Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 22:43, 23 lut 2015

Do góry
U Jasi na górce.
Słynny szczepiony pomidor. Aleśmy go wymęczyły. Miałam 2 krzaczki w ogrodzie - dały owoc i faktycznie są wytrzymałe.

Grembosiowo 22:35, 23 lut 2015

Do góry
Oj niestety, chyba jednak je uwielbiają.
Tak wygląda miejsce, gdzie posadziłam 240 krokusów. W zeszłym roku chyba wszystkie zakwitły, a w tym same dziury, a bidulki, które próbowały się przebić, leżą nieżywe na powierzchni. W innych miejscach w ogrodzie, gdzie posadziłam kolorami razem z tulipanami i narcyzami, też sporo dziur. Pewnie i tam wyżarły krokusy, oby tylko krokusy... Dobrze, że poprzedniej jesieni nie dosadzałam krokusów...
Trochę chyba harcowały wśród innych tulipanów, ale niewiele. Czosnki raczej nietknięte.
Makowo na Kociewiu 22:22, 23 lut 2015

Do góry
Stipy i carexy jak na razie mają się dobrze

Rozpoznawanie wrzosowatych 22:18, 23 lut 2015

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych

pomóżcie proszę rozpoznać mojego RH.

Pszczelarnia 22:08, 23 lut 2015

Do góry
Witjcie, dziękuję za miłe wpisy.

Cieszę się z programu jak dziecko z wielu powodów ale to nie opowieść na wątek. Pokażę twórców ogrodu przy kościele:
Ponieważ zostali pokazani w programie Mai, mogę pokazać i ja:

Nasz przydomowy ogródek 22:04, 23 lut 2015

Do góry
Jak dwie kobietki w jednym stoją domu
możliwe że na dobre nie wyjdzie nikomu.
Choćby metraż był jak stadion narodowy
zawsze się spotkają dwie białogłowy.

Taka np. kuchnia- to ring wymarzony
i zawsze się zdarzy rosół niesolony.
Ale co ja gadam- to Iwonka i Hania
Dziewczyny wyjątkowe i pełne uznania.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:03, 23 lut 2015

Do góry
Ketmię przykrywam. Miała 2 miejsca. W pierwszym cień był od południa i kwitła ładnie. Potem ją przesadziłam i ma cień od południa i wschodu i kwietnie dużo gorzej. Więc mus jej zrobić więcej światła i chyba ją poprowadzę na pniu.

Ketmia to ta zaraz na granicy cienia, bezlistna, pomiędzy bukszpanem a różą na pniu.
To jest zdjęcie z przed 2 lat, niestety aktualnego nie znalazłam.

A ogród mały ale gęsto obsadzony .

A kot to taki sam jak mój .
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:57, 23 lut 2015

Do góry
Jazzy strzyżenie jej zrobiłam drastyczne znowu. Zobaczymy, ale ona sobie raczej poradzi doskonale jeśli o to chodzi.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:56, 23 lut 2015

Do góry
Mam okrywowe czerwone i różowe ale bez nazw. Różowa zagłuszona pod pnącą, mus wyciągnąć, a czerwone 1 rok, już jakieś listki zachowane z ub.lata.

Jak zamaskować szambo? 21:47, 23 lut 2015

Do góry
U mnie też była niechybna dekoracja

Zdjęłam kanienie, posadziłam hortensje a całość przysypałam korą. Wiosną planuję dalsze nasadzenia, ale dekiel szamba już nie straszy. Jak ma przyjechać wóz od szamba, odgarniamy korę z dekla i już. 5 minut roboty, a wygląd jakże miły dla oka

Ogród na górce w zakolu wiślanym 21:47, 23 lut 2015

Do góry
Rench napisał(a)
O sadzoneczkę tego cudeńka .

Zamówiłam też Walker's Low w sklepie internetowym,ale ona nie ma chyba aż takich grubych i ciemnych kwatostanów jak twoja

Może być wymianka za jakąś trawkę np. albo naparstnice ?

