Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 07:48, 22 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Fotki z Ogrodowiska

Elu, dziękuję ci za tę fotkę. Zrobiłam sobie printscreena. Mam duże oczekiwania co do tej odmiany. Jedną sztukę kupiłam w szkółce w Tarnowie, ale wywiozlam do Ewy Effki na sprawdzenie jak będzie rosła i czy nie będzie za bardzo wybujała - u mnie już nie ma na to miejsca. Jeśli się sprawdzi to wyrzucę moje wysokie a wstawię to niższe.
Ja byłam zaskoczona tą masą roślin i zaaferowana rozmowami. Szczerze mówiąc nie wiedziałam na czym się skupić. Zdecydowanie za mało czasu miałyśmy na wszystko
Ogródek warzywny na balkonie 07:31, 22 cze 2021

Do góry
Kasiu będę szczera jak rozmawiałyśmy wczoraj i powiedziałaś, ze masz ogród na balkonie. Pomyślałam zwariowała jak można mieć ogród na balkonie może kpi. To co zobaczyłam przed chwilą rewelacja.
Taka lista to ja na ponad 4000 m nie mam. Jak to robisz masz zacięcie.
Jeszcze dach obsadzasz.

Jak to dobrze ze ciebie poznałam. Wielkie brawa za ten balkon.

Pozdrawiam

Hahahaha Ela cieszę się, że się poznałysmy. Taka swoją babka jesteś To co tu napisałaś to dla mnie wielki komplement
Tak wiem, że ludzie na początku się dziwią. Ja też nie umiem opowiadać więc, największe zdziwienie następuje przy odwiedzinach w realu Na zdjęciach balkon wydaje się większy. W rzeczywistości też jest duży ale przy tej ilości roślin i dodatkowej zabudowy robi się z niego miniaturowy ogród.

Muszę się zebrać i zrobić i wrzucić więcej zdjęć za jednym razem tak od wejścia do konca. Ale zawsze nie pasuje mi pogoda albo zła kondycja roślin w donicach.

Dziękuję za zdjęcia,
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:42, 22 cze 2021

Do góry
Agnieszka bo to spory staw prawie na szerokosc działki ok 50 m długości. Już ma ładne nasadzenia.
Tak jak Danusia mówiła, że teraz przy takiej suszy nie ma dużo wody, ale jak zacznie lać i wiosną to woda się podnosi.

Właściwie chodziłam i pstykam nowym telefonem nie mając pojęcia co wychodzi na tych fotkach. Nawet nie wiedziałam czy dobrze ustawiłam powychodziły panoramy.

Ta fotka mi się najbardziej podoba brzeg spadzisty różnorodności posadzone.
Jesienią będzie ładne teraz jeszcze trawy niskie.

Na naszą część żaba kumak zarechotał.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:10, 22 cze 2021

Do góry

Z tej strony jeszcze nie widziałam tego ogrodu. Cudne ujęcie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:28, 21 cze 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:27, 21 cze 2021

Do góry
Elu, jakie panoramiczne zdjęcia ci wyszły super mi się podobają. Zacytuję z wątku Ptasi Gaj.

Fotki z Ogrodowiska

Ptasi gaj 21:53, 21 cze 2021

Do góry

Ogródek warzywny na balkonie 21:26, 21 cze 2021

Do góry
Kasiu będę szczera jak rozmawiałyśmy wczoraj i powiedziałaś, ze masz ogród na balkonie. Pomyślałam zwariowała jak można mieć ogród na balkonie może kpi. To co zobaczyłam przed chwilą rewelacja.
Taka lista to ja na ponad 4000 m nie mam. Jak to robisz masz zacięcie.
Jeszcze dach obsadzasz.

Jak to dobrze ze ciebie poznałam. Wielkie brawa za ten balkon.

Pozdrawiam

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:10, 21 cze 2021

Do góry
cd. Niektóre fotki się powtarzają z już pokazane przez Ewkę lub Irenkę.
Załuję, że nie zrobiłam zbioru wszystkich donic, wiader i wanien ocynkowanych i innych atrybutow które czekają na swoją kolej ekspozycji w ogrodzie

Danusia, Irenka i Ewa

Moja ukochana gillenia urocza

fotka i następna to brzegi stawu widok nie samowity bardzo mi się podobał

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:55, 21 cze 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Grupa dolnośląska z Elą (z W-wy) nie zawiodła Przybyła pociągiem Fajnie było się zobaczyć dziewczyny Buziaki ogromne.

Dziękuję i frochę fotek

Rutewka po prawej wysoka i gęsta tych kęp jest bardzo dużo nad stawem kąpielowym

Ptasi gaj 20:43, 21 cze 2021

Do góry
Fotki z Ogrodowiska

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:22, 21 cze 2021

Do góry
Effka dzięki za fascynacje mną. Irenka pokazała moje podgardla daj spokój,ale ty wiesz że w rzeczywistości taka nie jestem. Mam p.... Na tym tle.

Co prawda już niektóre fotki się powtarzają, ale wysyłam jeszcze. Muszę skopiować wieczorem z telefonu na komputer stacjonarny przez blutufa się mieli i mieli.

