Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z tatarakiem w tle 09:43, 23 mar 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Czy jednak pozostać przy planie pierwotnym, rabacie kółku z 3 brzozami z wypełnieniem trawiastym?

Znalazłam takie wykorzystanie kulek bukszpanowych(ogród wśród pól i wiatrów):

/quote]

głosuję za tym widokiem, wydaje mi się bardziej klimatyczny
To tu... 09:39, 23 mar 2015

Do góry
I jeszcze mój widok z okna salonu. Nareszcie nie na mur tylko na zieloną ścianę.

Leję wodę w ilości duuuużej żeby bryły dobrze nasiąkły. Pytanie tylko kiedy i jak ciąć. Czy już teraz czy dać im się najpierw zaklimatyzować i przyciąć dopiero na jesieni lub w przyszłym roku.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:39, 23 mar 2015

Do góry
Bogdziu pozdrawiam serdecznie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:37, 23 mar 2015

Do góry
zakwitł mi nowy kwiatek, piękny jest

dzięki fuksja - Aniu
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:33, 23 mar 2015

Do góry

myślałam że na marzec siewy w doniczkach skończyłam, zostało tylko posianie do gruntu, ale nie, co to to nie
dzisiaj byłam w C. i zakupiłam Promanal, będę jutro pryskać, dolomit i truskawki - oczywiście to ostatnie zakup nie planowany

nasion mało ale jak będą dobre wschody to powinno mi straczyć
paczka w C kosztuje 6,88zł
Mój kawałek planety 09:32, 23 mar 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
tu posadzone -

Toż to nie graby to już grabiska . Super okazy.
Cudnie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:14, 23 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Obornik Ci się śni?

Jak nie będą rosły w tym roku....to przecież zawsze możesz im pomóc jakimś nawozem chyba?
Oby tylko nie padły!

śni
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 09:13, 23 mar 2015

Do góry
Kupiłam porzeczkę szczepioną na pniu (w markecie), miała już listki, a że zapowiadali przymrozki nie wsadzałam jej do gruntu, tylko w doniczkę i w razie przymrozków miałam ją wstawić do domu. Niestety wczoraj wróciłam bardzo późno i nie zdążyłam, a było -7 stopni. Wygląda strasznie, jak myślicie, odbije jeszcze? Strasznie mi jej szkoda.

Niestety podobnie stało się z agrestem

i jaśminowcem przy okazji, choć ten ostatni to chyba najlepiej wygląda.
Co robić? Trzymać teraz w domu, czy wynieść i niech się dzieje co chce?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:11, 23 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Oj tam zaraz śpi
Późno wróciliśmy od znajomych, a rano już jechalismy wybierać jedzonko na komunię.

Denerwuję się tym projektem.Jestem trochę zawiedziona, że mało bukszpanów.
Bok muszę dokładniej przeanalizować, jeszcze nie zdążyłam a dzisiaj czasu mało.

No zobaczcie sami.
Plan jest jak był, czyli pan tylko ponanosił rośliny.Myślałam , że czymś będę miło zaskoczona, a chyba w drugą stronę to poszło.Pod wiśniami umbr.pan zaproponował klimat śródziemnomorski, który identycznie powtórzył za drewutnią.Jakoś mi nie leży.Nie wiem kolorystyka spoko i roślinki śliczne, ale hortensje są pod serbami na końcu+morwa, a tam nie ma tyle miejsca.Niby jak serby wyrosną to hortki wydamhm, to mam je niby sadzić na jakiś czas.
Ach zobaczcie.

Papier przyjmie wszytko... wizualnie wygląda nieźle, ale wizualizacja, a plan to jakby coś innego. Bo na wizualizacji to wygląda szerzej niż jest.
Więcej nic nie napiszę, bo nie widać szczegółów co jest na mapie, nie widać skali .. koniec przerwy.. do pracy
To tu... 09:10, 23 mar 2015

Do góry
Wrzucam tylko na szybko kilka zdjęć z naszej ogrodowej rewolucji i wracam do pracy. Niestety.

I... Tadaaaam!

Rozpoznawanie roślin domowych 09:02, 23 mar 2015

Do góry
plumss napisał(a)
Potrzebuję pilnie waszej pomocy! Wiecie może jaki to kwiat? Nazwa wiele by mi ułatwiła bo chce dowiedzieć się więcej o jego pielęgnacji.

Druga i trzecia fotka to :Zygokaktus, grudnik pieknie zakwita na Boże Narodzenie
Pozdr.
Ogród w skali mikro cz.II 08:55, 23 mar 2015

Do góry
I krótki meldunek z placu boju

Andżeliki się wyłaniają to są moje pierwsze tulipany łażę tylko i się gapię czy wszytsko okej

A w pozostałej części ogrodu zgodnie z przyslowiem " w marcu jak w garncu "
Z jednej strony wyłażą kolejne krokusy ( te wysadzone dopiero w ubiegłą jesień ) i z małą ilością słońca..

A tuż obok pomrożona kiścień ... Pani zimie już dziękujeeeeemy

Buziole życzę Wam miłego tygodnia

Rozpoznawanie roślin domowych 08:55, 23 mar 2015

Do góry
Dzień dobry Może ktoś z Państwa podpowie uratowałem mu zycie ale nie wiem jak się nazywa? Piękna stara odmiana rzadko juz się widuje

Szmaragdowy Zakątek 08:53, 23 mar 2015

Do góry
Aby podtrzymywać staropolskie zwyczaje… topienie Marzanny

potem spacer po sopockim molo

i sopockim deptaku
Szmaragdowy Zakątek 08:51, 23 mar 2015

Do góry
Wróciłam z weekendowego wypadu nad morze…było rewelacyjnie, trzy dni świetnej zabawy, niezapomniane wrażenia i do tej pory bolące ze śmiechu mięśnie brzucha.
W telegraficznym skrócie kilka fotek….

Najpierw było zaćmienie słońca,

potem zakwaterowanie na 21 piętrze hotelu Sea Towers (w czerwonym kółeczku nasze okna)

panorama Gdyni z tarasu widokowego na dachu hotelu (widać Skwer Kościuszki z Błyskawicą i Darem Pomorza oraz klif orłowski, a na horyzoncie sopockie molo...aha, pod literkami "og" w wyrazie "ogrodowisko" Zawisza Czarny)

i Gdynia nocą…

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 08:49, 23 mar 2015

Do góry
I jeszcze taki widok
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 08:48, 23 mar 2015

Do góry
Danusiu jestem przygotowana do wertykulacji i aeracji, potem ziemia, dosiewka, nawóz, podlewanie, a na końcu kanciki i tu na moich przykładach brakuje mi wiedzy, chociaż całą literaturę przeczytałam.
Nożycami przy schodach docinałam dotychczas, a teraz pomyślałam o kancikach, ale żeby trawa nie wysłuchała po wycięciu. O podlewaniu pamiętam nie mam z tym problemu.
Wklejam zdjęcia o które pytasz

Ogród w skali mikro cz.II 08:47, 23 mar 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
No i widzisz Kochana- piszesz, że ciemiernik na słoneczku. Ja juz wiem dlaczego całe 5 sztuk moich w garażu stoi. Bo jedno czytam w zaleceniach, a drugie na Ogrodowisku.

Zaplanowałam im cieniste miejsce, a tu co? Garaz im został.

nooo ...mają cieniste co kceszzz ??

Jeszcze raz poleciałam zobaczyć tą etykietę myślę ,że może mnie pomrocznośc jasna jakaś trafiła i źle poczytałam....ale nieeee zobacz

Moj ciemerńik ma słońce jakieś 2/3 godz dziennie i rośnie pieronem słabiutko...aajjjjjjjjj

Buzioki Kasiu i wywlekaj ciemierniki z garażu , bo ich szkoda najwyżej wsadz same do donicy i też bedzie wypas
Grubej dyni zmagania z naturą 08:34, 23 mar 2015

Do góry
Sobota ciężko przepracowana przez mojego małżonka zakończyła się z takim oto skutkiem - fundamenty warzywnika pięknie wypoziomowane

Świerk serbski - Picea omorika 08:32, 23 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeszcze nie tnę u siebie, mają być niezłe mrozy minus 5.

Ale jak już będziesz ciąć masz dwa wyjścia, albo zrównać wszystko wg poziomu (zielona linia) albo ciachać przewodniki (czerwone kreski) tak z wyczuciem, żeby pokrak nie narobić).

Czesc Danusiu,

Zastosowałam sie do Twojej rady i jeszcze nie cięłam.... Ostatnio pogoda w nocy rzeczywiście nie byłaby zbyt łaskawa dla swieżo przyciętych drzewek.
Czy teraz w ten weekend (28.03) mogę zabawić sie w Edwarda Nozycorękiego ??
Chyba pojade po linii zielonej

Dziekuje i pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies