Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Borówcowy raj 08:36, 03 lut 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Mam pytanko thuje danica mają docelowo uxyskać wymiar 50x50 Twoje wydają się większe. Mam na razie takie małe i chyba za gęsto posadzone masz jakieś bliżenia

Iwonko, takie zdjęcia znalazłam. Tuje mają około 1m średnicy, ale nie wszystkie. Tnąc, sama zadecydujesz, jakie duże chcesz. Przy tarasie posadziłam bardzo blisko siebie kilka sztuk, bo chcę zrobić wersję od najmniejszej do największej. Nie pozwolę im urosnąć do takich rozmiarów. Będzie to wymagało częstszego cięcia, ale co tam. To moje ulubione zajęcie w ogrodzie. Dziś jadę kupić materiał na mój pomysł ze sprzątaniem po tej pracy. To jest w tym najgorsze ... wybieranie z ziemi tych ścinek.

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pochwały. Aż się chce robić więcej. Muszę tylko dbać o swoje barki, bo zaczynają bardzo szwankować. Nie szanowałam ich przez te lata.
Żeby nie zwariować, od kilku dni rysuję przeróbki rabaty pod oknami kuchennymi. Wkrótce pokażę, co wymyśliłam. Brak przejścia z kostki w stronę tarasu spędza mi sen z powiek. Przejście musi być, mam położone pomiędzy kulami takie 2 duże "łezki" - płyty kamienne i to mi się nie podoba wcale. Zastanawiam się nad żwirem, żeby zrobić przejście w całości. Nie mam czasu na wycinanie darni w tych płytach. To trochę pracochłonne. Dodatkową trudnością jest posadzony świerk Inversa na samym środku tej rabaty. Nie chcę go likwidować, bo to piękne drzewo, ale coś muszę wymyślić.
Kiedyś będzie tu ogród 08:09, 03 lut 2015

Do góry
Ewo te piękności normalnie zimują w gruncie. Kwitły od połowy czerwca do mrozów. A ile pąków zmarzło.... Ponieważ miałam dość długo unieruchomioną rękę, więc nie obrywałam przekwitłych kwiatów za to miałam takie widoki.

Krzaczki mają wysokość nieco ponad 40 cm i nieco większą szerokość. Ja jestem tymi maluszkami zachwycona, mają dwie podstawowe zalety dla takiego laika jak ja- są zdrowe i bezobsługowe.
Szmaragdowy Zakątek 07:39, 03 lut 2015

Do góry
Magda, jeśli to trawa ode mnie, to nie kostrzewa, tylko piorkowka (rozplenica japońska). Jeśli to ta za 7 zł z Oświęcimia Powinna wyglądać tak:

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:29, 03 lut 2015

Do góry
anna_studio napisał(a)
Wybywasz do Anglii...???
A ja nawet o tym nie słyszałam...?!
Może lepiej...nie wypaplam znowu...

Hahaha Ania wiesz, że to był pretekst, żeby do Ciebie zadzwonić, bo tęskniłam ....
Styczeń nam umknął! ....mus nadrobić puki zima piękna
Wiesz Aniu jak lubię wycieczki objazdowe i do Anglii wybieramy się na taką właśnie, sprawiliśmy też Kieronowi wielką frajdę tą decyzją. Powiedział,że jest z nas dumny

W Gąszczu u Tess 06:09, 03 lut 2015

Do góry
Werbena też dobrze znosi zimę w doniczkach. Już wypuszcza młode przyrosty.
Czy powinnam skrócić te ubiegłoroczne pędy?

W Gąszczu u Tess 06:04, 03 lut 2015

Do góry
Zrobiłam wczoraj przegląd przechowalnika zimowego.
Hortensje rwą się do wiosny.

Stipa w doskonałej kondycji:

Jurajski Ogród 23:43, 02 lut 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ewo, Joasiu, Gosiu, Renato, Ewo Nallar, Jolu, Yolka, Aniu, Marzenko, bardzo Wam kochane dziękuję za słowa pocieszenia i wsparcia. Są one teraz dla mnie bardzo ważne...