Ewa się ciągle śmieje, widać że to organizatorka. Bardzo miła. Było bardzo mało czasu aby porozmawiać więcej, ale może się kiedyś uda na dłuższe spotkanie. Upały też bardzo nam doskwierał na szczęście wiatr się ruszył i później upał nie był tak odczuwalny

Matko, jakie zdjęcia, czas na dietę ścisłą, jednak plus 20 kg to masakra...
Z drugiej strony wiadomo, że każda kobieta postrzega się negatywnie na zdjęciach, taka nasza natura... Elu, jesteś śliczna, naprawdę. Chciałabym się tak super trzymać jak będę w Twoim wieku!
Ciekawa jestem Twoich fotek!
Jeszcze raz dzięki kochana
Ptasi gaj 16:13, 21 cze 2021

Do góry
Dziękuję Maryja cieszę się, że ci się podoba. Tak to prawda azyl na ten upał już wyrosły drzewa i jest się gdzie skryć przed tym ukropem z nieba.

Azalie nie specjalnie kwitły, za to mają bardzo długie przyrosty młodych pędów.

Po prawej róża kto ledwo zipala posadziłam ja w trawie nawet zapomniałam o niej i masz tak odzyla. Róża NN dostałam w prezencie

Berberysy admiration i berberys orenge Rocket przesądzony w to miejsce przyjął się będzie rósł. Jeszcze go przytnę o 30 cm

Ptasi gaj 15:44, 21 cze 2021

Do góry
Dziękuję Ewa teraz już wiem z kim mam do czynienia. Trochę za mało czasu aby porozmawiać. Ja jeszcze ok 20 min czekałam na eMa rozmawiałyśmy z Danusia.

Ogród duży robi wrażenie, nasadzenia różnorodne. Mnie najbardziej zafascynowała trawa, oczywiście zbiorniki wodne, rutewka olbrzymią i taka gęsta. Będę musiała swoje rutewki pozbierać po ogrodzie i posadzić w jednym miejscu bo mam w czterech miejscach.

Gilenia przepiękna w kilku miejscach wprowadza w ogrodzie lekkość przepięknie kwitnaca. Bardzo mi sie zawsze podobała szkoda, że moje kilka sztuk się nie przyjęło. Jeszcze raz posadzę może u Danusi coś wyprosze.
Zresztą pokaże fotki jak by mi się nie podobało to hymnie focila.

Czego Danusia nie pokazała przynajmniej nie widziałam. Szkoda, że nie zrobiłam fotki. Stanęliśmy w tym miejscu i rozmawiali na temat tych staroci... To magazyn pod chmurką wszystkich donic, wanien, wiader, wał korbowy, różne rupiecie które mogą się przydac. Jak na pchlim targu zrobiło na mnie duże wrażenie.
Był też kurnik z kurami i prawdziwymi jajkami.

Ogród ogrodzony w całości ok 4 ha już jakiś etap zakończony. Tak jak Danusia mówiła w zależności od finansów będzie dalsza rozbudowa.
W zamyśle jest ogród preriowy. Czekam i kibicuje temu zamysłowi, będzie pewnie piękny jest tyle traw od palczatek do traw innych które lubią suchy grunt i nie tylko traw.

Dobrze, że wam podróż miło upłynęła. W klimatyzowanym wagonie to z przyjemnością upływa czas.

U nas dzisiaj gorszy upał niż wczoraj. W mieście budynki,asfalt to wszystko nagrzane. Jutro jadę znowu bo trzeba podlać. Jakieś burze zapowiadają, ale to nie wiadomo gdzie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:57, 21 cze 2021

Do góry
Effka dzięki za fascynacje mną. Irenka pokazała moje podgardla daj spokój,ale ty wiesz że w rzeczywistości taka nie jestem. Mam p.... Na tym tle.

Co prawda już niektóre fotki się powtarzają, ale wysyłam jeszcze. Muszę skopiować wieczorem z telefonu na komputer stacjonarny przez blutufa się mieli i mieli.

Ewa się ciągle śmieje, widać że to organizatorka. Bardzo miła. Było bardzo mało czasu aby porozmawiać więcej, ale może się kiedyś uda na dłuższe spotkanie. Upały też bardzo nam doskwierał na szczęście wiatr się ruszył i później upał nie był tak odczuwalny
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:57, 21 cze 2021

Do góry
A to Irena

Ptasi gaj 11:41, 21 cze 2021

Do góry
Milus zeby widać jak u Schetyna. Mówiłam, że mam podgardla, jeszcze ten upał czerwona twarz. Już się nie dam sfotografowac. Dobrze, że na kocyku nic nie widać.
Ptasi gaj 09:10, 21 cze 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Fajne widoki ostrogowce mi się wysialy będę miał ich więcej. Staw zawsze mnie przyciągał. Upał jest nadal ale ja tak lubię

W zeszłym roku się sporo wysialo po całym skalniaku. Jak przekwitną muszę je zebrać i posadzi w innym miejscu.
Staw to zbawienie zresztą jakie kolwiek bajorko to zbawienie dla ogrodu. W takim upale gdzie te ptaki wodę by piły. Woda paruje rośliny pobierają.

Ptasi gaj 08:08, 21 cze 2021

Do góry
Upały nie odpuszczają. Wczoraj było trochę wiatru. Byłam u Danusi w Ogridowisku przyjechały też ogrodowniczki z Wrocławia. Wieczorem wstawię fotki. Ogród w fazie rozkwitu roślin które o tej porze kwitną.

A to mój ogród

Słoneczny Ogród 22:13, 20 cze 2021

Do góry

Dokupie jeszcze tej seslery.
Np stipy są zawodne miałam takie piękne w zeszłym roku a w tym roku takie niedobitki już kwitną.

Piękna ta rabata trawkę z szałwia może i ja się doczekam takiej rabatki. Ja mam jeszcze za szałwia posadzone jeżówki.

Takie samo mam zdanie co do stip. Takie ogony miałam w zeszłym roku, a w tym ani źdźbła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies