Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Luki 18:09, 07 kwi 2015

Od razu weselej się robi, gdy widzi się takie widoczki Donice mnie rozbrajają tym bardziej, że w tym roku jeszcze nawet jednego bratka nie posadziłem.
Również czekam na tulipany i berberysy na rabacie 4K do tego oczywiście magnolia musi dołączyć... gdzie ja mam upchnąć u siebie magnolie.
Mala_Mi 18:39, 07 kwi 2015

Moja magnolia byłą rozwinięta , mroziku prawie nie było a i tak trafiło
Trudno.. los tak chciał.
Bogdzia 19:18, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Wole długa wiosnę niz eksplozje lata w marcu...

Ja takie wiosny najbardziej lubię , wszystko zdąże zrobic w przyzwoitych warunkach temperaturowych bez wylewania dodatkowego potu.
Pawlus 20:18, 07 kwi 2015

Nadziwić się nie mogę jak wyrównał się postęp wegetacji. U mnie wszystko jak u Ciebie. Kompozycje w donicach zachwycają. Chyba w sobotę kupię sobie hortensje ogrodowe i spokój do lata będzie
Dorotka 20:18, 07 kwi 2015

Marzenko, pytałam już u Any ale że jej chwilowo nie ma to zapytam tez u Ciebie bo zawsze to im więcej pomysłów to lepiej:

mam zrobionę na przedogródku coś jakby rabatę ale nie do końca - jest to kwadrat taki na 1,50 na 1,50 na trawniku. W tym kwadracie nic nie ma teraz, jest on otoczony obwódka z kostki w kolorze białej. Miałam tam sadzić hortensje lub RH ale nie da rady poniewaz w tym kwadracie stoi woda po każdym deszczu. Odpada póki co jakieś odwadnianie etc.

Ponieważ to przedogródek nie chce aby tam była tylko glina otoczona kostką. Wiec pomyślałam że nasypię tam białego żwirku a pod nim dam agrowłuknine i teraz pytanie: co tam dac dalej. Zostawić taki kwadrat żwirowy w trawie czy tez jednak posadzić tam coś typku kle bukszpanu. Tylko tam jest naprawde bardzo mokro po deszczu - taki mały basenik. Agrowłuknina i żwirek poradza sobie tam ale rosliny?? A jeśli tak to jakie??
No chyba że dać jakieś ozdoby ogrodowe??
Proszę o poradę.
Sebek 20:36, 07 kwi 2015

Dogoniłem Wrocław - mój trawnik też przycięty

Przedpłocie juz wygląda świetnie - oby po akcji z koparką prezentowało się tylko lepiej!

Mieszasz dolomit z ziemią czy tylko sypiesz go wokół lawendy?
nicol21 21:39, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Zatem doniczkowo

Bosko po prostu bosko!! Szczęka wypadła i chyba jużnie wróci!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Sebek 21:41, 07 kwi 2015

Dorotka napisał(a)
Marzenko, pytałam już u Any ale że jej chwilowo nie ma to zapytam tez u Ciebie bo zawsze to im więcej pomysłów to lepiej:

mam zrobionę na przedogródku coś jakby rabatę ale nie do końca - jest to kwadrat taki na 1,50 na 1,50 na trawniku. W tym kwadracie nic nie ma teraz, jest on otoczony obwódka z kostki w kolorze białej. Miałam tam sadzić hortensje lub RH ale nie da rady poniewaz w tym kwadracie stoi woda po każdym deszczu. Odpada póki co jakieś odwadnianie etc.

Ponieważ to przedogródek nie chce aby tam była tylko glina otoczona kostką. Wiec pomyślałam że nasypię tam białego żwirku a pod nim dam agrowłuknine i teraz pytanie: co tam dac dalej. Zostawić taki kwadrat żwirowy w trawie czy tez jednak posadzić tam coś typku kle bukszpanu. Tylko tam jest naprawde bardzo mokro po deszczu - taki mały basenik. Agrowłuknina i żwirek poradza sobie tam ale rosliny?? A jeśli tak to jakie??
No chyba że dać jakieś ozdoby ogrodowe??
Proszę o poradę.

A może jakaś mała fontanna by się tam zmieściła? Zatopiona w tataraku i konwalniku ?
agata19762 22:01, 07 kwi 2015

cudownie
Magda70 22:12, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Miało być dzisiaj zrobione przedpłocie....
I gdy już połozyliśmy na chwasty agro i niemal cały zwirek M rozwiózł, pojawiała sie ekipa z informacją , zę za tydzień będą podłączac od połowy przepdpłocia wodę do nowych domów... bo mamy nowsze ujecie i się do nas wepną.... Wiec ściagneliśmy szmatę i żwirek... i znów brzydko i czekamy.... A przy furtce górka żwirku.. a miało być juz czysto i ładnie... wot żyjemy na placu budowy... Moze i dobrze bo kostrzewy krzywo posadzone, będzie okazja wyrównać

Na dodatek prawdopodobnie beda musieli ywkopać graby aby ich koparką nie uszkodziac... o kostrzewach nie wspomnę ale one jak chwast i nic im nie bedzie... a ja miałam paliki wreszcie grabom wyciągnąc....
a graby na przedpłociu startują...

Graby ach te graby...cudne