Normalnie cuda się dzisiaj dzieją... Raz słońce, potem deszcz z gradem i grzmi, potem snieg a przy tym wszystkim jeszcze wieje.
Na pocieszenie trochę wiosny
Żonkile w końcu kwitną
Bratki w donicy
Tawuła
Floksy wiechowate już wyglądają. I pytanie, mogę je teraz przesadzić?
To i ja mam pytanko. Mąż zakupił nieruchomośc pod swoją działalność a wraz z nią kawałeczek ogródka. Pomysł na ogródek już mam ale pytanie moje dotyczy thuj. Jak widać na zdjęciach są bardzo zabiedbane, miejscami bardzo rzadkie. Przypuszczam, że nikt o nie nie dbał. Czy jest szansa je uratować? Ziema tam jest bardzo marna i do tego słońca niewiele. Myślałam o tym, żeby je pociąć (chyba dośc radykalnie) i nawozić pinivitem. Podsypię im oczywiście trochę dobrej ziemi (choć nie wiem czy ma to sens). Podpowiedzcie proszę jak im pomóc?
Anita, już teraz wygląda to rewelacyjnie, a co dopiero jak wszystko zarośnie. Co to za "wypełniacz" między placem z granitu, a podłużnymi panelami? Czy to runianka?
Tak mnie wkurzał ten kawałek gołej ziemi że podzieliłam trawki i wsadziłam. Co wy na to?
Patrzę i pomyślałam że tam gdzie tymczasowo leżą kamienie ułożę ścieżkę tak jak leżą z przerwami tylko z czego?? Kamienne drewno krążki ? Radżcie kochani.No i co po drugiej stronie bo tam też łyso??Najlepiej też niskie zimozielone? Powtórzyć trawki, inne trawki?
Ja sie nie znam ale czytałam, ze roślin nie powinno sie nawozić zaraz po posadzeniu, ze musza odbudować to co pod ziemią nie nad... Zobacz na przykładzie tego zdjęcia jak wyglądają przesadzanej bukszpany, wyraźnie widać które były przesadzone
Kochani dziękuję za odwiedzinki Wszystkim i Każdemu z osobna
Też odmachuję i odpozdrawiam.
Tu gdzie jestem mam tylko telefon i te małe literki bardzo mnie irytują.
Dzieci przysłały mi zdjęcia parapetów i ogrodu- zaniebieściło się tu i ówdzie
Buziaki dla Was