Kwiaty pełnią ważną rolę w kulturze - Targ kwiatów w Bangkoku-Flower Market’s,
egzotyczny festiwal kolorów, kształtów i zapachów, obraz niezwykłej precyzji pracy ludzkich rąk.
Stanowczo za blisko od thuji ... Ciągle się zastanawiam nad przesadzeniem . Nadal rozmyślam
Nova Zembla to duży egzemplarz ale ja mam posadzone co metr ...Na szerokość chyba ok ale stanowczo za blisko od thuj.
AAAAAAAA! To insza inszość Teraz widzę. Te grusze b tam pięknie wyglądały, albo wiesz co... te jarząby wąziutkie, które tak pięknie się przebarwiają jesienią.
Ten futrzak na zdjęciu to sosna czarna szczepiona na pniu ... Mój pierwszy ogrodowy nabytek ... Zaliczył już tyle miejsc u mnie w ogrodzie i nadal żyje
gdzie ta Wiosna.....? już tak niecierpliwie się czeka ,tym bardziej że już za chwilę zaczynają robić nam drogę
a wiecie z czym ludzie mają największy problem , podobno ?
a z tym z której strony mają zacząć .... masakra jakaś - nie mają się o co kłócić?
ja się cieszę że zaczynają i że na jesieni przesadziłem wszystkie krzewy pod płot
wiem że zrobi się się już nie tak wiejsko jak było , a bardziej miasteczkowo , ale z drugiej strony te doły na drodze dają się we znaki
tak więc czekam na Wiosnę !
Siur,
bazgraj!
Jakby co z tarasu w lewo mam schodki. Nie ma ich na planie, bo były dorobione w ubiegłym roku.
Chyba rozumiem. Chodzi o ten wąski kawałek przy boku tarasu? Tam jeszcze Martusiu jak wytężysz zwrok to widać tak słabo narysowane kółka. Chciałabym tam dac, przed żywopłotem grabowym szpaler z 7 szt drzew (Dorenbosy, grusze Chantecleer, Umbry, jeszcze nie zdecydowałam)
Tak miałoby to wyglądac:
Z czasem nie wykluczam powiększenia rabat z obu stron, czy to miałaś na myśli?
Witam Konstancjo!
Jak zobaczyłam zdjęcie które wstawiłaś .....od razu wspomnienia w mojej głowie cofnęły się o te niespełna 2 lata!!! Kiedyś nie przyszło by mi do głowy że taki widok może się zmienić i to stosunkowo szybko
Teraz wiem że to jest możliwe tylko trzeba dużo chęci i jeszcze więcej siły. Kręgosłup,ręce pamiętam że bolały.Sporo pomogli mi Mąż i Tata, sadzenie to była moja działka szło szybko bo nie mogłam się doczekać żeby było ładnie
W moim podpisie jest jeszcze jeden wątek ( Naturalny strumień ...) w nim są podpowiedzi co posadzić w takim miejscu.
Będziesz miała piękny ogród zobaczysz!!!
Pamiętam jak na all.... kupiłam rośliny prawie 140 szt jak posadziłam to nie było ich widać ale pod koniec sezony zaczęło je być widać . To był moment kiedy zaczeło mi się to wszystko podobać. Kupowałam pojedyncze rośliny pomimo że dekalog Danusi mówi o łączeniu kilkunasty roślin jednego gatunku. Teraz rozmnażam rośliny sama. Sposób powolniejszy za to o wiele tańszy !
Zakładaj wątek będziemy coś myśleć wspólnie
Pozdrawiam serdecznie