Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Aktinidia ostrolistna - Actinidia arguta 11:34, 19 sty 2015

Do góry

Aktinidia pstrolistna "Dr. Szymanowski"

Makowo na Kociewiu 11:22, 19 sty 2015

Do góry
Czosnki w kulkach baardzo lubię ale też lubię zmiany i dlatego teraz kulki są zaminowane exotic emporior
a dla wszystkich odwiedzających

Ogród w skali mikro cz.II 11:22, 19 sty 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kochane jesteście wszystkie .. A w zasadzie powinnam napisać " kochani jesteście wszyscy ".... Tak wiec oficjalnie sie poprawiam... Bardzoo Wam dziękuję za te wszystkie miłe słowa z okazji moich urodzin .. Aż chce się żyć .. Niestety teraz ..koniec semestru ..jazda w robocie jakich mało wiec wybaczcie m jeszcze trochę nieobecności....ale za to pokaże Wam , jak wyszło kiedy z moją klasa robiliśmy sobie karykatury ....... to tak a propos " co nauczyciele robią na przerwach "

Polecam aplikację rybie oczy w telefonach szajsung
Ściskam Was mooocno

Leze i kwicze cała Elcia hihihi

Wszystkiego co najfajniejsze ;
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:15, 19 sty 2015

Do góry
dzień dobry, w Twoim ogródku
mam pytanko odnośnie (chyba)Twojej rabatki
Pawlus napisał(a)

jakie nazwy mają posadzone tutah trawki i żurawki?
Lawendowy zawrót głowy 10:54, 19 sty 2015

Do góry
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 10:53, 19 sty 2015

Do góry
Bardzo dziękuję za poradę.
Przy okazji chciałam dopytać, czy to też będą takie duże swierki? Zakupiłam jako srebrne.... Szkoda mi ich wyrzucać, ale mam małą działkę...

A przy okazji, kupiłam również kilka serbów. Część w pobliskim markecie, ale ze wydały mi się jakieś takie marne:
(czy to na pewno serb?)
kolejne sztuki kupiłam od plantatora wysyłkowo. Przyszły wszystkie ładne,

przypominające serby, ale dwa z nich nieco odstają wyglądem. Jednego posadziłam przed domem i zależy mi by był to na 100% serb, bo zostawiłam mu tylko 2m do budynku.... Bardzo proszę jeśli się da potwierdzić czy to na pewno też serb.

Przepraszam za mnogość zdjeć, ale chciałabym potwierdzić co z tych iglaków wyrośnie.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 10:39, 19 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trzeba zrobić tak

Gdzieś wcześniej w trawniku, przyjrzeć się z okien, tarasu, nie wiem czego - konkretnie z miejsca z którego obserwujesz to miejsce najczęściej - wsadzić dwa gęste drzewa np. kolumnowe z koroną żeby zasłaniała ten dom.

Płot zasłonić litym żywopłotem, najepiej z ciętych poziomo Smaragdów - będzie najtaniej i najszybciej, przed nimi posadzić za widokiem drzew - hortensje Vanille Fraise. Na leweo zasłonić ekranem z ciętego cisa kompostownik, on przyciąga całą uwagę i to negatywnie przyciąga, zostawić przeswit na przejazd taczki.

Żółte to trzmieliny na pniu, niebieskie może być lawenda jeśli tam słońce, do lawendy dodaj burgundowe jeżówki i Stipa tenuissima, na prawo bordowe żurawki i krwawniki plus Stipa, potem w prawo hortensje.

Między kulkami z trzmieliny możesz przepleść miskanty Morning Light. To żółte drzewo niekoniecznie, ale może to być żółty buk, kolumnowa forma czegoś co się przebarwia na żółto lub pomarańczowo. Cięty w kolumnę, wiąż Wredei by pasował ale on choruje strasznie.

O matulu, dobrze, że siedzę, bo bym padła Danusiu, wielkie dzięki Ale mam gotowca, no nie spodziewałam się
Lawendowy zawrót głowy 10:38, 19 sty 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
hihih moja wiosna dzięki natchnieniu Joli

Jakie cudne fajna ta surowa doniczka
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:34, 19 sty 2015

Do góry
a tu dekoracja natchniona zdjęciami Joli lojalnej

Lawendowy zawrót głowy 10:33, 19 sty 2015

Do góry
hihih moja wiosna dzięki natchnieniu Joli
Ranczo Edy 10:32, 19 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)

Slicznie Edka sama radosc u Ciebie
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:23, 19 sty 2015

Do góry
Niewiernego Tomasza poplątałam z niewiernym Judaszem..
Hortensje z chryzantemą mylę...
A solenizanta z jubilatem... ????

Nie dawało mi to spokoju i poczytałam oznaczeniu wyrazów...... ale tym razem nie strzeliłam lapsusa..... jedna i druga forma poprawna

Jubilat to bardziej uroczyście Tak uroczyście nie było, bo spodnie nie spodobały sie solenizantowi i wolał latać bez nich Jego święto - jego wola Dlatego mina była też marsowa....do czasu uwolnienia z krepujących portek... ja też nie lubię odświętnych strojów. Wolę strój swobodny i niekrepujący

Macham wszytkim zbiorowo ... nie odpowiadam każdemu, ale doba coraz krótsza.

Acha..... Świeczka na torcie była, goście byli.... zdecydowanie goście byli fajniejsi od świeczki, a opakowania z prezentów to juz wogle były super, szczególnie foliowe reklamówki w których prezenty przyjechały
Lawendowy zawrót głowy 10:23, 19 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
wiosnę sobie lekko w domu zrobiłam

Kociki
Skąpana w słońcu 10:23, 19 sty 2015

Do góry
Witam w nowym miejscu Ewcia Na prawdę foty słoneczne energetyczne i ile pracy a kolory aż się śmieją nasadziłaś piekne okazy Buziam paaa

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:19, 19 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Myślę nad trawami do grabów. Z tyłu gracilimusów już nie ma, będą ML. Zastanawiam się czy w obwódce bukszpanowej dobrze będzie wyglądał Ice Dance?

Na tej fotce ta róznica jest duza ...

Ja chciałam to zasadzic w donicy ale teraz sie zastanawiam chyba dla takiego zestawu potrzebna jest wieksza przestrzen

Pieknie to wyglada
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:17, 19 sty 2015

Do góry
Pytanie mam techniczne kochana twoja piekna werbena z grackami cudnie wygladaja powiedz mi czy róznica wysokosci miedzy werbeda a lawenda przed nia jest łagodna czy dysproporcja jest duza? Na fotce wyglada ze tak ale tutaj lawenda jeszcze nie kwitnie . Ja tez chce werbene gracki a przed nia ma byc lawenda......zasadziłas tam jeszcze chopenkinczy sa wysokoscia posrednie?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:17, 19 sty 2015

Do góry
Hanuś miłego dnia U mnie 0 stopni i lekki szron gdzie nie gdzie może wiruski trochę przegoni

Lawendowy zawrót głowy 10:15, 19 sty 2015

Do góry
wiosnę sobie lekko w domu zrobiłam

Nasz przydomowy ogródek 10:01, 19 sty 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Szarlotka! W te pędy mknę! Może na kawałeczek załapię się.
A jeżeli będą okruszyny, mam ręce, i też wyciągnę maszynę.
Bo jak to być może, by na babcine święto niczego nie było w komorze?

Wczoraj było gąb bez liku
I tyle tylko zostało w koszyku.
Już dziś składam serdeczne życzenia
Trzymaj się Babciu i do zobaczenia.

Karolu dzięki.
Kosolkowa Pasja 09:59, 19 sty 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies