Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tajlandia - zielenina - styczeń 2014 18:41, 16 lut 2015

Do góry

Tajlandia - zielenina - styczeń 2014 18:41, 16 lut 2015

Do góry
Podłączę się pod temat

Fotki z 02/2015r.

Kwiaty pełnią ważną rolę w kulturze
- Targ kwiatów w Bangkoku-Flower Market’s,
egzotyczny festiwal kolorów, kształtów i zapachów, obraz niezwykłej precyzji pracy ludzkich rąk.

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:40, 16 lut 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Sywia wszystko masz cudne, nawet trudno mi wybrać, która rabatę chciałabym do siebie skopiować.

Czy mozesz napisać w jakiej odległości od siebie i od tujek masz posadzone rododendrony?

Stanowczo za blisko od thuji ... Ciągle się zastanawiam nad przesadzeniem . Nadal rozmyślam
Nova Zembla to duży egzemplarz ale ja mam posadzone co metr ...Na szerokość chyba ok ale stanowczo za blisko od thuj.

Załączam stare zdjęcie ..

Ogród w Puszczykowie 18:37, 16 lut 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Chyba rozumiem. Chodzi o ten wąski kawałek przy boku tarasu? Tam jeszcze Martusiu jak wytężysz zwrok to widać tak słabo narysowane kółka. Chciałabym tam dac, przed żywopłotem grabowym szpaler z 7 szt drzew (Dorenbosy, grusze Chantecleer, Umbry, jeszcze nie zdecydowałam)
Tak miałoby to wyglądac:

Z czasem nie wykluczam powiększenia rabat z obu stron, czy to miałaś na myśli?

AAAAAAAA! To insza inszość Teraz widzę. Te grusze b tam pięknie wyglądały, albo wiesz co... te jarząby wąziutkie, które tak pięknie się przebarwiają jesienią.

Tutaj jest, przedostatni post:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1316-u-przemka-w-ogrodzie?page=24
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:28, 16 lut 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A jeszcze mam pytanie co to za zielona kula na tym zdjęciu? Wygląda super jak taki zielony futrzak

Ten futrzak na zdjęciu to sosna czarna szczepiona na pniu ... Mój pierwszy ogrodowy nabytek ... Zaliczył już tyle miejsc u mnie w ogrodzie i nadal żyje
Ogródek Ewy 18:26, 16 lut 2015

Do góry
Część moich nasionek właśnie "spoczęła" w ziemi wymieszanej z hydrożelem.
Ogród w Puszczykowie 18:18, 16 lut 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Wyłażą cebulki

zmotywiwałaś mnie do poszukiwań
Pomysł na ogród 18:17, 16 lut 2015

Do góry
gdzie ta Wiosna.....? już tak niecierpliwie się czeka ,tym bardziej że już za chwilę zaczynają robić nam drogę
a wiecie z czym ludzie mają największy problem , podobno ?
a z tym z której strony mają zacząć .... masakra jakaś - nie mają się o co kłócić?
ja się cieszę że zaczynają i że na jesieni przesadziłem wszystkie krzewy pod płot

wiem że zrobi się się już nie tak wiejsko jak było , a bardziej miasteczkowo , ale z drugiej strony te doły na drodze dają się we znaki
tak więc czekam na Wiosnę !

Ogród z perspektywą na przyszłość 18:13, 16 lut 2015

Do góry
Monia, ja mam ten Darjeeling Red

Ogród w Puszczykowie 18:09, 16 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Wiesz co... Patrzę na ten Twój projekt i zastanawiam się, czy nie będzie Ci brakowało dojścia z tarasu /środkiem/ w lewo do różanki?

I jeszcze tak patrzę na linię przy domu... Pozwolisz, że nabazgrolę coś?

edit:
nie będę bazgrać. Napiszę, o co mi chodzi. Kiedy wytyczałam swoją ścieżkę przy domu, to nie byłam z niej zadowolona, dopóki nie nabrała kształtu wstążki o jednakowej szerokości. Moim zdaniem będzie Cię drażniło to, że trawnik w tym miejscu będzie miał nierówne brzegi. Może poszerzyć część przed rozplenicami? W każdym razie poszłabym tropem jednej szerokości. Nawet, gdyby miała meandrować, to jednak tak regularną linią "brzegową". Zrozumiałaś coś z tego? Bo coś nie idzie mi opisanie tego, co oczyma wyobraźni widzę

Siur,
bazgraj!
Jakby co z tarasu w lewo mam schodki. Nie ma ich na planie, bo były dorobione w ubiegłym roku.

Chyba rozumiem. Chodzi o ten wąski kawałek przy boku tarasu? Tam jeszcze Martusiu jak wytężysz zwrok to widać tak słabo narysowane kółka. Chciałabym tam dac, przed żywopłotem grabowym szpaler z 7 szt drzew (Dorenbosy, grusze Chantecleer, Umbry, jeszcze nie zdecydowałam)
Tak miałoby to wyglądac:

Z czasem nie wykluczam powiększenia rabat z obu stron, czy to miałaś na myśli?
Kosolkowa Pasja 17:50, 16 lut 2015

Do góry
Kosolkowa Pasja 17:48, 16 lut 2015

Do góry
No i.. wiosna nadchodzi

Dżdżownice kalifornijskie 17:48, 16 lut 2015

Do góry

Jak tam wasze dzdzownice? Moje dorosle zyja i cos tam przerabiaja.A male rosna i rosna. Do maja beda duze.

Te to sa Eisenia foetida
Kosolkowa Pasja 17:45, 16 lut 2015

Do góry
Czy to pąki kwiatowe na magnolii?? Już w ubiegłym roku się cieszyłam, ale nie kwitła jeszcze...

Kosolkowa Pasja 17:43, 16 lut 2015

Do góry
Tak wygląda klon ginnera sadzony wczesną jesienią

Czy go jakoś przyciąć

Miejsko & sielsko 17:42, 16 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

claire austin - pikna coooo?

O-B-Ł-Ę-D-N-A!
Miejsko & sielsko 17:30, 16 lut 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jaka Ty masz roze ? Ta bladorozowa

claire austin - pikna coooo?

Ogrodowe skarby 17:24, 16 lut 2015

Do góry
Konstancja napisał(a)
Oto i on, kawałek mojego zapuszczonego ogrodu.

Witam Konstancjo!
Jak zobaczyłam zdjęcie które wstawiłaś .....od razu wspomnienia w mojej głowie cofnęły się o te niespełna 2 lata!!! Kiedyś nie przyszło by mi do głowy że taki widok może się zmienić i to stosunkowo szybko
Teraz wiem że to jest możliwe tylko trzeba dużo chęci i jeszcze więcej siły. Kręgosłup,ręce pamiętam że bolały.Sporo pomogli mi Mąż i Tata, sadzenie to była moja działka szło szybko bo nie mogłam się doczekać żeby było ładnie
W moim podpisie jest jeszcze jeden wątek ( Naturalny strumień ...) w nim są podpowiedzi co posadzić w takim miejscu.
Będziesz miała piękny ogród zobaczysz!!!
Pamiętam jak na all.... kupiłam rośliny prawie 140 szt jak posadziłam to nie było ich widać ale pod koniec sezony zaczęło je być widać . To był moment kiedy zaczeło mi się to wszystko podobać. Kupowałam pojedyncze rośliny pomimo że dekalog Danusi mówi o łączeniu kilkunasty roślin jednego gatunku. Teraz rozmnażam rośliny sama. Sposób powolniejszy za to o wiele tańszy !
Zakładaj wątek będziemy coś myśleć wspólnie
Pozdrawiam serdecznie
Ostnica - Stipa 17:24, 16 lut 2015

Do góry
Moja stipa taż kiełkuje, wysiana 4 lutego:
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:19, 16 lut 2015

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)
ooo to zaszalałaś i wspaniale!!! Niech kwitną obficie ale ty już masz wschody a ja jeszcze w lesie nawet nasion jeszcze nie mam

a to zdjęcie mojego wózeczka do wysiewów
koty jakos sie nie interesują
widocznie uznały za jest tak zagracony ze nie ma juz dla nich miejsca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies