Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:19, 27 mar 2015

Do góry
Mimo pochmurnej pogody miałam dzisiaj bardzo udany dzień

Aga jakiś czas temu znalazła ofertę sprzedaży bukszpanów w naszej okolicy. Zastanawiałyśmy się, debatowałyśmy aż w końcu po ponagleniach zadzwoniłam... Po krótkiej rozmowie z miłą Panią dokonałyśmy z Agą szybkiej reorganizacji naszych piątkowych planów i w drogę

Pani chyba kocha bukszpan bo gdzie człowiek nie popatrzył tam jak nie kule to kostki, to wysoki żywopłot a do tego wszystko gęste, zdrowe

Zakupy 8 "małych" kulek

2 większe Aga nabyła jeszcze większe...

Dla porównania. Z tyłu nowy nabytek, z przodu plantacyjny z zeszłego roku

Gęste, zdrowe, soczyście zielone okazy

Aga, dzięki wielkie za mobilizację

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:17, 27 mar 2015

Do góry
Tu z poziomu gruntu, fotka ubiegłoroczna:

w tej chwili rabata z kolorowymi żurawkami zakręca przed różami/rugosą w prawo, po łuku. Reszta z grubsza tak samo, doszedł łuk z cisów - tak, w przejściu, ale z metr po prawej od łuku do rabaty jest, na przejście wystarczy, ale zasłania trawnika kawałek...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:15, 27 mar 2015

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:14, 27 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Aniu moja gwiaździsta już kwitnie...też będę miała kurkę na Święta, twoja tak mi się spodobała, że wymyśliłam sobie taką....czekam tylko aż obrośnie w piórka czyli rzeżuszkę

Stwierdziłam że jak mi tej mojej zielsko padnie, to będę rzeżuchę siać

Patent z krążkami testowałam w dużym powodzeniem.. i to były moje najlepsze pomidory i ogórki. Mają jedną wadę... cenę.. a tak to są super. Nie trzeba też bawić siew podlewanie, bo leje się do podstawki i fajnie chłoną wilgoć.

Wczorajszy zachód słońca piękny
Pierwiosnki główkowate fajne
W kamiennym kręgu od początku 20:08, 27 mar 2015

Do góry
wiosny ciąg dalszy

Ogrodowa symfonia 20:07, 27 mar 2015

Do góry
I zagadka - Co to?
W kamiennym kręgu od początku 20:06, 27 mar 2015

Do góry
Trochę kolorowej wiosny w Kamiennym

Kosolkowa Pasja 20:06, 27 mar 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Waldku, a poważnie- jaki cis jest najładniejszy, zwarty, gęsty? Jako soliter najlepiej wyglądający?

Olu.
Z cisami to jest podobnie jak z kobietami. Jednym podobają się brunetki, innym blondynki, a ja gustuję w rudych. Poza trzema wymienionymi przez Ciebie odmianami z marszu mógłbym dodać jeszcze ze trzydzieści. Cisy to bardzo sympatyczne rośliny posiadające różne formy i wybarwienia igieł. Mnie podobają się drzewa i krzewy z rodzaju ,,pendula" dlatego uparłem się na Taxus baccata 'Dovastoniana który przybiera formę kaskadową. http://www.baumschule-friedeburg.de/baeume/images/taxus_baccata_dovastoniana.jpg
Z drugiej strony pasowało mi również rozjaśnić nieco cisem półcienisty zakątek ogrodu i tu wybrałem Taxus baccata ,,Fastigiata Aureomarginata".

Moim skromnym zdaniem wszystkie odmiany cisów mogą wyglądać imponująco pod warunkiem, że co roku zostaną poddane zabiegowi strzyżenia lub strzyżenia i formowania.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:06, 27 mar 2015

Do góry
Ewa chyba czas najwyższy już go odsłonić

Kasia świerczek od maja 2014 ale już szukam mu drugiego miejsca bo rabata różana się rozrosła, chwilowo wskoczył do donicy

Karol Atropupureum wskoczy już na stałe w grunt, pozostałe jeszcze będą zimować w piwnicy

Kasia pokombinuj, no i zawsze jest jeszcze sekator

niedzielny zmierzch gdzieś w trasie

Ogrodowa symfonia 20:05, 27 mar 2015

Do góry
Mówcie co chcecie, ale jak już brzoskwinie kwitną, to idzie ku dobremu

Jagoda kamczacka

Żonkile

W kamiennym kręgu od początku 20:04, 27 mar 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękna fotka...tło za przejściem wygląda jak tęcza.Niesamowite.

