Jakbym widziała widok z własnego okna ) Co tam u Ciebie Jolu? ja powoli zabieram się za odwiedzanie szkółek byłam dzisiaj w SS w szkółce, bo chciałam kupić coś na pniu na rabatę, ale ceny z kosmosu kupiłam za to różanecznik 'Roseum Elegans', bo był taniutki i się tak zastanawiam, gdzie go wsadzić, jak on ponoć lubi cień,a u mnie "patelnia" cały dzień pozdrawiam
Cześć
Mieszkasz w bardzo widokowym miejscu Rabata z kulkami bukszpowymi - klasyka ogrodowiskowa Plany na resztę widzę też już konkretne i sprecyzowane Pozdrawiam
Katarzynka, trochę wymyśliłam, ale nic nie mówię, bo jeszcze niekonkretne i nie wiem na czym się ostatecznie skończy. I też będę poszukiwała brzózek, jak znajdziesz jakiś namiar internetowy i sprawdzony to podaj Patrzyłam dziś trochę lokalnie w szkółkach, ale ogólnie bida z nędzą albo ceny nie z tej ziemi.
Paula, Ty masz widok piękniejszy, bo od Ciebie bliżej do gór Ja się też zbieram do szkółek, byłam w ParkuM, i potwierdzam - ceny szalone. Muszę się wybrać do Gołkowic, mam nadzieję że tam coś wyhaczę fajnego A poszukuję 5 cisów, 6 brzózek pożytecznych, 60 tuj, 15 sosenek varella (o ile znajdę w rozsądnej cenie, jako alternatywa dla kulek cisowych, których u nas nie uświadczysz). A dzisiaj odwiedziłam pana w Nawojowej, kupiłam 3 kulki dla brata. Nawet posadziłam z rozpędu
Renia miejsce widowiskowe, ale wiatry szalone
Plany raczej rozwleczone, wybitnie niekonkretne jak na mnie.
Mam nadzieję, że jak się w końcu zabiorę to już jakoś pójdzie.
Tylko co z tego wyjdzie .. strach się bać
Ewusia również pozdrawiam
Działam.. robię wstępny objazd szkółek, a dziś miałam ogólne sypanie nawozów w ogrodzie. Ponoć weekend zapowiadają deszczowo - śniegowy, to na pewno się nawóz rozpuści
Kasia, jakie najlepiej pasują to nie wiem. Ja mam miskanty morning light.
Wg mnie fajnie się komponują, ale to kwestia względna.
Dziękuję również za komplement, i załączam garstkę dzisiejszych fotek
Trawy po fryzjerze i bukszpany.
W kolorze blue Nie wiem czy na zdjęciach będzie to widoczne, ale niebieskie kwiatuszki bardzo się porozsiewały
Blue c.d. Pod ambrowcem, który okazał się platanem, pachną hiacynty.
Miały być niebieskie, zabłąkały się dwa różowe
I to co w tej chwili lubię w ogrodzie najbardziej .. ciemierniki
I inne oznaki wiosny ..graby, róże, trawki - wszystko rusza.
No w ParkuM troszkę przesadzają, pytałam o hortensję limeligh powiedzieli mi cenę ponad 50 zł...Kulki CUDNE !!! Właśnie dzisiaj szukałam w wiadomościach nr do tego pana, bo potrzebuję 3 i się zastanawiałam, czy jeszcze ma, ale jak widzę nie brakuje Nie wiem, czy wiesz, ale otworzyli na lwowskiej nowy sklep ogrodniczy, ceny fajne, wybór spory akcesoriów do ogrodu, co do roślin średnio, malutkie mają, ale zależy kto co szuka pozdrawiam