Super!!! właśnie takiej informacji szukałam!
Anetko, nie chcę zaśmiecać Ci wątku, ale posiadasz niezbędną wiedzę popartą doświadczeniem. Na rabacie 4m szer. i 3m gł. mam plan posadzić od ogrodzenia smaragdy potem 3 śliwy wiśniowe Nigra, a pod nimi właśnie limki i ML. W jakiej odległości od śliw sadzić limki?
tez tak myslałąm ale byłam kiedys u pana w szkólce i zaprowadził mnie do swojego ogrodu gdzie rosła 20 letnia doorenboska...fakt nie jest taka wysoka i cieńka jak zwykła ale...to było drzewo wielkie!!!!
Aniu, wiem. Najważniejszy jest plan nasadzeń, a ten już mam. Niektóre roślinki mam, niektóre wysiałam w tym roku, są maleńkie, np. firletka. Dobre duszki też coś obiecały podesłać, miskanty, jak tylko pokażą się w szkółce - kupię. A potem wszystko musi urosnąć. Biorąc jednak pod uwagę, że większość to byliny, powinno coś już w tym roku zagrać. Jednak najlepszy efekt będzie w przyszłym roku, jeśli uda mi się wyłożyć kostkę na podjeździe, bo wtedy wszystko stworzy spójną całość
Przypomnę plan nasadzeń:
he dzisiaj oglądałam w tv że u nas pochmurnie i 5 st tymczasem cały dzień prawie było słonecznie i z 9st.
Na meteo.pl widzę, że będzie padać i dobrze bo ja azofoskę sypnęłam cebulowym na rabatę i widzę również, że od niedzieli cieplej!!!
kochana ML będą wysokie one tylko na początku wyglądają nie pozornie. Różne źródła różnie podają od 100 do 200cm. Ja bym przed hortkami nie sadziła, albo za albo w takiej rozstawie naprzemiennej ale nie dosłownie
coś takiego