Aby zmienić temat na bardziej pasujący do Ogrodowiska, pokażę fotkę mojego ogrodowego gościa:

Oj to wiadomo na kogo polował kociak
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:34, 02 lut 2015

Do góry
vita napisał(a)
Gabrysiu, tu masz wszystkie fazy rozwoju czosnku słoniowego.

Jakie dorodne te czosnki
Działka prawie w Borach Tucholskich 23:31, 02 lut 2015

Do góry
Przepiękne zdjęcie i bardzo ciekawa odmiana, zapamiętana

A ten miłorząb cały w takie boskie paseczki? Kiedyś chciałam kupić takiego paskowanego, ale wydał mi się za drogi, a jak potem stwierdziłam że wart tych pieniędzy to już nie mogłam spotkać...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:29, 02 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
macham i buziakuje zbiorowo i lece do Was bo mam duuuuzo do nadrabiana...sajgon mam...oba chłopaki gorączkowały tak przez weekend że zbić się nie dało...masakra..i jeszcze jakby tego bylo malo to skomlący i sikający nowy mieszkaniec ogrodka

Jest CUDOWNY

I kurujcie te swoje migdałki,
Leśne Wzgórze 23:09, 02 lut 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Ja wszystko rozumiem, ale żebym ja takich gości miała w grudniu???

Motylek pożył tyle ile chciał/ mógł. Natomiast inwazyjna kanalia została zlikwidowana natychmiast po złapaniu - musiał wejść przez drzwi tarasowe, które są często uchylone.

Nieprawdopodobne...
Ogród Beaty 23:06, 02 lut 2015

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
witam wszystkich zaglądających na ogrodowisko. Załączam pytanie o pomoc i mam nadzieję ,że ktoś będzie miał jakiś fajny pomysł na dokończenie małej rabaty Rabata wygląda następująco: po lewej stronie rosną annabelki , między nimi na jesieni wsadziłam narcyzy dalej jest pęcherznica a przed nią są trzy trzmielinki i niżej tawuły " japanese dwarf". chciałam między tawuły i za trzmielinkami posadzić turzyce a przed tawułami dać żurawki. Czy to będzie dobre zestawienie ?

Beatko, turzyce i żurawki, to jest to, czego tu brakuje. No, moze jeszcze jakiegoś koloru, ale to już pewnie żurawki dasz w kolorze
Ogród prawie romantyczny 23:03, 02 lut 2015

Do góry
I jeszcze miłe wspomnienie lata Marzę już o tym , by usiąść z kawą i książką na tarasie

Moja bajka 23:01, 02 lut 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Plany bardzo ambitne. Będę podglądać i kibicować.
W planowaniu rabatki już wiesz że liczyć na mnie nie możesz, sama też prosiłam o pomoc inne dziewczyny (i nie tylko).
Pamiętaj tylko o jednym, nasza metoda NA WARIACKICH PAPIERACH i JUŻ musi odejść do lamusa. Przemyśl kilka razy nim podejmiesz decyzję, co byś potem nie latała ze szpadlem jak ja.

Ewcia już wymyśliłam jak chcę. Zerkniesz?
Ogród prawie romantyczny 22:59, 02 lut 2015

Do góry
Na dobranoc

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:52, 02 lut 2015

Do góry
Ewa migdałka tniemy na krótko(bardzo krótko) pod koniec kwitnienia jak zaczyna wypuszczać liście, do jesieni wypuści nowe proste i zdrowe pędy

Mirella cienia raczej nie widziałem - czyli szansa na szybką wiosnę ale podobno sprawdza się to na 50%

Agnieszka
staram się na kolorowo i rozmaicie

mix totalny

moje z siewu (jarząb)
Skąpana w słońcu 22:43, 02 lut 2015

Do góry

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:41, 02 lut 2015

Do góry

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:39, 02 lut 2015

Do góry

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:38, 02 lut 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies