półcieniu lub cieniu, na piasku(pylistym) bez doprowadzenia wody nawet bukietowe nie mają szans
tak wygląda moja walka o Cień

nowe stanowisko z rozciągniętą cieniówką -docelowo cieniówkę zastąpi winogron mocno rosnący i róże pnące plus drzewka przy płocie

osłona z daszku tarasu była zbyt mała doszła pergola z winobluszczem

płotek brzozowy

Ogród w cieniu brzozy 10:07, 04 lut 2015

Do góry
Aganiu, sama się sobie dziwię skąd u mnie się wzięło tyle tych pnących róż, właśnie w tamtym roku doszłam do wniosku, że mam mało tych rabatowych, będę nadrabiać na wiosnę.
Moja Parade już tak rozrośnięta, a mało ma miejsca i zaczyna się kłaniać.

Agnieszko, i jak Rhapsody u Ciebie? Moja zasłania tył rabaty, jak starczy czasu to przesadzę. Kosmatkę kupuj, nie sprawia kłopotu, łatwiejsza w uprawie niż ogrodowe. Dla Ciebie bukiet róży Mariatheresia.

Agnieszko, Tess, dziękuję, tak przedstawiam swój ogród jak sama chciałabym go widzieć, ulepszam go co rok, po trochu.

Jolu, ściągłam Cię, wczoraj zaglądałam do Ciebie, choć nie zdążyłam zostawić śladu, ta tawuła to hortensja Silver Dollar. Myślisz coś o kwiatach do donic?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:24, 04 lut 2015

Do góry
Na Żuławach lekko popruszyło. Śniegu w tym roku jak na lekarstwo.
Temperatura na zewnątrz -1. A ja już dzisiaj wiosnę i lato zapraszam

Wilcza Góra 09:10, 04 lut 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Życzę miłego dnia, "PEŁNEGO" dobrej, księżycowej energii

macham z Księżyca, Wilczyca

No nie wierzę ze można zrobić taką fotkę - z Ziemi Jestem zachwycona! Pozdrawiam śniegowo
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:09, 04 lut 2015

Do góry
mira napisał(a)

Zastanawiam się nad
[b]Lykkefund - do cienia ok. ale raz kwitnie
Ghislaine de Feligonde, - niby ok ale trochę słodka
Perennial Blue - sama nie wiem
Waterloo
- trochę mała

Już prawie zdecydowałam ale wolę Waszych opinii
Więc Lykefund - samoobsługowa, zdrowa i silna, kwitnie raz a potem ma piękną zieleń i o to chodzi
aby zrekompensować 1 krotne kwitnienie
pod Lykkefund zastanawiam się nad rosa souvenir du docteur jamain bo toleruje cień
jest cudna i kwitnie i ma pokrój pionowy ale ma być na nisko prowadzona
proszę o opinie

Lykkefund to bardzo dobry wybór, do miejsc o takim charakterze pasowałaby też Rosa glauca (róża czerwonawa). Ma kilka zalet, na przykład kolor liści, dekoracyjne owoce jesienią no i jest krzewem parcernym. Wymagałaby tylko cięcia prześwietlającego. Dobry temat przewodni (kolor liści) na resztę rabaty. Poza tym roślinność w tym miejscu powinna uzupełniać architekturę, glauca zrobiłaby to doskonale
Początki w Kruklandii 08:59, 04 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Coś mi nie pasi

patrz jagoda ma takie połączenie w donicy: ML, rozplenica Amazon Mist i Dereń, wszystko raczej stłumione barwy dodaj sobie w wyobrazni jeszcze tego Hoopsi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4085-moja-przyziemna-pasja?page=624#post_8

a z drugiej stony jesli lubisz takie stłumione barwy to moze dodaj gzdies kostrzewe sina żeby nawiązac do tego niebieskiego koloru Hoopsi np zamiast Carexa FC?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:59, 04 lut 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Myślałam, że zmotywuję cię do założenia wątku Jak najbardziej zdjęcia mile widziane i mogą zostać chociazby na wzór dla potomności Oczywiście jak będziesz chciała tak bardzo to usunę.

to wrzucam zdjęcie, a potem sama zrobisz z nim co zechcesz
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 08:54, 04 lut 2015

Do góry
dla wszystkich lubiacych roze

Ogród na górce w zakolu wiślanym 08:35, 04 lut 2015

Do góry
Mam już internet, więc wstawiam obiecane fotki motocyklowe.
To moto mojego M, dla niego najważniejsze, więc na pierwszym planie .
Ale widoki nasze okoliczne, bo my w zakolu Wisły mieszkamy, tyle że na górce, nam woda nie straszna.

Tutaj na wiosnę 2013 r. jak Wisła wylała.

To wiosna 2014 r.

I wrzesień 2014 r. rozlewisko w starorzeczu Wisły.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:28, 04 lut 2015

Do góry
OOOO trafiłam na uroczystość ---gratulacje i przyznaje ze niechcący ale życzenia serdeczne mam pytanie jakie żurawki nadają się na słońce przez cały dzień czy są takie ????? A najlepiej żeby były żółta ????
Wilcza Góra 08:22, 04 lut 2015

Do góry
Życzę miłego dnia, "PEŁNEGO" dobrej, księżycowej energii

macham z Księżyca, Wilczyca
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:13, 04 lut 2015

Do góry
Reszcie odmachuję....
Swoje werbeny przeniosłam już do ciepłego pomieszczenia.. niech zaczną rosnąć, będę robić sadzonki
Dla Joli foto sanek...
Miejsko & sielsko 07:53, 04 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Też tak sobie myślę amatorsko tylko ja jakoś ciasno mam… wolałabym bliżej domu…
Ale ew. może TU

idąc tropem tych którzy szukali gdzie ta pierwsza sciana jest - głosuje za tym drugim wariantem, nic jej nie zasłoni bedziesz mogla ja podziwiac nawet z okien
Jodła koreańska - Abies koreana 07:35, 04 lut 2015

Do góry
Danusiu zakwasiłam ją na pewno. Żeby jej dogodzić z tym kwaśnym stanowiskiem to podsypałam czystego, kwaśnego torfu.
Jakie ph jest teraz- nie mam pojęcia. Rośnie pięknie i jodełka i ciemierniki pod nią, choć teoretycznie wymagania maja różne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies