Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mirkowy ogród (początki) 07:36, 31 mar 2015

Do góry
Obiecane Świerki Serbskie świeżo posadzone na przechowalnik .Hortensja Anabell po cięciu wychodowana z patyków teraz u mnie 3 sezon mam nadzieję na obfite kwitnienie.Wieczorkiem cdn.Miłego dnia
Trudny teren - dużo pracy! 01:20, 31 mar 2015

Do góry

Typografia ogrodu 00:46, 31 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dziś... Czekam na trwke

Rewelacyjnie się zapowiada nowy fragment ogrodu!!!
O....! 23:54, 30 mar 2015

Do góry
Ola, czarny prawie nie odstępuje mnie w ogrodzie...chyba , że w końcu mu się znudzi monotonia moich prac... a ruda już całkiem niemłoda, pzreważnie spędza czas w domu

jeszcze drugi ciemiernik, który też dostałam niedawno
Ogrodowe przygody 23:38, 30 mar 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Karol było tak zimno, że aparat ledwo co można było trzymać nad tymi maleństwami

to jakaś cebulica czy śniedek?
niebieski czy fioletowy kolor?
Oczami wyobraźni - jak to miejsce się zmieni? 23:36, 30 mar 2015

Do góry
october napisał(a)
I tak sobie wymyśliłam, że domek będzie biało-niebieski. Co o tym myślicie?
Czy może jakoś inaczej to zrobić? Jestem otwarta na propozycje

zrób wizualizację biało zieloną,moim zdaniem bedzie bardziej wyraziście ale to rzecz gustu.
O....! 23:29, 30 mar 2015

Do góry
Ola, no mam co robić przy tej rabacie, ale wbrew pozorom jeszcze tylko trochę a potem będę czekała na efekt...obym się nie zawiodła

daję jeszcze szerszą perspektywę skoro lubisz to...

i mój nowy nabytek...
Typografia ogrodu 23:19, 30 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dziś... Czekam na trwke

Och!!! Pięknie jest nawet bez trawnika! Tak czysto, prosto!
Ogród niby nowoczesny ale... 23:17, 30 mar 2015

Do góry
Ależ ten Twój ogród wypiękniał w tak krótkim czasie.
Widać jak na dłoni jaki ogrom prac wykonaliście. W nazwie wątku należy usunąć "niby" i "ale".

Magda, ile czasu zajęło Ci wypełnienie tych wolnych przestrzeni karmnikiem ościsłym?
Podpowiedz, co robić, by tak pięknie zarósł.
Magda70 napisał(a)

Nadzieja na piękny ogród 23:13, 30 mar 2015

Do góry
Rozchodnik startuje bardzo szybko i już w maju jest ozdobny i uwierz jego kwitnienie nie jest największą zaletą. Owszem jak kwitnie jest bardzo ładny, ale reszte sezonu jest super ozdobą. Jedyny zabieg jaki przy nim się wykonuje to ściecie wiosną jak inne byliny. Totalnie bezproblemowy. Pokłada się jak kępy są bardzo duże i jeszcze jeżeli posadzony jest w cieniu i ma mokro.
Mój miał za mało słońca to liście się za bardzo nie wybarwiały, ale 25 maja w zeszłym roku wyglądał tak:

Na początku sierpnia (kiepskie zdjęcie) wyglądał tak. Podkreślam, że rosnął w półcieniu to i wybarwienie było słabsze.

Dla mnie osobiście jest ozdobą przez cały sezon, a zasuszone pędy są też ozdobą w zime.
Ogród śląski to najgorsze miejsce jakie znam do zakupu bylin w ogóle nie przepadam za tym miejscem jeżeli chodzi o kupowanie roślin, ale dobre 8 lat już tam jeżdżę więc opinie sobie wyrobiłem.
Szkółkę zdradzę jak dowiem się, że sprzedają w detalu bo ta sprawa jest na razie wątpliwa. Czekam na info ze szkółki
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:53, 30 mar 2015

Do góry
Wkrótce będzie tak

i to jest chyba najlepsze w naszym klimacie - ta dynamika zmian, o ktorej mieszkańcy ciepłych krajów mogą tylko marzyć
Ogród w budowie - nieustającej 22:50, 30 mar 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

Na moje oko zdąży urosnąć do soboty, w końcu wewnątrz ma cieplej.
Ja, jak wspominałam bielę modraka morskiego, o ile smak ciasta z rabarbarem znam, modrak (mam parę przepisów) to dla mnie wielka niewiadoma.
Bardzo tęsknię do takiej jak u Ciebie wiosny, trzymam kciuki za kwiaty magnolii Niech ewentualne przymrozki ją oszczędzą
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:49, 30 mar 2015

Do góry
Nasza ulubiona miodunka 'Blue Ensign'

i jedna z ulubionych turzyc - C. alba

Ogród do kwadratu 22:47, 30 mar 2015

Do góry
gusiarz napisał(a)

Zauroczyły mnie te stokrotki
Wszystko mnie zauroczyło, nie tylko te stokrotki

Przycinasz swojego klona?
Wrzuciłabyś jakieś zdjęcie poglądowe klona?
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:45, 30 mar 2015

Do góry
Po dłuższej absencji ...
Wiosna przyszła zbyt wcześnie, znowu...
Mamy nadzieję, że rośliny poradzą sobie z późniejszymi przymrozkami.
U nas zimy nie było, najniższa temperatura osiągnęła aż -8C ! Zimę mieliśmy angielską i ogród wygląda wyjątkowo dobrze.
Poniżej kilka wczesnowiosennych widoków, wprawdzie z zeszłego roku (bo nowych jeszcze nie ma), ale teraz wygląda tak samo.
wilczomlecz E. amygdaloides 'Purpurea' - na zdjęciu jedna z licznych siewek, ta ma wyjątkowo ciemne zabarwienie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:44, 30 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

U Twojej magnoli widać już więcej białego
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:41, 30 mar 2015

Do góry
Dajana-Pastelkę polecam , śliczna i zdrowa róża. Agata , dziekuję za info o powojniku .
Poniżej koszyki , które latka swoje miały więc przeszły lifting na biało
Mój 4 arowy azyl... 22:32, 30 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Korony cesarskie, część w ziemi jeszcze siedzi

i ciemiernik od Bogusi Madejskiej

Moje korony większedzisiaj miała być dalsza część okien ale za zimno, jak nie umyje to biedy nie będzie bo myłam pod koniec lutego
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:31, 30 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ola chyba się namnożyły..sadziłam dużo ale pojedynczo. W tym miejscu będzie to ich drugi sezon.. Nie zrobiłam żadnego zdjęcia czosnków

To mnie ucieszyłaś, że się tak mnożą bo im więcej tym lepiej A ten zestaw z tulipanami na dodatek - piękny obrazek
Czytam, że ciemierniki masz w nadwyżce, jak będziesz rozsyłać kobitkom to ja również się piszę jeżeli można prosić Oczywiście z rozliczeniem !
Mirkowy ogród (początki) 22:27, 30 mar 2015

Do góry
Tak mi pięknie powschodziła webena że aż strach pikować miejsca na pikówki brak niżej papryka i ostróżka od Hani takie cuda u mnie stipie wyrosła pelaśka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies