Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

LewOgrodowy 11:18, 17 kwi 2015

Przypomniało mi się, że ja też kiedyś siałam te mózgi. Prenumerowałam "Kwietnik" i dali kiedyś mix nasion sukulentów gratis, w tej mieszance miały być właśnie litopsy. Wysiałam, nawet wzeszło coś, ale mózg mi się nie trafił.
Trochę dwuznaczne, ale co tam.
rozark 11:19, 17 kwi 2015

wzięłam się za rozmnażanie to chyba żuraweczka, ma być z tego obwódka

i widoczna szachownica na zdjęciu powyżej w pąkach

jankosia 11:19, 17 kwi 2015

Ten kolor dużo ładniejszy niż miałby być czysty pomarańcz
Renia, przesadziłam tą moją kalinę, trzymaj kciuki żeby się przyjęła.
rozark 11:21, 17 kwi 2015

byłam w T. i znowu się nie obyło bez zakupów

kupiłam takie coś i teraz siedzę i czytam co to i gdzie to posadzić, okazuje się że to lniczka lebiodkolistna, chyba posadzę do doniczki

oraz fioletowy dzwonek

rozark 11:23, 17 kwi 2015

Karola, ciachnęłam wczoraj hortensję unique wg twoich wskazówek i jak by coś nie teges ( jakby nie odbiła, patyczki sie nie przyjęły) to liczę na te twoje limki
rozark 11:27, 17 kwi 2015

LewOgrodowy napisał(a)
. Wysiałam, nawet wzeszło coś, ale mózg mi się nie trafił.
Trochę dwuznaczne, ale co tam.

skojarzyło mi się z móżdżkiem podanym na stole z filmu Poszukiwacze zaginionej Arki hi, hi
popcorn 11:32, 17 kwi 2015

Renia, odbije A patyczki limkowe powoli mają napuchnięte pąki, jak się coś przyjmie to Ci zawiozę Fajnie że rozmnażasz żuraweczkę czy cokolwiek żurawkowego to jest - bo fajne pozdrawiam!
rozark 11:49, 17 kwi 2015

jankosia napisał(a)
Ten kolor dużo ładniejszy niż miałby być czysty pomarańcz
Renia, przesadziłam tą moją kalinę, trzymaj kciuki żeby się przyjęła.

kciuki trzymam, a podsypałaś czymś takim? działa jak ukorzeniacz, mikoryza ...

rozark 12:02, 17 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Renia, odbije A patyczki limkowe powoli mają napuchnięte pąki, jak się coś przyjmie to Ci zawiozę Fajnie że rozmnażasz żuraweczkę czy cokolwiek żurawkowego to jest - bo fajne pozdrawiam!

muszę poszukać paragonu bo zdjęcia nie zrobiłam , ale czy na paragonie będzie napisana odmiana ? wątpię
jankosia 12:03, 17 kwi 2015

rozark napisał(a)

kciuki trzymam, a podsypałaś czymś takim? działa jak ukorzeniacz, mikoryza ...

Nie wiem co to jest ale niczym specjalnym nie podsypywałam. Dobrze po prostu przygotowałam nowe podłoże i tyle Dałam resztki mojego kompostu, żyznej gliny przywiezionej z pola i trochę ziemi workowej, no i wymieszałam z garstką nawozu. Powinnam ją dla równowagi przyciąć ale one ponoć tego nie lubią. Mam nadzieję że po prostu odpowiednio dużą bryłę wykopałam i że ona ją wyżywi. Naderwałam coś przy plecach i boli do tej pory więc jak się nie przyjmie to się poważnie wkurzę Jeszcze tylko brzydki bukszpan i będę mieć gołą ścianę czekającą na remont.
Jestem też już prawie zdecydowana na różę Wszyscy oprócz mojego męża psioczą że to zły pomysł, że powinnam te firanki z powrotem na huśtawkę założyć ale ja nie chcę. Jak przymocujemy do podłoża to wrócę do tych róż co mi polecałaś i wrzucę gdzieś na serwer zdjęcie to może mi coś podpowiesz jeszcze Na razie to i tak inne rzeczy muszę zrobić póki nie za późno

A podobne jak ty masz na zdjęciu to ja mam rasahumus, wcześniej miałam astavit (czy coś takiego). Używam ale żebym zauważyła jakieś efekty poza "farbowaniem" gleby to chyba nie.... Może...