Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 10:04, 14 kwi 2015

I Black Tulip- jego pierwsze kwiaty

Kasik 10:09, 14 kwi 2015

A teraz pergola- na tło proszę nie zwracać uwagi- czeka na tegoroczną realizację.

malgorzata_s... 12:10, 14 kwi 2015

Kasiu cudna ta pergola Te krzesełka i stolik będą pod nią idealne
Buziam
Milka 12:38, 14 kwi 2015

Cudowna pergola, Gosia ma rację, stolik z krzesełkami idealnie zapasuje i jakie dorodne tulipany juz i magnolia, sliczna jest wracam dalej wstecz czytać
Milka 12:43, 14 kwi 2015

Kasik napisał(a)
Wszystkim, by się wydawało, że po Świętach nastaje czas wypoczynku i oddechu od spotkań, gości i wszystkiego co się z tym wiąże . Nic bardziej mylnego - przynajmniej u mnie.

Po Świętach, kiedy to moja rodzinka rozjechała się do swoich domostw przyszedł czas na to, by jakoś sobie uładzić w głowie informację, że właśnie za kilka dni minie pół wieku mojego "bycia".
Nigdy nie miałam kłopotu z przyjmowaniem kolejnych lat lecz tym razem odczuwałam jakiś niepokój i stres z tym związany. Myśli cały czas nie pozwalały jako "normalnie " to wszystko przeżyć.
I choć w mojej rodzinie okrągłe rocznice obchodzi się na wesoło i hucznie, to tym razem postanowiłam, że przejdziemy ten czas po cichutku, w gronie najbliższych. Mąż zaproponował uroczystą kolację w restauracji tylko z naszymi dziećmi, tak więc czekałam na ich przyjazd.
No i doczekałam się……… Sznur samochodów na sygnałach, a wśród nich platforma wioząca ogromną kutą pergolę. Wysokością dosięgającą lamp stojących przy drodze. Mało nie padłam trupem.
Tłumnie , radośnie ze śpiewem, z kwiatami – wszyscy najbliżsi – rodzice, dzieci, kuzynostwo ( a jest ich trochę) pojechaliśmy do pobliskiego gospodarstwa agro, gdzie bawiliśmy się do późna, a potem jeszcze dwa dni u nas w domu. …….

Tak w wielkim skrócie odbyły się moje 50-te urodziny.

Mam nadzieję, że w związku z tym moja nieobecność na forum zostanie usprawiedliwiona.

CUDOWNIE!!! dobrze, że taka niespodzianka, bo chyba za bardzo się zamartwiałaś witaj w gronie 50-latek tez piękny wiek
kwiatuchy od serca
paulina_ns 12:44, 14 kwi 2015

Piękna wiosna w Twoim ogrodzie ) pozdrawiam serdecznie )
Gocha 14:16, 14 kwi 2015

Kasiu przepiękna ta pergola, ale jak oni to przywieźli. Ja 2 lata temu też przekraczałam tę granicę ale jakoś przyznam, że bardzo mnie to zdołowało, tzn. przed tym dniem długo jakoś źle ta zbliżająca data na mnie działała a jak już stuknęła 50 to mi ulżyło i jest ok. U mnie było bardzo skromnie. A ten mój dzień 50 urodzin wypadał dokładnie w zapowiadany tak szumnie koniec świata- 21.12.2012. Czułam sie trochę wyróżniona- hi,hi,hi. Kasiu przepiękna wiosna w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam gorąco
Kasik 18:04, 14 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu cudna ta pergola Te krzesełka i stolik będą pod nią idealne
Buziam

Tak też myslałam. Pod spodem żwirek , z tyłu caałość do obsadzenia no i róże na pergolę.
Buziaki
Kasik 18:08, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)
Cudowna pergola, Gosia ma rację, stolik z krzesełkami idealnie zapasuje i jakie dorodne tulipany juz i magnolia, sliczna jest wracam dalej wstecz czytać

Magnolia kupiona dwa lata temu czyli 3wiosna u mnie w ogrodzie. Był z niej mały patyczek, ale mój Mężuś zachwycił sie kwiatami na obrazku i pomimo, że to była nowość prawie nieznana, to zakupił ją bez szemrania.

W tamtym roku grzyb ja zaatakował i pąki kwiatowe pospadały. Dziś debiutujeTulipanki dorodne na górce słonecznej , na innych rabatach dopiero za kilka chwil.

Kasik 18:10, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)

CUDOWNIE!!! dobrze, że taka niespodzianka, bo chyba za bardzo się zamartwiałaś witaj w gronie 50-latek tez piękny wiek
kwiatuchy od serca

Dzięki Irciu- piękne są- podziwiałam je u CIebie. Kolor zniewalajacy.