Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:23, 27 mar 2015

Do góry
Dzisiaj znowu praca w świetle halogenów. Przyszła przesyłka z roslinami i trzeba było posadzić wszystko do doniczek.Myślałam też , że w końcu posadzę też dalie dużo wcześniej kupione ale nie starczyło do nich podłoża.I znowu ich posadzenie zostało odłożone.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:19, 27 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Wczoraj pokropiło jedynie troszeczkę, więc musiałam podlać tuje.

Praca przy smaragdach zakończona:

Może nie wszystkie wyglądają idealnie, zwłaszcza te dosadzone różnią się bo są chudsze i trochę inaczej wybarwione, ale mam nadzieję, że za rok dorównają reszcie
i stworzy się równy szpaler

No piękne, na pewno się odwdzięczą
A na jaką wysokość je cięliście??
Ogród u stóp klasztoru 23:14, 27 mar 2015

Do góry
Moja nieznana róża ..może ktoś pomoże , na stówe nie Chopin i nie Kosmos .pomocy

Rozpoznawanie odmian róż 23:11, 27 mar 2015

Do góry
Ja tez mam problem już drugi rok .proszę o identyfikacje ,bo się pogubiłam . nie zapisałam nazwy i za nic nie mogę jej sklasyfikować
w pewnym momencie myślałam ze Chopin , ale ten środek wyraźnie brzoskwiniowy ,a Chopin biała -czysto biała

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 23:10, 27 mar 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Barenbrug Exclusor Gazon Elite z dodatkiem angielskiej Geolii.

Wow, ożesz Twój trwnik przyprawia mnie o zachwyt... ja mam same kretowiska zamiast trawnika, gnoju nie mam, ale się postaram, tylko kiedy?...u mnie same nieszczęścia, ale tak jest przed wielkim szczęściem w życiu
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:03, 27 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
parę postów wczesniej wklejalam fotkę przykladowego nawozu " MAGICZNA SIŁA " pisałam że są rożne rodzaje do rożnych gatunków...

A ja używam magiczną siłę do hortensji, rh oraz balkonowych i bardzo sobie chwalę. Teraz wyczytałam u Ciebie o tej do iglaków i również zakupiłam dodatkowo zakupiłam dozownik do magicznej siły na węża i będę lać dolistnie dzięki za info
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:58, 27 mar 2015

Do góry
Pytanie za 100 punktów do tych co się znają. Czy to siewki ostnicy?
Wysiewałam ostnicę, ale Ci co się znają mówią, że to nie ona. Więc co???

Dodam że nasiona były podłużne, ostro zakończone, powiedziałabym nawet że klujace, wielkości ok 1 cm. Wzeszly po kilku dniach, bez przechladzania w lodówce. Dziwne, nie?
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:58, 27 mar 2015

Do góry
sasanki uwielbiam

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:56, 27 mar 2015

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:49, 27 mar 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

No mam nadzieję... Fajnie przezimowała mi też miniaturka róży w takim czerowono-koralowym kolorze, a ostatnio przykleiła się do mnie kolejna jak byłam na zakupach w Biedronce...

U mnie to już prawie uzależnienie. Róże, które sadziłam dzisiaj zamówiłam i zapłaciłam od razu już w styczniu, bo zwlekając do wiosny to pewnie zamówiłabym ich wiecej. Mam tylko nadzieję, że się nie sparzę jakąś serią niepowodzeń....

Takie róże miniaturki sadzę w ogródku u babci i rosną, przestają być karłami i są normalnymi różami, zimującymi w gruncie.
A co do zapłacenia za róże w styczniu - ja tak samo zrobiłam. Wybrane, zapłacone i nie korci.
Rojniki faajne, widziałam też, że sadzą w leżących kamionkowych dzbanach, rojnik wygląda wtedy jak wypływający z tego dzbana.
Ogrodowe przygody 22:35, 27 mar 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
dziś zdjęcia z wczoraj
\kolorowe motylki pięknie zachwycały swoim widokiem
był taki szybki, że ledwo dałam radę zrobić zdjęcie

Iwonko, zdjęcia motylka , no po prostu słów mi brak...
Cudnie!!!
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:31, 27 mar 2015

Do góry
w ogrodzie zaczyna być kolorowo... nareszcie

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:26, 27 mar 2015

Do góry
magnolia stellata

Ogródek Ewy 22:25, 27 mar 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Ty u mnie a ja u Ciebie, właśnie podziwiałam Twój projekt, skopiowałam sobie linki do przepisów.
Spotkanie było udane, nie mogło być inaczej,

Kocham takie widoki Pupcia do góry i śpimy
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:25, 27 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Hedera jedynym wyjściem, albo wysokie świerki posadzone co metr.

Dziękuję Danusiu za szybką odpowiedź.
Dzięki tak szybkiej akcji, mam szansę jutro pojechać do szkółki (już taką znalazłam)
Proszę jeszcze o informację jak gęsto ją sadzić, aby pokryła całe to szkaradzieństwo.
Nie znalazłam też nigdzie informacji jak szybko rośnie hibernica .
Pozdrawiam

na razie mam zdjęcia z ubiegłego roku. To był pierwszy rok, kiedy ogród zaczął wyglądać jak ogród

A oto kilka moich ulubienic:

a tu moje utrapienie - wysoki mur postawiony przez sąsiada (nielegalnie), który staram się zasłonić.

wyhodowana z nasionka paulownia
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:20, 27 mar 2015

Do góry
magnolia...

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:16, 27 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mam nadzieję, że norasz w ogrodzie, a nie znów jakaś choroba???

Ania ogród od soboty w odstawce....jestem chora
aż mnie skręca, bo u nas jest piękna pogoda

bez ma nabrzmiałe pąki, magnolie pękają ...

Ogród prawie romantyczny 22:15, 27 mar 2015

Do góry
Ponieważ eM chory, mnie przypadło posadzenie róż

Najpierw rapshody in blue

Potem Louis Odier

Reszta czeka w kolejce
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:14, 27 mar 2015

Do góry
Karola -

Jankosia - ja jestem prosta baba i biorę wszytko w sposób prosty

Jola - nie mogę wrzucać gifów, wiec dziękuję tylko za kibicowanie.. wieczorki najgorsze..

Bogdzia - drzewiastą od Halinki też posadziłam w donicę i do szklarni. Ci co śledzą wątek to wyjaśniam, że Halinka to Pani co była jak święty Mikołaj... przysłała mi po programie Maja w ogrodzie list na adres "Rzeszów - Ogród Małej MI" - list doszedł Halinka przysłała mi niedawno własnoręcznie ukorzeniona sadzonkę piwonii drzewiastej.. każdą inną mogę kupić, ale takie już nie kupię.. ukorzeniała się 2 lata... i to już kwiatek z duszą Pąki 2 z kwiatkami się ułamały w podróży.. dobrze, bo sadzonka się wzmocni.... mi by było żal wyłamać Nie zaryzykuję, że przymrozek mi załatwi piwonię Od Mariusza pionie też ładnie rosną
To Mariusza

Ogród prawie romantyczny 22:09, 27 mar 2015

Do góry
A tu mała niespodzianka:
Chryzantemy kupione jesienią w sklepie ogrodniczym. Myślałam, że są jednoroczne, ale - albo zima była bardzo łagodna i nie zmarzły, albo należą do wieloletnich. Nie ukrywam, że ta druga opcja bardziej mi się podoba

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies