Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:24, 12 mar 2015

Anias napisał(a)

no popatrz! taka różnica??! mąż mówi że śnieg będzie padać!..;-(
he dzisiaj oglądałam w tv że u nas pochmurnie i 5 st tymczasem cały dzień prawie było słonecznie i z 9st.
Na meteo.pl widzę, że będzie padać i dobrze bo ja azofoskę sypnęłam cebulowym na rabatę i widzę również, że od niedzieli cieplej!!!
Kasik 22:27, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)

kochana ML będą wysokie one tylko na początku wyglądają nie pozornie. Różne źródła różnie podają od 100 do 200cm. Ja bym przed hortkami nie sadziła, albo za albo w takiej rozstawie naprzemiennej ale nie dosłownie
coś takiego

M...M...M...M
...H....H...H

Dzięki bardzo Pomysł super. Posadzę naprzemiennie , hortki przodem, ML z tyłu.

ana_art 22:29, 12 mar 2015

Kasik napisał(a)

Dzięki bardzo Pomysł super. Posadzę naprzemiennie , hortki przodem, ML z tyłu.

tak by ML miały możliwość "wyglądania' zza i pomiędzy ale nie tak dosłownie w jednej lini
siakowa 07:51, 13 mar 2015

ana_art napisał(a)
pożyteczne doorenbos są niższe niż te 'tradycyjne"

tez tak myslałąm ale byłam kiedys u pana w szkólce i zaprowadził mnie do swojego ogrodu gdzie rosła 20 letnia doorenboska...fakt nie jest taka wysoka i cieńka jak zwykła ale...to było drzewo wielkie!!!!
Hogata 08:00, 13 mar 2015

Inspirację z brzozami i red baronem widziałam wczoraj u Oli i spać przez nią nie mogłam cały czas mi w głowie siedzi i kombinuję gdzie ja mogę brzozy wcisnąć.

Ja też czekam na łany tulipanów
Pszczelarnia 09:42, 13 mar 2015

ana_art napisał(a)

kusi, kusi rozmawiałam ostatnio z Zieloną i ona mówi, że Robaczek kazała jej ciąć jak widać wyraźne znaki ruszenia, ale one w "innej Polsce' mieszkają

To cenna wskazówka - zetnę i ja.

Aneto, widzę, że przysiady na rabatach ćwiczysz.
mstrzes 10:57, 13 mar 2015

ana_art napisał(a)

kochana ML będą wysokie one tylko na początku wyglądają nie pozornie. Różne źródła różnie podają od 100 do 200cm. Ja bym przed hortkami nie sadziła, albo za albo w takiej rozstawie naprzemiennej ale nie dosłownie
coś takiego

M...M...M...M
...H....H...H

Super!!! właśnie takiej informacji szukałam!
Anetko, nie chcę zaśmiecać Ci wątku, ale posiadasz niezbędną wiedzę popartą doświadczeniem. Na rabacie 4m szer. i 3m gł. mam plan posadzić od ogrodzenia smaragdy potem 3 śliwy wiśniowe Nigra, a pod nimi właśnie limki i ML. W jakiej odległości od śliw sadzić limki?
ana_art 11:29, 13 mar 2015

mstrzes napisał(a)

Super!!! właśnie takiej informacji szukałam!
Anetko, nie chcę zaśmiecać Ci wątku, ale posiadasz niezbędną wiedzę popartą doświadczeniem. Na rabacie 4m szer. i 3m gł. mam plan posadzić od ogrodzenia smaragdy potem 3 śliwy wiśniowe Nigra, a pod nimi właśnie limki i ML. W jakiej odległości od śliw sadzić limki?
3 śliwy na 4 metrach???? Wydaje mi sie zbyt gęsto
ana_art 12:13, 13 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)

To cenna wskazówka - zetnę i ja.

Aneto, widzę, że przysiady na rabatach ćwiczysz.

Ewa to bardziej jakiś taniec kucany
bebeautiful 12:57, 13 mar 2015

Witam serdecznie Jestem tu nowa, przeczytałam cały pani wątek i jestem pod wielkim wrażeniem pani ogrodu. Jest przepiękny, podziwiam ile pracy pani w niego włożyła. Od pół roku po cichutku śledzę pani ogród, oglądam zdjęcia, czytam wszystko od dechy do dechy i nie mogę się oderwać
Dopiero zaczynam swoją przygodę z ogrodem dlatego mam małe pytanie, czy pamięta pani w jakich odstępach sadzone są tuje od siebie, nie mogę odszukać tej informacji, wiem, że były mocno ratowane ale nie pamiętem czy podawała pani odległość między nimi. Tak czy inaczej jest pani moją wielką inspiracją i dzięki pani wiem że chcieć to móc Pozdrawiam cieplutko