Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 11:37, 21 sty 2015

Do góry
A i Fidka z koleżanką chętnie zaproszę do kopania dołków wiosną
A trochę tego będzie

lojalna_ napisał(a)
Fidek miał wczoraj koleżankę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:36, 21 sty 2015

Do góry
Też oczekuję wiosny i tych barw wiosennych a u cb jak zawsze kolorowo

Pytałaś się Mariusza o różówie kwiatuszki co to to jest Lychnis flos-cuculi 'Nana' - Firletka poszarpana bardzo wdzięczna roślina rosną u mnie przy oczku pozwolę sobie foto dać

Lawendowy zawrót głowy 11:34, 21 sty 2015

Do góry
Witaj Jolu. Wpadłam pomachać.
Przeczytałam do końca. Pięknie u Ciebie. I te same roślinki lubimy I domy zasłaniamy Bardzo się napracowałaś minionego lata, ale jakie są efekty
Zaznaczam i będę zaglądać.

Jak dobrnęłam do końca to się uśmiechnęłam, bo pojechałąm dzisiaj po mleko a wróciłam z identycznym ciemiernikiem jak u Ciebie Tylko co z nim dalej? Wsadzasz go do ziemi?

lojalna_ napisał(a)
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:25, 21 sty 2015

Do góry
A na dziś odkopałem azalie mam ich ok 30 krzaków i kilkanaście odmian wiec zapraszam do zwiedzania

a i jeszcze coś z innej bajki moja ulubienica co do mnie sama przywędrowała do ogrodu Lychnis flos-cuculi 'Nana' i została u mnie
Ogród na Opak 11:22, 21 sty 2015

Do góry
Jałowce;

Ogród na Opak 11:21, 21 sty 2015

Do góry
Świerk conica 2 szt na nóżce

Świerk daisy white 2 szt kremowe przyrosty
Ogród na Opak 11:12, 21 sty 2015

Do góry
Thuje wolnorosnące:

Golden tuffet

Kulista żółta

jasnozielona

Ogród zmyślony 11:04, 21 sty 2015

Do góry
myszorek napisał(a)
Dziękuję bardzo. Dzisiaj wracam z kolejnym kawałkiem mojego świata. Jak wiecie ja monotematyczna jestem- stipa, lawenda...

Coś wspaniaego!
mam nadzieję, że razem z wiosną wrócisz do nas i będziesz nas dalej czarowała
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:00, 21 sty 2015

Do góry
Karol

Agata na Świnicy było to co tygrysy absolutnie nie lubią czyli zero widoczności, wiatr i zimno, na szczęście obyło się bez marznącego deszczu

Ewa u mnie zaczęło się jak zobaczyłem gdzieś fotkę Hot Papaya

po prawej Marmolade
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:59, 21 sty 2015

Do góry
Jeszcze takie coś:

Klon globosum na wyspie, "B" to 2 brzozy. Tu też chyba trzeba wyprofilować lepiej kostke brukową po lewej przy tarasie. Po prawej stronie ogrodu wiedzie ścieżka do basenu, która jest zarazem ogranicznikiem dla trawy przy rabacie
Co się stało kwiatom ... 10:51, 21 sty 2015

Do góry
Iwonka, dziękuję
Grażynka, miło mi, zaglądaj częściej pozdrawiam.
Peonie....urzekające zapachem.....bardzo je lubię.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:27, 21 sty 2015

Do góry
A propo fali z bukszpanu - przyśnił mi się taki sen dzisiaj

właśnie taki niski żywopłot z bukszpanu, wprowadzający łuk, który by nawiązywał do sąsiedniej rabaty. Z przody kamyki z nasadzeniami zimozielonymi a z tyłu moje róże i inne byliny .

Myślę o tym tak intensywnie, że aż .
Działka wkoło Lubczyka :) 10:23, 21 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

I niech się to marzenie spełni.

Dzięki Kochana
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:43, 21 sty 2015

Do góry
Renia albo ładnie, albo sentymentalnie.. zostawiony jeden brzydki element zepsuje całą resztę zawsze..
To rabata zaprojektowana dla mnie przez Danusię, widać żywopłocik z bukszpanu w środku

A miałam tak...

Nie żałuję, że wszytko wywaliłam.. bo teraz mam schludnie na wejściu 12 miesięcy w roku, a nie kilka.. Potem usunę fotki.

Pierwsze foto wygląda w realu lepiej, a drugie wygląda na foto lepiej.
Ogród u stóp klasztoru 09:34, 21 sty 2015

Do góry
Witam po dłuższej przerwie .
Wprawdzie wpadam często ,ale raczej zwiedzam ogrody niż pokazuje swój . zima sprawiła że nadrabiam liczne zaległości w domu ,w ćwiczeniu formy i w cieszeniu się życiem .
konieczny było też odpoczynek od komputera .....równowaga jest ważna a pochłonięta książka Olgi Tokarczuk okazała się nader wciągająca i fascynująca .

w ogrodzie jakoś mało ptaków mam ,nie wiem co jest przyczyną ,ale podejrzewam o to 4 koty moich sąsiadów ,które towarzyszą mi w salonowym oknie nawet nocą.
za to podziwiamy teraz gody gołębi i to świadczy że ZIMY JUŻ NIE BĘDZIE

Moja "przyziemna" :) pasja 09:31, 21 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a tak?

Kasia, super to wygląda. Zastanawiam się jedynie, czy nie dać na siatkę jednolitego żywopłotu, a drzew nie wysunąć w przód, a przed/w nich ML, bo tam jest jeszcze ta furtka i może się narobić bajzel. Muszę to pomierzyć.

Nie wiem też, czy jak dam te cisy na wysokość siatki (bo takim minimum parawan chce mieć), to czy znajdę aż tak wysokie drzewa, żeby pień jeszcze wystawał znad cisa - musiałby mieć ze 3m.
Moja "przyziemna" :) pasja 09:22, 21 sty 2015

Do góry
a tak?

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:16, 21 sty 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, czy miskanty bardzo się rozlazą ?
Tzn czy trudno je trzymać w ryzach ? Bo chce posadzić kępki pomiędzy iglakami i zastanawiam się czy nie będzie z nimi problemu

Zależy jaki miskant... bo te co ja mam to się nie rozłażą, wszystkie rosną w kupce, która się powiększa, coraz większa średnica. Trawy raz na kilka lat wymagają odmłodzenia/zmniejszenia kępy. Korzenie maja solidne wiec nie za blisko drzew, bo będziesz uszkadzać korzenie drzew przy wykopywaniu.
To 2009

To rok później

A to równo 2 lata później

Od 2010 już kilka razy dzieliłam kępy, a część wysadziłam z tego miejsca bo było za ciasno Sporo osób z forum ma z tych kęp dary
Ale wszytko rośnie zwiększając średnicę..
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:00, 21 sty 2015

Do góry
Dla Siakowej, roczne przyrosty ligustra.... pomimo cięcia 2 razy w sezonie,

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:58, 21 sty 2015

Do góry
A może taki podział w stylu geometrycznym:

lub tak z wyspą z klonem globosum (bez przesadzania):

Zauważ, że w tych układach konieczna korekta (pod kątem prostym) kostki z lewej strony przy tarasie (chyba tam kostka jest przy tarasie?) Jak bedę miała czas, to pomyślę o liniach falistych, ale nie obiecuję. W części basenowej można postawić ławeczkę, można tam też zrobić kącik wypoczynkowy. Rabaty i "wyspa' w części reprezentacyjnej otoczone bukszpanem, część basenowa bez obwódki, bardziej naturalnie. Część basenowa oddzielona cisowym żywopłotem w "poprzek" działki. Można też przenieść basen na prawą stronę, a wejście na lewą, wariacji może być wiele.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies