Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Milka 17:56, 13 kwi 2015

Iza, a czy pod tym żwirkiem zostawiasz te płachty? szkoda, bo rośliny nie będą oddychac i dobrze rosnąć, wywal, jak Dana radzi
Mala_Mi 18:49, 13 kwi 2015

Zanim rośliny się rozrosną to szmatka pójdzie won.. a teraz jest to deska pierwszego ratunku..

O runiance pisałam u siebie.
Olili 11:01, 14 kwi 2015

Milka - odpisałam u Ciebie

Mala_Mi - ślicznie dziękuję,u Ciebie oczywiście też już byłam i coś skrobnęłam. Nóżki nie chcą mnie nosić to rączkami po klawiaturze latam ,taki mam dzisiaj dzień,pewno nie ostatni ale na dworze zimno więc nie płaczę..,no może troszkę

Milka 13:00, 14 kwi 2015

Przeczytałąm i wszystko rozumiem i mądrze robisz, tylko ja gapa jak siły pozwolą, pokazuj, co wyłazi z ziemi cmokam
Olili 17:09, 14 kwi 2015

Irenko - żadna gapa z Ciebie,po prostu nierealne jest by znać każdy wątek w całości..dlatego napisałam u Ciebie i już

Pytanko do wszystkich ,czy to co przyczepiło się do macierzanki to karmnik ościsty czy chwast ???

i jeszcze jedno ,wyrosło przy tujach,chwast czy coś innego ????

Zielona 17:19, 14 kwi 2015

Iza.
Tytuł Twojego wątku podobał mi się od początku Twojej obecności na forum. Chyba nawet o tym pisałam. Jest adekwatny do sytuacji i bardzo mądrze wyjaśnia, że to ogród jest dla Ciebie, a nie Ty dla niego.

Znam wszystkie głosy przeciw macie i nie będę dyskutować z ich zasadnością, ale po Twoim wpisie u Irenki stwierdziłam, że chcę wypowiedzieć się u Ciebie w kwestii włókniny. Uważam, że indywidualną, osobistą i absolutnie nie wymagającą tłumaczenia się jest decyzja o tym, czy włókninę położyć, czy nie. Ty masz ją ze względów zdrowotnych, ale uwierz mi, że jest sporo ogrodów na forum, które podziwiamy, a które funkcjonują z włókniną na rabatach. Są osoby, które oficjalnie piszą o tym, że nie mają zamiaru rezygnować z tego udogodnienia i nie widzą negatywnego działania maty na rośliny w swoich ogrodach, ale są też takie osoby, które matę położyły, ale oficjalnie w ogóle nie chcą się na ten temat wypowiadać, bo NIE MUSZĄ. I Ty również NIE MUSISZ się tłumaczyć. Nieustannie jestem pod wrażeniem Twojej walki o to, by wokół domu stworzyć wyrozumiały ogród. Podziwiam Cię, kibicuję i chcę, być wiedziała, że choćbyś i folię na rabaty położyła, będę trzymała kciuki, by rośliny wyrozumiale to wytrzymały.

Pozdrawiam Cię i chylę czoła, Dzielna Kobieto!
Milka 17:50, 14 kwi 2015

Olili napisał(a)
Irenko - żadna gapa z Ciebie,po prostu nierealne jest by znać każdy wątek w całości..dlatego napisałam u Ciebie i już

Pytanko do wszystkich ,czy to co przyczepiło się do macierzanki to karmnik ościsty czy chwast ???

i jeszcze jedno ,wyrosło przy tujach,chwast czy coś innego ????

Wygląda na sukulenty, rojniki, raczej nie wywalaj Marta napisała lepiej niż ja, ale o to mi tez chodziło
Olili 17:50, 14 kwi 2015

Marta - pisać ,nie pisać...napiszę..popłakałam się "przez" Twój wpis .
Dziś podatna jestem na wzruszenia ,zwłaszcza,że mam taki dzień,że właściwie tylko siedzę,czytam. Jutro pewnie tylko będę leżeć itd...ale będzie lepiej już niedługo (tak myślę)

Olili 17:52, 14 kwi 2015

Irenko - dziękuję . Widziałam u Ciebie po raz pierwszy tulipany ,które mają kilka pąków,piękne
Olili 18:15, 14 kwi 2015

Myślę,że Irence chodziło o to co przy tujach a tutaj z macierzanką to co by było ...karmnik ościsty ???