O...żeszki ja cię nie pierniczę ..... ależ masz okaz ..... no piękna jest ... no to Twoja Gienia szybko będzie pięknym okazem ... masz już doświadczenie!
Ta wersja jak dla mnie lepsza, albo zostaw ta obwódkę z trzmieliny z 1 wersji. Do lawendy świetnie wygląda też kosodrzewina (te zielone poduchy na rysunku).
Zobacz nasadzenia na podobnej w kształcie rabacie przy tarasie w "ogrodzie z lustrem" i u Syli "Ogród Sylwii od początku cz.II" - niestety nie dam rady teraz poszukać konkretnych zdjęć. U Syli jest nawet obwódka z trzmieliny
Ciekawe na co? ja tylko botaniczne zwiększę i bukietowe, jeśli sie sprawdzą, a tak głównie żonkile sadzic będę, wszelkie możliwe odmiany
dzięki Sebciu, zaraz maj i bzy
podziel się potem swoim wyborem
czyż nie sa piękne i nawet w górę poszły, bo rh je zarasta
i w duecie z makami i głogownikami Red Robin
Dziękuje wszystkim razem i każdemu z osobno za to, że waszą troskę i dobre słowo.
Zebrałam się do pionu bo nawet spokoju i nie dajecie
W podziękowaniu za miłe słowa, otuchę i wsparcie zostawiam mojego pierwszego tulipanka
Zimno rano, to jeszcze nosa nie wystawiająEwa, zaraz maj, ale jak dla mnie za zimno, chyba rozkręcam się w grypie
Mala_Mi..mój mak z nasion z Kanady ma znowu wielki pąk jupi
róże pod murem nie zdążyłam przyciąć, a potem już bez sensu, całe w liściach, zdrowe i piękne i mega wielkie, mam tam 4 odmiany, kilka angielek, 1 niemiecka i Symphatia
tyle tam naupychałam, że chyba za dużo; przetaczniki, szałwie, botaniczne tulipany, czosnki, trawy, złocienie, 2 szpalery róż, bo doszły rok temu nowe, żurawki,tulipany pełne i zonkile, ostrokrzew, ...chyba za dużo..
Agatko, czekam z niecierpliwością na te bukietowe tulipany pozdrawiam i zaraz biegam u was, wczoraj fatalnie się na forum poruszało, az dałam sobie spokój
małe, ale cieszy, z nasionek stokrotki
konwalniki tez rozmnażałam i super rosną, nawet mi kwitły, gorzej z liriope...z nią mam pod górkę, chyba się poddam
i uratowane buksy, z mojej hodowli, idą nowe listki, jakiś kształt muszę tylko wybrać, pasuje na pniu je prowadzić, bo dołem gołe
klon na pniu ruszył odm. Golden Globe
a klon Sheridan Gold kwitnie i żyje hortensja limka na pniu
Olka, jak zobaczyłam to zdjęcia, ktoś zacytował, to se pomyślałam- Olki inspiracja z P...ale tak patrzę i mówię, no nie przecież to Wasze...cofnęłam się kilka stron i wszystko już jasne
nie lubię się powtarzać, ale brak mi innych słów...BOSKO!!!!!!!
Witaj Gosiu, wpadaj częściej, doradzaj, karć jak trzeba
W weekend zabiorę się do tworzenia planu.
Obrzeże wykonane (w całości przez mojego męża, także ucieszy się, że trzeba je będzie zlikwidować)jest z kamyków w odcieniach beżu, bo takie mamy wykończenie wokół domu przy fundamentach z krawężnikiem, "doślę fotkę", z suchym betonem, żeby się nie obsypywały, niekoniecznie muszą być "łukowate", ale mamy balkony półokrągłe, taras i schody frontowe więc pomyślałam, że takie rabaty będą ok.
Wiem już też, że muszę zrobić ścianę zieloną całościowo, ale zastanawia mnie czy z tuj szmaragdowych, które mam po drugiej stronie czy z czegoś innego? Dla mnie też jest tam za dużo fal, do likwidacji, ale jak:
zarys czerwony to klon gold, miał on dawać nam trochę cienia, nie wiem czy wziąć go w rabatę zarys koloru niebieskiego czy zarys czarny bez klonu?