Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Magda70 21:31, 16 kwi 2015

Ania...masz parocję perską?? a jak masz to pokaż

Katiaxx się zapytała o nią w twoim starym wątku.... też ciekawa jestem jak wygląda...
malkul 22:44, 16 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Aga.. twoim sasankom to moje nigdy nie dorównają Masz najpiękniejsze na świecie
Fotki sie kończą, wiec powtórka z wilczomlecza ..

mialm w zeszłym roku tego wilczomlecza w minidoniczkach ale nie przeżył zimy bradzo ładny to okaz jest
Pamajo 00:56, 17 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kiepski kaloryfer. dużo lepszy z niego walec i glebogryzarka
Bogdziowe miłki coś mi podgryza płatki.... ślimaki????

Aniu raczej nic innego
Ja wciąż walczę. Płatki bratków wyglądają jak ser szwajcarski a kwiaty rozwijające się z młody pąków są zdeformowane.
Pilnowałam narcyzów, hiacyntów i tulipanów a tu okazało się, że świeżo posadzone bratki są również świetną przekąską.
Cebulowe udało mi się częściowo uratować i teraz pięknie kwitną. Jeden hiacynt ma 42 cm (jakiś mutant)

Za Twoją radą dwa razy dziennie idę na łowy. Wieczorem latam z latarką po
ogródku i dynda mi co na to sąsiedzi. Dostały również granulki a ogród podlewam tylko rano.

Właśnie wróciłam z nocnego obchodu.
Na schodach do ogrodu, tuż za progiem, znalazłam dwa takie okazy

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c5/Limax_maximus_(pomrow_wielki).jpg/240px-Limax_maximus_(pomrow_wielki).jpg

długości 5-6 cm.

Ręce opadają
Pamajo 01:00, 17 kwi 2015

Dubelek
anabuko1 07:37, 17 kwi 2015

Śliczne sasanki i te pełne kremowe żonkile
anabuko1 07:37, 17 kwi 2015

Ten wilczomlecz jest piękny wiosną.
Ja też go miałam, ale coś mi przepadł(
Mala_Mi 08:44, 17 kwi 2015

Nie wiem czy Wam też tak krzaczy, ale po każdym wpisie wyrzuca mnie z wątku, po zrobieniu cofnij mam już podwójnie podany wpis.

Anabko - Wilczomlecz u mnie co jakiś czas wypada, ale odżywa z siewek I chyba nie lubi przycinania, bo po każdej próbie skrócenia zaczyna padać. Kiedyś rósł ogromny i bez problemów , nawet w bardzo mroźne zimy, po przycięciu od razu zdechł.

Pamajo - te cholery u mnie w większości to jeszcze malutkie na 2-3 mm.. trudno je wypatrzyć, ale jak urosną to 5-6 cm jest malutkie Brak już trzeciej porządnej zimy da nam w kość. Trudno znów pójdziemy na wojnę chemiczną. Nie dam zniszczyć moich lat pracy i kasy włożonej w nasadzenia. Na razie grzebię w ziemi i tępię tam gzie widzę mocne uszkodzenia. Ale czasu nie mam na ogród wiec jest to 5 minut dziennie.

Malkul - czytałam u Ciebie o wilcozmleczu.. ale doniczki bez odpływu wody... nie ma szans.. zgnije z mokra.To jest wybitnie na suche stanowiska.

A teraz produkuję dubleka a nawet tripelka.. robię wyślij

Mala_Mi 08:51, 17 kwi 2015

Magda70 napisał(a)
Ania...masz parocję perską?? a jak masz to pokaż

Katiaxx się zapytała o nią w twoim starym wątku.... też ciekawa jestem jak wygląda...

Daje się wysłać wiadomość bez dubelka, ale powrót do wątku musi być z wyszukania ponownie swojego wątku. Pisałam o parocji, ale wyszukiwarka też nie działa
Nie mam czasu na opisywanie.. ogólnie u mnie zimuje bez problemów i bez okrywania. Mam ją już 6 lat na pewno. Rośnie bardzo wolno. Pięknie się przebarwia na zimę, zaschnięte liście trzymają się długo zimą. Wiosną ma ładne przyrosty. Żałuję, że posadziłam w tak mało reprezentacyjnym miejscu. Jest tak upchnięte w inne krzaczory

Sorki, ale tyle na dziś, bo mam kompletny niedoczas, a zabawa z psującym się forum jest denerwująca.

Takie foto mam pod ręka. Kupiłam małą sadzonkę i przez 6 lat urosła do ok.1,6m

Viola 08:53, 17 kwi 2015

Aniu, Twoje roślinki już rosną w moim ogrodzie W sumie 5 wielkich naparstnic i chyba wyszło 6-7 takich maluszków, ale też piękne, zdrowe sadzoneczki. Cztery werbenki - wszystkie żyją i jeżówka - gigant. Zdjęcia wstawię u siebie może w sobotę, wczoraj sadziłam wieczorem, było już ciemnawo więc nie zrobiłam zdjęć. Aniu, jesteś WIELKA. Dziękuję Ci BARDZO !
Viola 08:54, 17 kwi 2015

Aniu, Twoje roślinki już rosną w moim ogrodzie W sumie 5 wielkich naparstnic i chyba wyszło 6-7 takich maluszków, ale też piękne, zdrowe sadzoneczki. Cztery werbenki - wszystkie żyją i jeżówka - gigant. Zdjęcia wstawię u siebie może w sobotę, wczoraj sadziłam wieczorem, było już ciemnawo więc nie zrobiłam zdjęć. Aniu, jesteś WIELKA. Dziękuję Ci BARDZO !
EDIT - nie będę wykasowywać, od wczoraj strona szaleje