Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

popcorn 12:03, 17 kwi 2015

nie szukaj nawet, szkoda czasu
ren133 12:06, 17 kwi 2015

jankosia napisał(a)
Ten kolor dużo ładniejszy niż miałby być czysty pomarańcz
Renia, przesadziłam tą moją kalinę, trzymaj kciuki żeby się przyjęła.

Według mnie też ten kolor jest bardzo ciekawy Lubię taki
rozark 12:14, 17 kwi 2015

jankosia napisał(a)

Nie wiem co to jest ale niczym specjalnym nie podsypywałam. Dobrze po prostu przygotowałam nowe podłoże i tyle Dałam resztki mojego kompostu, żyznej gliny przywiezionej z pola i trochę ziemi workowej, no i wymieszałam z garstką nawozu. Powinnam ją dla równowagi przyciąć ale one ponoć tego nie lubią. Mam nadzieję że po prostu odpowiednio dużą bryłę wykopałam i że ona ją wyżywi. Naderwałam coś przy plecach i boli do tej pory więc jak się nie przyjmie to się poważnie wkurzę Jeszcze tylko brzydki bukszpan i będę mieć gołą ścianę czekającą na remont.
Jestem też już prawie zdecydowana na różę Wszyscy oprócz mojego męża psioczą że to zły pomysł, że powinnam te firanki z powrotem na huśtawkę założyć ale ja nie chcę. Jak przymocujemy do podłoża to wrócę do tych róż co mi polecałaś i wrzucę gdzieś na serwer zdjęcie to może mi coś podpowiesz jeszcze Na razie to i tak inne rzeczy muszę zrobić póki nie za późno

A podobne jak ty masz na zdjęciu to ja mam rasahumus, wcześniej miałam astavit (czy coś takiego). Używam ale żebym zauważyła jakieś efekty poza "farbowaniem" gleby to chyba nie.... Może...

jak posypałaś kompostem to ok
to napisz co za róża ci wpadła w oko, nie trzymaj mnie w niewiedzy
jak miałaś astvit to to samo
ja mam asvit w płynie i pryskałam nim liscie od spodu i widziałam że rośliny są dużo lepiej odżywione, migdałek miał 2xdłuższe przyrosty, róże np. Pomponella i Pastelli to nikt mi nie wierzy że tak wybujały.... dlatego w proszku też dodaję, może efekt nie jest natychmiastowy, ale myślę że wpływa na lepsze ukorzenianie rośli a to przekłada się na samą roślinę

w tym roku też będę pryskać, już butelki stoją w garażu
rozark 12:16, 17 kwi 2015

popcorn napisał(a)
nie szukaj nawet, szkoda czasu

ciekawość mnie zżera, ma bardzo ładne wybarwienie, inne jesienią a inne wiosną, oba kolory ładne
rozark 12:17, 17 kwi 2015

ren133 napisał(a)

Według mnie też ten kolor jest bardzo ciekawy Lubię taki

jakby człowiek szukał takiego to by nie mógł znaleźć a tak trafił się prezent
popcorn 12:42, 17 kwi 2015

lepiej nie pryskaj tych róż, bo potfffory rosną, nie róże! Ja nie chce zeby moja pomponella dostała takich 2metrowych gałęzi!!
rozark 14:05, 17 kwi 2015

ale jak kwitną , przyjedziesz oko nacieszyć
ciekawa jestem co z tego kulkowanie wyjdzie
rozark 14:11, 17 kwi 2015

byłam w B. trzmielina jest ale zakupiłam Jackmanii i Montanę a teraz się głowię gdzie to posadzić bo przecież to potwory rosną

edit Monia wszystko przez ciebie
rozark 14:15, 17 kwi 2015

zajechałam po drodze zobaczyć co na rynku i jest on spory, taki jak w pełnym sezonie

pojawiły się trawki ale ML nie było, Gracymilus po 18

rozark 14:16, 17 kwi 2015