Reniu, nie ma sprawy.
Na wiosnę odkopię jedną z sadzoneczek i prześlę Ci.
A jakąś trawkę chętnie przygarnę.
Ogródek Ewy 21:46, 23 lut 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Wysialaś hosty odmianowe czy mieszankę? pozdrówka

To jest jedna odmiana hosty, tylko z jednej udało mi się zebrać nasionka. Na wszystkich innych ptaki były szybsze
A to ta która dała nasionka, NN.
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:45, 23 lut 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Marek te 235 stron na 4 lata to trochę z lenistwa, bo masz czym się chwalić, ja również pozdrawiam

Oj tam, to nie z lenistwa a z nieśmiałości raczej, hahahaah
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:43, 23 lut 2015

Do góry
Marek te 235 stron na 4 lata to trochę z lenistwa, bo masz czym się chwalić, ja również pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 21:42, 23 lut 2015

Do góry
alinak napisał(a)
pokażę moje bodziszki ...a na wiosnę wzbogacę kolekcje o dwie nowe perełki ..

Zastanawiam się o jakie?

alinak napisał(a)

a to nowy nabytek Midnight reiter

Ciekawe jak będzie się u ciebie sprawował?

Starorzecze na górce 21:40, 23 lut 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)
macham do wszystkich wirtualnie i na szybko raportuje: kolki u Janka minely z pol m-ca temu, ale przyplatalo sie zapalenie pluc u starszej i zapalenie oskrzeli u Janka, a ja - zatoki, maz tez infekcja, do tego do nocy siedzi w pracy, od 2 tyg. chorujemy i sie kurujemy
ogrodek lezy odlogiem, ale jeden zolty krokus zakwitl, tulipany zaczely wschodzic, czuc wiosne w powietrzu, choc w zasadzie ostatnio w ogole na dworzu nie bywam, nad czym ubolewam
pozdrowienia serdeczne, trzymajcie sie cieplo

Agatko to wy trzymajcie się ciepło, bo oskrzela i zapalenie płuc to nic dobrego do ogrodu zdążysz pozdrawiam cieplutko
Mirkowy ogród (początki) 21:38, 23 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ładne sadzonki hortensji Ci wyszły
czyli jak dziś wsadziłam patyczki do gruntu, to jeszcze w tym roku będę je mogła przesadzić w miejsce stałe?
właściwie wiosną powinny być chyba ukorzenione...
Tak kwitły latem ukorzenione wiosną bezpośrednio w ziemi(na działce)
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:38, 23 lut 2015

Do góry
do kogo nie zaglądnę to wszędzie wiosna większość porządkuje swoje ogrody po zimie jakie to miłe !!!!!!!!!!!!!!

u mnie w domu też czuć wiosnę

Witajcie. Bardzo tęsknię za wiosną. A Wy też? 21:38, 23 lut 2015

Do góry
Witam Wszystkich. Załozyłam konto bodajże wczoraj, ale dopiero dzisiaj zauważyłam, że do dobrego zwyczaju w Ogrodowisku należy przywitanie się. Tak więc jestem Wam winna słówko o sobie. Mam miniaturowy skrawek gliny gdzieś w Wielkopolsce, a to o tyle ważne, że srednio jest u nas nieco cieplej niz np w Mikołajkach. Mieszkam w tym miejscu od kilku lat, i na przekór wszystkiemu staram się, by było ono dla mnie moim osobistym kawałkiem Raju. I tak też jest, o ile nie ogladam zdjeć Waszych ogrodów, bo wówczas, jak to u baby zazdrość bierze górę i emocje szaleją. A tak na poważnie gratuluję wszystkim ich własnych skrawków raju, bez wzgledu na to, cz takowy ma 2 hektary, czy mieści sie na parapecie. Każdy z nas ma do tego prawo, by po całym dniu w pracy wrócić do własnego kawałka spokoju. Tego Wam wszystkim i sobie życzę. I oby wiosna przyszła szybko, bo juz mi jej bardzo, bardzo brakuje.
Podpisuję sie jako linnet, a to dlatego, że ileś tam lat temu, gdy zakładałam konta na jakiejś tam stronie czytałam "Śmierc nas Nilu" Agaty Christie, a imiona innych bohaterek były juz zajete. I tak została linnet.

Na zdjęciu pierwsze oznaki wiosny rok temu. Lubię wstawiać daty, bo dzięki temu wiem kiedy co kwitnie.
Ogród w budowie - nieustającej 21:37, 23 lut 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To uruchamiamy wyjazd do Kórnika na lilaki?

Nie potrafię się powstrzymać. Muszę pokazać kórnickie bzy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies