Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 08:17, 17 kwi 2015

Kasia73 napisał(a)
Fajnie już widać linie rabat ach.. zazdroszczę

ale ile za tymi liniami darni do zdjęcia
nawet nie chcę się przyglądać
Malgosik 08:19, 17 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Bojowa z Ciebie kobitka! Raport za raportem bardzo dobrze!

kiedyś przerwę będę musiała zrobić z tymi robotami
latem napewno

Kamajla 09:23, 17 kwi 2015

Gosiu, do tyłu jestem z ogordowiskiem, czytalam co nieco w biegu i nie pamiętam czy zdążyłam napisać, że świetnie Ci poszło z kulkowiskiem (chyba tak?)

bardzo podobają mi się szafirki w trzmielinie, zrobię tak też u siebie

Na frontowej ładnie, kolorowo, a młode przyrosty żurawek piękne. Ja się miotam z żurawkami, mam ich w projekcie sporo i nawet chciałam u Stefana kupić kilka i sobie podzielić, ale dziewczyny tak bardzo mi odradzały ze względu na opuchlaki, że wymiękłam... I nie wzięłam. I nie wiem co robić, bo nadal mi się podobają...

A ja na urlopie i nie pada, także kończę kawkę i idę działać
Wieloszka 12:23, 17 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
U mnie żurawki dość dobrze rosna, oprócz jasno- zółtych, te coraz jakąś szlag trafi i juz jej nie ma po zimie
.A ja znowu, dokupuję

Ja już się poddałam... W zeszłym roku ostatni raz dokupiłam i te nowe żurawki też opuchlaki zeżarły. Wprawdzie znalazłam tylko pojedyncze sztuki, ale to wystarczy, żeby wyjąć roślinę bez korzeni z ziemi Nie będę za parę stówek rocznie robić uczty tym robalom

Małgosiu, ostro działasz Podziwiam!
nicol21 13:12, 17 kwi 2015

Malgosik napisał(a)

kiedyś przerwę będę musiała zrobić z tymi robotami
latem napewno

Będziesz mieć przerwę jak skończysz ogródek i potem go popodziwiasz A wiesz kiedy najpewniej będziesz mieć przerwę? Zimą
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kamajla 13:51, 17 kwi 2015

I jeszcze chciałam o wrzośce podpytać. Jeszcze chyba nie czas, bo choć zaczynają przekwitać, to mnóstwo przzyrostów mają, to jak ciąć??
Ewa777 13:54, 17 kwi 2015

Tak wyglądają moje pelargonie:

Malgosik 15:08, 17 kwi 2015

Kamajla napisał(a)
Gosiu, do tyłu jestem z ogordowiskiem, czytalam co nieco w biegu i nie pamiętam czy zdążyłam napisać, że świetnie Ci poszło z kulkowiskiem (chyba tak?)

bardzo podobają mi się szafirki w trzmielinie, zrobię tak też u siebie

Na frontowej ładnie, kolorowo, a młode przyrosty żurawek piękne. Ja się miotam z żurawkami, mam ich w projekcie sporo i nawet chciałam u Stefana kupić kilka i sobie podzielić, ale dziewczyny tak bardzo mi odradzały ze względu na opuchlaki, że wymiękłam... I nie wzięłam. I nie wiem co robić, bo nadal mi się podobają...

A ja na urlopie i nie pada, także kończę kawkę i idę działać

Dzięki

Padać ma jutro, przesunęli
Spotkałam wczoraj opuchlaka. Niestety. Ja nie tylko o żurawki się obawiam ale i o różaneczniki. Narazie nie będę się poddawać, poszukam wrotyczu. Jesienią robiłam już gnojówkę i podlewałam.
Zachodzę czasem wieczorem popatrzeć na elewację, ale narazie spotkałam je tylko w środku dnia.
Malgosik 15:11, 17 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Tak wyglądają moje pelargonie:

Ewa wystaw je na wiaterek niech przeschnie podłoże, bo je chyba przelewasz
ale narazie nie wyrzucaj, mogą odbić z kącików liści

bo o brak podlewania to Cię raczej nie posądzam
możesz jeszcze spróbować je delikatnie wyjąć i wsadzić na granicę gleby i doniczki, tam ziemia szybciej przesycha i lepiej się ukorzeniają

na drugim zdjęciu po prawej na dole ewidentnie zgnił
one nie mają korzeni i nie są w stanie nadmiaru wody wypić
Malgosik 15:12, 17 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)

Ja już się poddałam... W zeszłym roku ostatni raz dokupiłam i te nowe żurawki też opuchlaki zeżarły. Wprawdzie znalazłam tylko pojedyncze sztuki, ale to wystarczy, żeby wyjąć roślinę bez korzeni z ziemi Nie będę za parę stówek rocznie robić uczty tym robalom

Małgosiu, ostro działasz Podziwiam!

No Ty to już miałaś czas ostrego działania. Bo ogród założony.
Nie załamuj mnie z tymi opuchlakami, bo się wczoraj podłamałam jak stanęłam z nim oko w oko.