Borówcowy raj
08:36, 03 lut 2015
Iwonko, takie zdjęcia znalazłam. Tuje mają około 1m średnicy, ale nie wszystkie. Tnąc, sama zadecydujesz, jakie duże chcesz. Przy tarasie posadziłam bardzo blisko siebie kilka sztuk, bo chcę zrobić wersję od najmniejszej do największej. Nie pozwolę im urosnąć do takich rozmiarów. Będzie to wymagało częstszego cięcia, ale co tam. To moje ulubione zajęcie w ogrodzie. Dziś jadę kupić materiał na mój pomysł ze sprzątaniem po tej pracy. To jest w tym najgorsze ... wybieranie z ziemi tych ścinek.

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pochwały. Aż się chce robić więcej. Muszę tylko dbać o swoje barki, bo zaczynają bardzo szwankować. Nie szanowałam ich przez te lata.
Żeby nie zwariować, od kilku dni rysuję przeróbki rabaty pod oknami kuchennymi. Wkrótce pokażę, co wymyśliłam. Brak przejścia z kostki w stronę tarasu spędza mi sen z powiek. Przejście musi być, mam położone pomiędzy kulami takie 2 duże "łezki" - płyty kamienne i to mi się nie podoba wcale. Zastanawiam się nad żwirem, żeby zrobić przejście w całości. Nie mam czasu na wycinanie darni w tych płytach. To trochę pracochłonne. Dodatkową trudnością jest posadzony świerk Inversa na samym środku tej rabaty. Nie chcę go likwidować, bo to piękne drzewo, ale coś muszę wymyślić.