Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:31, 17 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
Czytam ,że powojniki zamówiłas , a jakie ??
Ja mam bzika na ich punkcie i ciagle je dokupuje i upycham gdzie sie da

Aniu, to będę do Ciebie zaglądać, bo u mnie pierwszy raz będą Masz jakieś rady jak się nimi odpowiednio zajmować? Przygotować im podpory?
Część chcę posadzić w różach rabatowych, a część z bylinami. Myślałam też o puszczeniu na tuję lub conicę, co Ty o tym sądzisz?

Zamówiłam:
1. Clematis Kiri Te Kanawa (wielkokwiatowy) PEŁNY
2. Clematis Piilu (wielkokwiatowy) PEŁNY
3. Clematis Arabella (bylinowy) OKRYWOWY
4. Clematis Nelly Moser (wielkokwiatowy)

Ewa777 15:13, 17 kwi 2015

Migdałek szykuje się do kwitnienia

Piwonia też wystartowała

A cyprys nie wiem - kwitnie? tworzy szyszki?

Milka 16:27, 17 kwi 2015

Kwitnie i to jak, cudowny widok sliczne powojniki Ewo zamówiłaś
Gardener27 16:40, 17 kwi 2015

Wczoraj był problem z serwerem więc przerwa techniczna się zrobiła

Wiosna u Ciebie pięknie wygląda Wszystko budzi się do życia i zachwyca nawet w pakach

Widzę że nowe zamówienie Fiu Fiu ...

Cieszę się że roślinki w końcu do Ciebie przyjdą A dlaczego resztę roślin masz odebrać na targach ?
Margo 16:48, 17 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Gosiu, jak znajdziesz kartkę, to napisz, bo to głupio tak nie wiedzieć, co rośnie w ogrodzie

Nie wiem czy to ten sam, ale u mnie jest coś takiego - to tulipan niski Johann Strauss, dorasta do 20 cm.
Zwinięty, bo słoneczka nie ma, ale kwitną już od tygodnia. Jakieś wczesne są, bo reszta tulipanów dopiero pąki zielone wystawia zza liści. U Ciebie troszkę inaczej wygląda kwiat, ale może dlatego że się jeszcze nie rozwinął
Sabina76 17:22, 17 kwi 2015

Ewka, piękne te powojniki Arabella jest na mojej liście zakupowej, a pozostałe musiałam wygooglować. Wstrzymuję się z zamówieniem, bo w moim zaprzyjaźnionym ogrodniczym ma być duża dostawa powojników za jakiś tydzień A ja zawsze wolę w realu
Ewa777 18:06, 17 kwi 2015

Milka napisał(a)
Kwitnie i to jak, cudowny widok sliczne powojniki Ewo zamówiłaś

Irenko, właśnie jestem bardzo zdziwiona, bo kolor jest wrzosowy- różowy Nie wiem, czy wcześniej nie kwitły cyprysiki, czy nie zauważyłam tego
Ewa777 18:10, 17 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)
Wczoraj był problem z serwerem więc przerwa techniczna się zrobiła

Wiosna u Ciebie pięknie wygląda Wszystko budzi się do życia i zachwyca nawet w pakach

Widzę że nowe zamówienie Fiu Fiu ...

Cieszę się że roślinki w końcu do Ciebie przyjdą A dlaczego resztę roślin masz odebrać na targach ?

Mnie też męczył problem techniczny na forum. Ciężko było się poruszać
Powojniki zawsze mi się podobały, ale słyszałam opinię, że to trudne rośliny, więc zawsze z nich rezygnowałam. Tu na kilku wątkach poczytałam i pooglądałam zdjęcia, napaliłam się i chcę wypróbować. Może mi się uda

Przesyłkę muszę mieć podzieloną, bo część roślin jest dostępna dopiero w maju (nawet na stronie jest o tym informacja). Nawet cieszę się, że odbiorę na targach, może coś jeszcze wpadnie mi w oko
Ewa777 18:10, 17 kwi 2015

Margo napisał(a)

Nie wiem czy to ten sam, ale u mnie jest coś takiego - to tulipan niski Johann Strauss, dorasta do 20 cm.
Zwinięty, bo słoneczka nie ma, ale kwitną już od tygodnia. Jakieś wczesne są, bo reszta tulipanów dopiero pąki zielone wystawia zza liści. U Ciebie troszkę inaczej wygląda kwiat, ale może dlatego że się jeszcze nie rozwinął

Bardzo podobny Taki sam, ale inny (jak to piszą dziewczyny) Mój ma więcej paseczków na listkach i kwitnie czerwono Wielkością pasuje Twój ma cudną kolorystykę. Gdzie kupowałaś?

Małgosiu, jak tam Twoje siewki się sprawują. Mam całą masę ostróżek i mogę się podzielić
Ewa777 18:26, 17 kwi 2015

Sabina76 napisał(a)
Ewka, piękne te powojniki Arabella jest na mojej liście zakupowej, a pozostałe musiałam wygooglować. Wstrzymuję się z zamówieniem, bo w moim zaprzyjaźnionym ogrodniczym ma być duża dostawa powojników za jakiś tydzień A ja zawsze wolę w realu

Jak zobaczę w centrum ogrodniczym, to nie obiecuję, ze nie kupię Dopiero zaczynam tę przygodę