Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:38, 11 kwi 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
moja faworytka piękna

Tak, sasanki wyjatkowe są.

Aniu, śnieżniki od Ciebie Kwitnie ich więcej, ale te trzy tak fajnie się ustawiły, w sam raz do kadru

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:34, 11 kwi 2015

Do góry
Było ciężko z tymi moimi kamluzami ale róże i lawenda posadzone. Nie mam zdjęcia z pozostałymi lawendami wzdłuż długiego boku. Jutro muszę tylko przysypać z powrotem kamukiem i jeden etap prac zakończony.

Moja bajka 22:31, 11 kwi 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
..Kochani podpowiedzcie mi proszę jak nazywa się ta uroca roślinka? Dostałam ją albo od Jagody, albo od Ewci i zapomniałam co to takiego .

Kasia nie jest to przypadkiem któryś z kuklików zwisły lub pospolity, bo szkarłatny ma inne liście
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:31, 11 kwi 2015

Do góry
Ostatnie 3 tygodnie minęły strasznie szybko i pracowicie: każdą wolną chwilę weekendu starałam się wykorzystywać w miarę możliwości na sprawy ogrodowe: cięcie, nawożenie, opryski, odchwaszczanie, dosadzanie, przesadzanie i tym podobne znane każdemu ogrodnikowi przyjemne [i mniej] zajęcia.

Z nadejściem cieplejszej aury ogród codziennie się zmienia: nabiera sił, kolorów i kształtów.

Kwitną różowe szafirki:

Żurawka Marmalade cieszy oko nowymi listkami:

Aromatyczne hiacynty otwierają swoje kwiatki-dzwoneczki:

Gotowe do startu hortensje Anabell:

i czosnki już pokazały swoje główki:

Za chwilę będą też kwitnąć tulipany:
Mój mały zakątek :D 22:31, 11 kwi 2015

Do góry
oto efekty mojej dzisiejszej pracy.

jeszcze troszeczkę pracowałem i zrywałem starą darń, ale było ciemno i już fotki nie zrobiłem. Już widać zarys koła
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:30, 11 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nacieszyłam oczy starującą wiosną , w szczegolności magnoliami

Przy takim słońcu jak dzisiaj wiosna się szybko budzi, zaczynają żonkile, sasanki, szafrki, prumule pięknie się rozkwitają, magnolie wolniej, teraz jest czas dla gwiaździstych

Iwk4 napisał(a)
Agatko, o magnoliach poczytałam. Już kiedyś wyczytałam, że nie lubią przesadzania. Muszę więc jeszcze poczekać. Nie mam jeszcze dla niej rabatki. Podoba mi się Geni. Mam miejsce tylko na jedną w ogrodzie.

Iwonko, magnolie pięknie wyglądają jak mają za sobą zielone tło, Genie może się podobać ma kwiaty jak jabłuszka i ten kolorek czerwonego wina..przechodzący w malinę
Pąk jedyny pąk Aleksandriny

Sebek napisał(a)
Co to będzie za widokowisko, gdy zakwitną te wszystkie magnolie I jeszcze ta obiecana aleja im poświęcona - zapisuję się na zwiedzanie!

Aleja jeszcze młoda, to dopiero alejeczka...dopiero początek

Kindzia napisał(a)
Ja czekam na ten jeden niebieski kwiat u Ciebie najbardziej, bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądał.

Ja też jestem ciekawa, ale nie mam pewności, że to są pąki kwiatowe, są dwa większe od pozostałych, i szczelnie zamknięte
Milka napisał(a)
O rany, ale czad będzie, jak te 11 magnolii zakwitnie piekna relacja z wiosennego ogrodu,na każdym kroku nowe życie, zdrówka życzę i czekam na pokaz Gieni, chyba jakies magnolie jeszcze posadzę w lasku4 straciłam, zostało mi tylko 5

Byliśmy wczoraj u lekarza, jest lekka poprawa, czyli kolano powoli się goi...w Wieliczce, czyli niżej już magnolie w kolorach, ja mieszkam na górce, mamy jednak zimniej, dopiero pękają pąki

szkoda tych magnolek, ja też miałam straty w magnoliach.
kasiek napisał(a)
Buziaki zostawiam - zobacz co u mnie zwierzyna wyprawia!
A na Toje magnolki czekam z zapartym tchem U mnie w końcu gwiazdka rozbłysneła

To czas gwiaździstych, moje już pokazują się w bieli i takie je lubię, tą biel wśród zieleni

Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Sasanki u mnie jeszczew kłębowym puszku

Piękne te puchacze . Nie mam ani jednego i chyba sobie kupię sadzonki albo posieję . Obserwuję u siebie dziwne zjawisko, że zaczynam sadzić rośliny, które się dobrze fotografują. Sasanka do nich zdecydowanie należy . Czy one potem zanikają czy liście są do jesieni?
Wilcza Góra 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
a w sprawie stokrotek... nie mam ich w donicach... za to mam w trawie ...
same sobie rosną ...od zawsze...

"W kolorze blue" 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
Kurcz,ale masz modelowy trawnik,to z rolki był, czy siany ?

Oświeć mnie,coś tam narobiła w koło tych kulek.
Linia kroplująca i co jest rozsiane na tej glebie, trawa ? Bo pod buksami to jakiś niebieski nawóz....

To tu... 22:27, 11 kwi 2015

Do góry
I tym samym melduję, że góra worów, którą zamówiliśmy w zeszłym roku, rozeszła się...

Chyba czas zamówić kolejną... Lato ma być deszczowe? Wał przeciwpowodziowy zawsze może się przydać.
Ogród Mirelli 22:24, 11 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

To faktycznie dzisiaj był w naszym regionie dzień wertykulacji
Wózek, wózeczek świetny by się przydał i by mi pasował do kosza, kupię innym razem, bo teraz zbieram na trawki i żurawki.
A kosz u mnie też się dzisiaj sprawdził
Dobrej nocy

uff, jak dobrze, że odezwałaś się do mnie, bo już myślałam, że się obraziłaś czy co a koszyk też mam taki tylko żółty
To tu... 22:22, 11 kwi 2015

Do góry
I jeszcze kawałeczek z drugiej strony...

Przepraszam, że tak zarzucam Was zdjęciami ale ja mogłabym się gapić na tę rabatę bez końca... Co to będzie jak wszystko ruszy.
To tu... 22:17, 11 kwi 2015

Do góry
Żółty cisowy żywopłocik posadzony.
Ogród Mirelli 22:15, 11 kwi 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

To widzę, że robiłyśmy dokładnie to samo Mój trawnik dzisiaj też przeszedł odnowę i na razie nie wygląda najlepiej, ale to tylko na chwilkę
A i zakupiłam sobie w Lidlu wózek ogrodowy, o którym Ci pisałam przed świętami. Jest rewelacyjny.

To faktycznie dzisiaj był w naszym regionie dzień wertykulacji
Wózek, wózeczek świetny by się przydał i by mi pasował do kosza, kupię innym razem, bo teraz zbieram na trawki i żurawki.
A kosz u mnie też się dzisiaj sprawdził
Dobrej nocy

Moja działka na Dębowym Lesie 22:10, 11 kwi 2015

Do góry
bratusie- samosiejki też kolorki pokazują

miodunki wyglądają teraz cudnie

pierwsze powojniki już szykują się do kwitnienia
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:09, 11 kwi 2015

Do góry
I jeszcze troszke wiosennycch widoków.........
Kalina lada moment zakwitnie, juz wszystko na najlepszej drodze do białych pomponistych gron pełych kwiatów i zapachu...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:01, 11 kwi 2015

Do góry
I takie tam..... wiosenne podrygi ogródkowe....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:00, 11 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
O foty SOM

SOM, SOM........

Kocham sananki i ich puchate gałązki, kwiaty......muszę dokupić jeszcze kilka w czerwonym i białym kolorze....

Resztki krokusów jeszcze ...kilku "spóźnialskich"...

Moja działka na Dębowym Lesie 21:56, 11 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Makro rzeczywiście cudne ale pewnie zmieniasz obiektyw na specjalny do takich zdjęc. Bazie przesliczne i stokrota też,
Ciemierniki z nasion mozna wyhodowac tylko trzeba przemrozis a najlepiej od razu w ziemi zostawic a lilie oczywiście pora sadzic.Pozdrówka.

Makro ma swoje piękne oblicze,Tylko przybliżam,jak takie chcę
Hmm nie wiedziałam,że ciemierniki można z nasion..
A lilie już w ziemi i eukomisy też
hiacyntowy kolorowy zawrót głowy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:54, 11 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to parę fotek

Moje nowe kloniki crimson sentry które poleciła mi Agania Jeszcze malutkie korony mają ale mają zasłonić te paskudne znaki drogowe. Mam nadzieję że szybko się rozrosną Czerwone korony mają górować nad tujami

Gosia cudowne Crimsonki i jak szybko posadzone, ale pogoda była cudowna na ogród i ciesze się, że zimę przegoniłaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies