Monika.. przegapiłam godzinę na usunięcie fotek.. .. nie odezwałaś się u mnie, że widziałaś.. jak przeszkadza to poproszę Ronina i usunie..
Trawka latem w upały potrafi być ciut gorsza.. tu nie podlewamy, a drzewa piją wodę.. ale jak popada to się z powrotem ładnie zieleni.. .. widać, że przy fotach z liliowcami jest już kiepska
Ja na twoim miejscu w sadzie właśnie tak bym zrobiła.. jak już to rabaty wokół, jak czerwone linie, proste linie lub wyokrąglone.. nie muszą być liliowce, mogą być różne kwiaty.. w sadzie możesz poszaleć, to nie rabata frontowa .. w półcieniu dużo roślin da sobie radę. Ewentualnie jedna w środku, ale masz tak duży ogród, że ja w sadzie bym nie robiła za dużo nasadzeń, bo i tak masz co robić w pozostałej części ogrodu. Rabaty na gęsto z bylin, by było jak najmniej pielenia.... wyciąć co brzydkie, do kompostownika wrzucic i po robocie.
Zielona zasłona od sąsiadów w cieniu to jedynie cis, albo choina kanadyjska. Możesz tam sobie zrobić hostowisko
A tak wygląda żywopłot, ale trzeba ciąć.. .. to u nasze Finki forumowej, ostatnie foto..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/647-zielony-punkt-ogrod-finki?page=72