Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:10, 31 sty 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Agatko podeślij troszkę tego słonka. U mnie już czwarty tydzień bez promyczków.

Jutro będziesz miała słoneczko, a u mnie pewnie już go nie będzie, przymrozek właśnie łapie

Miniary Megabasi :) 17:07, 31 sty 2015

Do góry
Puszcza niepołomicka dzisiaj:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:06, 31 sty 2015

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Pustynniki Twoje powalają , mam je od dwóch lat i w pierwszym pięknie zakwitły , ale w ostatnim roku troszkę zastrajkowały. zmieniłam im miejsce i zobaczymy co z nich wyrośnie

Powodzenia Madziu, ja też się niecierpliwię za tym widokiem i zawsze wiosną szukam, tych zielonych małych główek wychodzących z ziemi

Pomału przymierzam się do cięcia drzew, ale poczekam na roztopy

wreszcie widać czyste niebo, to oznacza tylko nadchodzącą wiosnę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:05, 31 sty 2015

Do góry
Agatko podeślij troszkę tego słonka. U mnie już czwarty tydzień bez promyczków.
Jak to uporządkować? 17:01, 31 sty 2015

Do góry
Karolku, a ile ja ich mam.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:00, 31 sty 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Pierwszy raz widzę pustynniki i robią na mnie wrażenie swą wielkością

Dla tej wielkości je posiadam, są takie strzeliste i mocne, naprawdę polecam, bo pięknie się prezentują w ogrodzie

Ogród u mnie jeszcze się nie budzi, i dobrze, że ten śnieg jest, bo pierzynka przy silnych wiatrach jest bardzo potrzebna roślinkom

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 16:59, 31 sty 2015

Do góry
Ja bym wykopala, powiekszyla dolek i nasypala ziemi do rododendronow, kwasnej.Lub wymieszala rodzima ziemie z kwasnym torfem. Juz widac chloroze na lisciach. A co do nawozenia- najwazniejsze jest podloze. Dobrze przygotowany dolek. Nowa ziemie wymieszaj z minimalna iloscia nawozu do rododendronow. Nie powinno sie nawozic swiezo posadzonych, ale ja mam dobre doswiadczenia z sadzeniem w takie delikatnie nawiezione podloze. Ale naprawde niewiele tego nawozu, bo rosliny te nie lubia zasolenia. Samo nawozenie tu niewiele da, bo odczyn gleby jest zly i roslina nie pobierze.
Dolek zrobilabym jak najwiekszy. A po kwitnieniu przyciela wszystkie czubki.Ladnie sie zagesci. Ja tak odmlodzilam stare azalie. Liscie mialy tylko na czubkach pedow, byly pousychane. A teraz to naprawde ladne krzaczki.Aha i dac kore.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:52, 31 sty 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Jakie ty masz pustynniki ładne też je posiadam

Jeszcze ich u Ciebie nie widziałam

Ja dzisiaj polowałam na sopelki i kropelki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:49, 31 sty 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
gdzie będą te hiacynty?

Już posadziłam...rosną sobie

prawie jak pustynniki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:46, 31 sty 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Putynniki piękne, w ubiegłym roku kupiłam 6 korzeni, ziemię obłożyłam gęstą siatką, żeby krety nie podkopały. W lecie tylko z jednego widziałam liście. Kwiatka żadnego nie miałam, w sumie zakopałam 5 dych i nic z tego nie wyszło.

Czy to był na pewno pustynnik olbrzymi Dorotko?....te kolorowe są bardzo trudne do uprawy

Sprawdziłam dzisiaj jak czują się ostrokrzewy

Stawik zmroziło

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:41, 31 sty 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Pustynniki masz cudne, zawsze mi się podobały, a nie mam. Czas to zmienić (w najblższej 5-latce, hi, hi, bo chciejstw za dużo...)

Odpowiem Beatce: pustynniki są wysoookie, nawet do 2 metrów dorasta ich kwiatostan.

Ema też przerosły
Jakie to jest fajne, że możemy te chciejstwa rozłożyć sobie w czasie, Agnieszko, pewnie u Ciebie pewnie też śnieżek i słoneczko było

Whiskas, zawołał mnie na posiłek
Ogródek Joasi 16:39, 31 sty 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Podobają mi się na fotce funkie posadzone pod brzozą, a wiesz, dlaczego? Bo jest ich tam kilka jednakowych kęp tworzących "dywan". O to właśnie chodzi w nasadzeniach niższego piętra, idź tym tropem Brzozie trzeba podcinać gałązki, bo będą płożyły się po ziemi i po...funkiach. Najlepiej zrobić to na początku sierpnia (sprawdzone u mnie), ale teraz chyba też jeszcze można. W marcu będzie za późno, bo wczesną wiosną brzozy po cięciu "płaczą", czyli puszczają soki i mogą zostać bardzo osłabione, a nawet uschnąć...

hej Aga, ta brzoza wymaga cięcia , tak żeby stworzyła ładny parasol , ale ja nie wiem jak ciąc żeby byl taki efekt parasola. poza tym u mnie nie ma prawie żadnyc hpieter a rośliny w zasadzie to pojedyncze nasadzenia, jest parę tawuł w rządku. Zarejestrowałam sie tu m.in po to aby uzyskać porady jak te ogród przerobić na wiosnę.

A co zrobić z tą przestrzenią koło tarasu, nasadzilam jak leci, no i koniecznie kwiatki jednoroczne, te musza byc, tylko czy aby w tym miejscu???
Moje maleństwo. 16:37, 31 sty 2015

Do góry
Kochani ! Mam problem z różanecznikiem. Przeczytałam wątek dotyczący chorób tych roślin ale nie znalazłam tam czegoś takiego, Wkleję zdjęcie, może ktoś tutaj trafi , mimo mojego probleu z linkiem ( już poprosiłam Danusię o pomoc ) i coś mi podpowie. Zdjęcie z dzisiaj.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:35, 31 sty 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Aga podałaś mi słoneczka w ten szary dzień ciśnienie ----- dawno tak niskiego nie było a buzila mi się uśmiechał.Dawajcie te cuda nawet z zeszłego roku .Aga co to za trawka u Ciebie na 719 stronie 14 zdjecie .resztę napiszę u mnie powiem dlaczego pytam Pozdrawiam na wekend

Halinko o tą Ci chodziło?

To trzęślica modra inaczej molinia aurea variegata

Też Cie pozdrawiam znowu z zimowego ogrodu, ale ze słoneczkiem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:26, 31 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Oj miód na serce .....pogoda u mnie wrrrrrr snieznie i zimno ...

Jolu zima znowu wróciła, ale miała prawo, bo w końcu jeszcze styczeń się nie skończył

Popołudniu nawet słońca nie zabrakło

Ogród w Tarnowie 16:21, 31 sty 2015

Do góry

Ogród w Tarnowie 16:18, 31 sty 2015

Do góry

Ogrodowe przygody 16:16, 31 sty 2015

Do góry
Fotki z komórki storczyk

l
Ogród w Tarnowie 16:15, 31 sty 2015

Do góry
Nareszcie dostawa śniegu dotarła do mnie i zrobiło się trochę zimowo

Ogródek Joasi 16:13, 31 sty 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies