Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 14:04, 11 kwi 2015

Akcja leszczyna
Tu jeszcze jest

A tu już jej nie ma

kitek81 14:07, 11 kwi 2015

Leszczynę dałam sąsiadce, oni mają jeszcze raz taką dzialke jak my, może znajdą jej miejsce, a jak nie, to mówiłam, że mogą z czystym sumieniem wyrzucić, bo ja bym ją wywaliła!
Luckaa 20:48, 11 kwi 2015

Kasiu mogłabys sfotografować aktualnie swoją trawe pampasową, bo to moje coś wychodzi i nadal nie wiem co to jest.
kitek81 22:28, 11 kwi 2015

Luckaa napisał(a)
Kasiu mogłabys sfotografować aktualnie swoją trawe pampasową, bo to moje coś wychodzi i nadal nie wiem co to jest.

moją widać na tych zdjęciach, to takie krótkie suche, to póki co moja trawa pampasowa!
Luckaa 22:30, 11 kwi 2015

Na których?
Luckaa 22:30, 11 kwi 2015

Jutro swoje sfotografuje, bo wychodzi to coś co miało byc trawą pampasową.
kitek81 22:33, 11 kwi 2015

Luckaa napisał(a)
Na których?

no na tych co wyżej, przed drugą tujką rośnie, ta sucha kępka
malgorzata_s... 22:37, 11 kwi 2015

Widzę że akcja leszczyna zakończona eksmisją No i po kłopocie. Nie będziesz musiała pilnować czu nie włazi w szkodę Miłej niedzieli
kitek81 22:41, 11 kwi 2015

po dzisiejszym dniu, to aż się boję pójść do Waszych wątków, żebym znów doła nie złapała! bo tam pewnie pracy wykonane, ze ho ho! albo nowe, rewolucyjne rabatki!
a ja dziś oprócz rozkopczykowania róż i sypnięcia im nawozu, wypieliłam, co było przy nich do wypielenia; wywaliłam agrest krzaczasty, bo nie wykazał woli życia, okazało się, ze korzenie się nie wykształciły, w ogóle mało miał ich już przy zakupie! w koszu wylądowała też grusza, a w jej miejsce posadziłam wiśnie northstar
leszczyna wykopana i poszła do sąsiadów, czy u nich zagości okaże się we wtorek, jak mąż sąsiadki przyjedzie i czy znajdzie dla niej miejsce
to zrobiłam do obiadu, a po obiedzie wypieliłam i poobrywałam suche liście truskawkom i poziomkom i przy okazji rozkopczykowałam porzeczki, agresty, winogrona i inne takie, co tam rosną

i muszę się tu oficjalnie przyznać, że jak się robi to samemu, bo em działa przy elewacji, to jakoś tak smutno! jednak zacznę mocniej doceniać jego pomoc w pracach ogrodowych!
kitek81 22:46, 11 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Widzę że akcja leszczyna zakończona eksmisją No i po kłopocie. Nie będziesz musiała pilnować czu nie włazi w szkodę Miłej niedzieli

a jakoś lżej mi się na sercu zrobiło, jak ją wyciągnęłam, bo już faktycznie mocno się zakotwiczyła! umęczyłam się z nią trochę
a jutro jeszcze wywalę rokitnika, bo na jesień przeniosłam go w inne miejsce bliżej frontowego ogrodzenia tu od strony sadu, a dziś jak pieliłam w jego poprzednim miejscu znalazłam pełno nowych roślinek, co poszły od korzeni! chyba czegoś takiego tam też nie chce!!! jutro robi wypad! i chyba w to miejsce dam ten bez, co też muszę go przenieść, bo za blisko umbr by teraz był