Prawie każdego dnia nad ogrodem przelatują gęsi, a dziś bardzo nisko leciały łabędzie
W powietrzu coraz bardziej czuć wiosnę, ptaki pięknie śpiewają- wprowadziły się nawet pod dach
W sobotę znowu podziałałam w ogrodzie, ale planu zamierzonego nie wykonałam. Wiał silny i męczący wiatr.
Chciałam zrobić opryski na grzyba, ale zostawię to na ten weekend.
Powoli szykuję się do zmian. Powstaną nowe rabaty przy tarasie: chcę dużo traw i lawendy. Ogród z tarasu ma być bardziej widoczny. A od ulicy bardziej zasłonięty. Zobaczymy, czy mi się to uda.
No i poniedziałek chwila dla siebie I dla Was hi hi Na początek Ewcia na razie pozbieraliśmy się zobaczymy jak po szkole będzie Przymrozek lekki i wiatr zimny dziś od rana ale już jasno jak wychodzimy także super
Buziaki zostawiam
I szał prymulkowy żółta cudnie pachnie
Chyba, żeśmy się nie dogadały, suche podłoże, bardziej piaszczyste lubią buki
Klona posadziłaś bardzo dobrze.....Sentry będzie pięknie rósł u Ciebie
Sentry rośnie dość regularnie, każde drzewa się przycina, jak rosną jakoś nienaturalnie, gałęzie się krzyżują, lub, gdy zbyt wybijają do góry, również w celu zagęszczenia korony lub ograniczenia wzrostu np. iglaki.
Hej,przyszłam się przywitać i od razu chciejstwo znalazłam
Czy ta niebieska roślina to kocimiętka?
Kiedyś jak chodziłam z dziećmi na spacery,też przynosiłam całe kieszenie nasion
Do momentu,aż pewnego razu zapomniałam i wyprałam kurtkę z całymi główkami jakiegoś kwiatka,nie pamiętam już jakiego.
Najgorzej,że z pralki wyciągnęłam mężowskie ciuchy najbardziej obrane w białe kłaczki
Witam, liczę na Wasze rady ponieważ w moich nasadzeniach panuje okropny bałagan może choć troszkę dałoby się coś zmienić aby to uporządkować.Teraz dopiero widzę że wszystko jest posadzone w cały świat ale gdy sadziłam przez parę już lat nie zdawałam sobie z tego sprawy.
tak to wygląda z góry
kolorowy zawrót głowy
nie wiem czy za bardzo się nie rozpędziłam z dodawaniem tych zdjęć
chciałabym aby to przejście jakoś ze sobą współgrało