Bogusiu, trochę szaro jeszcze w ogrodzie, ąle już niedługo będzie kolorowo
Teraz można cieszyć się ciekawymi liśtkami tulipanów

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:03, 27 mar 2015

Do góry
Karola.. albo proste i wyokrąglenia na końcach, albo fala po prawej i lewej ... ręka mi lata, ale jak ma być ładnie to koniecznie zrób tak ...
Wiem, że basen dziecku potrzebny, ale te cisy czy jakie jałowce w przejściu i basen.. ja bym to gdzieś wyciepała. Zrób większy łuk po lewej na końcu i tam ustaw basen. Przesuń to w lewo
Nie znam geografii Twojego ogrodu, bo gubię się ..

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:00, 27 mar 2015

Do góry
zawitka napisał(a)

Edytko te kule stożki były przesadzane teraz w lutym 2015 ale leję pod nich co drugi trzeci dzień wodę Nawet ten rodek też bo siedział w miejscu gdze musiałam czasami 2 razy w dzień podlewać

ładniutkie są będę lała wodę
W kamiennym kręgu od początku 19:58, 27 mar 2015

Do góry
Iwa napisał(a)
Aniu, na zdjęciu, na tym z traktorem, wyglądasz tak...wytwornie,elegancko , na prawdę taką miałam myśl od razu,a za plecami też piękny krajobraz
Na tulipany czekam cierpliwie.

Iwonko, nawet nie wiesz jak mnie rozbawiłaś tym wpisem....wytwornie i elegancko!!!!!.........w klatce na wysięgniku traktora.....wyprostowana taka muszę być, bo kosa jest na takiej uprzęży, łatwiej się trzyma i równo przycina....tulipanki dopiero zbierają się do kwitnienia.....w dodatku mam wrażenie, że chyba przetrzebiły je nornice.....a i jakieś ptaszki zjadają serce pąków....chyba sroki

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 27 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
[img size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/80/802861/original.JPG[/img]

spore już te tuje :0
Działka wkoło Lubczyka :) 19:56, 27 mar 2015

Do góry
Aniu, kochana, paczuszka doszła
"Nie" dziękuję

A tu wszystkim prezentuję przesyłkę

I patyczki hortek rozpakowane

Jutro powsadzam
Ale się cieszę, będzie patyczkowo żeby tylko chociaż po pare z każdej odmiany się ukorzeniło!
Ogród z widokiem na jezioro 19:55, 27 mar 2015

Do góry
yolka napisał(a)
dzisiejsze fotki, niestety krokusy się kończą,

Nio... za rok będzie zajefajna wstęga Aż mi oczka zagrały radośnie na to wspomnienie
Krokusy nam upał wykończył. Chociaż kocham ciepełko.. to wiosnę wolę troszkę chłodniejszą.. dłużej cebulowe kwitną
Dziś paradowałam w cienkiej bluzeczce, okno tarasowe otwarte było na oścież cały dzień... i w domu +22. Latem czasami tak dobrze nie ma.

Aaa przyszłam napisać, ze chociaż nerwus teraz jestem do sześcianu... to dalej dziękuję ......
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:53, 27 mar 2015

Do góry
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Mój lapek niestety jeszcze w naprawie. Na ekspres mnie nie było stać, to czeka w kolejce, a ja przynajmniej odpoczywam. Bo ani do ogrodu, ani do innej roboty. Trochę do lekarza, trochę zaległe wizyty rodzinne, i tak dzień za dniem mijają.
Zapowiada się deszczowy tydzień/nareszcie!/ ale i do ogrodu mnie ciągnie. Chyba dopiero po świętach.

Jeszcze trochę cierpliwości i dla Was i dla mnie.
Wiosny swej nie pokażę, bo jej jeszcze nie ma. Forsycja dopiero po deszczu się rozwinie, a inne rośliny na podlewanie czekały.
Takiej wiosny jak u Zbyszka to u siebie nie widziałam.

Wszystkim przesyłam serdeczne świąteczne życzenia już, bo nie wiem, czy będę miała szansę jeszcze w tygodniu u kogoś załapać się na parę minut!

Wesołego dyngowania!

Problemy z tujami 19:52, 27 mar 2015

Do góry
Czy dobrze zrozumiałem, że nie należy jeszcze podlewać tuj? Ostatnio było sucho, więc podlewałem.

Moja sąsiadka ma bardzo zaniedbane kilkuletnie szmaragdy. Rozumiem, że od dołu już na zawsze zostaną łyse? Chcę je trochę zreanimować, więc postanowiłem, że podsypię je korą oraz opryskam pinivitem. Czy warto wymienić warstwę piachu na bardziej urodzajną glebę? Chciałbym również podsadzić je jakimiś roślinami by nie wyglądały tak biednie Może Ilex crenata ‘Golden Gem’? Niestety duże szkody robi tam pies, który nieustannie o nie trąca...

W kamiennym kręgu od początku 19:47, 27 mar 2015

Do góry
babka napisał(a)
Aniu jak u Ciebie tulipanki wyglądają ?? U mnie dziś właśnie zaczęły kwitnąć Ciepełko im służy, szkoda że od jutra zapowiadają deszcze.

Olka, moje tulipanki jeszcze daleko w polu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies