Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:47, 13 kwi 2015

Luki napisał(a)
Takie wielkie hosty... to chyba gdzieś nasłońcu się wygrzewają u mnie dopiero kły ledwo ledw wychodzą, aż musiałem grzebać paluchem w ziemi, żeby się uspokoić
Moja Pissardi sadzona w zeszłym roku nie zakwitnie, ale to zapewne ze względu na jej mocne obcięcie zaraz po zakupie, ale nie żałuje

Łukasz tylko niektóre moje hosty są takie duże. Mam też sporo takich, które jeszcze w ogóle się nie wychyliły z ziemi.
Katkak 21:49, 13 kwi 2015

Agcia napisał(a)

poszukałam w sieci bo też nie znałam tej roślinki, wyczytałam, że najładniej rośnie w cieniu w wilgotnej próchnicznej ziemi. Wtedy łatwo się wysiewa. Nie lubi jednak przesadzania. Te odrosty możesz rozsadzić gdzieś na miejsce stałe.
Pozdrawiam Kasiu
podziwiam też te hosty z nasionek.

Dzięki Agatko. To może pod murek sobie te maluszki posadzę. Cienia i wilgoci tam sporo, a one ładnie rozjaśnią to miejsce .
Katkak 21:51, 13 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Kasiu u Ciebie więcej wiosny niż u mnie Kwiatów "magnoliny" zazdroszczę, moja zmarzła Została mi jedna, maleńka, biała, taka "rozczochrana" Czy to aby na pewno te hosty z nasionek? Takie grubaski? Pragnię widzę pierwszy raz, wygląda jak żółta poziomka.

Ewciu w boksie startowym czeka już moja druga, tym razem żółta magnolia . Tak, to na bank TE hosty. Grubaski, ale maciupeńkie. Dobrze musiałam się wpatrywać żeby je znaleźć . Ja tez pragnię syberyjską widzę pierwszy raz w życiu, dostałam ją jesienią od Jagódki .
Katkak 21:54, 13 kwi 2015

MAD napisał(a)
Wpadłam pozachwycać się razem z Tobą Pissardii. I jakie Ty masz już duże hosty. U mnie jeszcze nic nie wyłazi. Chyba. Musze rekonesans zrobić.
Czy odkłady z hortensji już odcinałaś. Też takie porobiłam. Cześć odcięłam z częścią jeszcze czekam.
Pozdrawiam!

O tak, Pissardi mnie oczarowała . Niektóre moje hosty też jeszcze się nie pokazały. Odkładów jeszcze nie odcinałam, bo myślę, że jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Robiłam je z miesiąc temu, więc myślę, że z odcinaniem zaczekam tak gdzieś spokojnie do połowy maja, może do czerwca. Muszę być pewna, że już żyją własnym życiem .
Katkak 21:57, 13 kwi 2015

Beata86 napisał(a)
Ogród marzenie! Będę zaglądać!

Beatko kochana jesteś . Dziękuję Ci bardzo, ale do marzenia mu jeszcze sporo brakuje . Chociaż w pewnym sensie jest moim spełnionym marzeniem - bo go mam. Ale, żeby wyglądał jak marzenie to jeszcze duuuuuuuuuuuuuuuuużo racy przede mną . Zaglądaj jak najczęściej. Ja wpadnę do Ciebie z rewizytą jutro. Teraz idę spać, bo bateryjka mi pada .
Kuklik 23:40, 13 kwi 2015

Pozdrów męża mojego zobaczyć z łopatą też wielka rzadkość Chociaż ostatnio na moją prośbę walczy z naszym miskantem cukrowym, bo ja mam za mało siły.

Ta roślinka to chyba pragnia kuklikowata, syberyjska ma chyba bardziej okrągłe liście, jak truskawka, a ta ma jak kuklik.

Super że już wiosna, boski ten tulipan, pokaż jak zakwitnie, też lubię takie udziwnione
kasiek 19:58, 14 kwi 2015

Pissardi cudna, krzewuszki tez pięknie się rozwijają Bedzie busz, zobaczysz
Katkak 22:00, 14 kwi 2015

Kuklik napisał(a)
Pozdrów męża mojego zobaczyć z łopatą też wielka rzadkość Chociaż ostatnio na moją prośbę walczy z naszym miskantem cukrowym, bo ja mam za mało siły.

Ta roślinka to chyba pragnia kuklikowata, syberyjska ma chyba bardziej okrągłe liście, jak truskawka, a ta ma jak kuklik.

Super że już wiosna, boski ten tulipan, pokaż jak zakwitnie, też lubię takie udziwnione

Izunia em pozdrowiony, dzięki . Pragnia kuklikowata - spróbuję zapamiętać . Izuś sama nie mogę się doczekać aż się ten tulipan rozwinie . Buziaki.
Katkak 22:17, 14 kwi 2015

startuje pierwszy tulipan

te zbajerowane wciąż jeszcze w pąkach

kolejna magnolia już prawie, prawie

Pissardi już w pełnym rozkwicie . Jak jej nie kochać?
Katkak 22:25, 14 kwi 2015

Choć kupiony w zeszłym roku od babuni na ryneczku ciemiernik nie zakwitł, to i tak wygląda przepięknie i zdrowo .

na tym zdjęciu widać, że orzech przeżył, choć nie mam pojęcia jak to możliwe

wszystko ślicznie się zieleni i cieszy ogromnie

powoli do życia budzą się paprotki.