Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Pokażę nasz ogród 09:01, 09 lip 2013

Do góry
W bylinówce jest jeszcze wiele innych roślin, które jeszcze nie kwitną, bądź przekwitły już:
ostróżki, floksy, haber , jeżówki. Są momenty kiedy wygląda naprawdę pięknie. Ale jak przekwita i trzeba wyciąć przekwitłe pędy robi się łysy plac, z którym nie wiem co mam robić . Tymbardziej, ze rabata znajduje się w centralnej części ogrodu.

Rododendronowy ogród II. 21:38, 08 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bogdziu szybko przyleciałam...nie chcą ostróżki u Ciebie rosnąć? A dlaczego nie? Ile razy próbowałaś?

Ja ciągle nadzieję mam, że trzecie zalanie mimo wszystko przeżyją. Odganiam te ulewy gdzie indziej ciągle, ale słuchać mnie zupełnie nie chcą;(

Nawet floksy marnieją mi w oczach, ile można w wodzie...a w tamtym roku takie ładne były, w tym samym miejscu...

Pozdrowionka

Kasiu no niech ten deszcz idzie gdzie indziej, bo inni musza podlewac ogrody bo mają suszę a u Ciebie bez końca pada.Współczuję bo tyle wody moze zniszczyc wiele roślin. Przegoń ten deszcz.Pozdrawiam Kasiu.
Rododendronowy ogród II. 20:19, 08 lip 2013

Do góry
Bogdziu szybko przyleciałam...nie chcą ostróżki u Ciebie rosnąć? A dlaczego nie? Ile razy próbowałaś?

Ja ciągle nadzieję mam, że trzecie zalanie mimo wszystko przeżyją. Odganiam te ulewy gdzie indziej ciągle, ale słuchać mnie zupełnie nie chcą;(

Nawet floksy marnieją mi w oczach, ile można w wodzie...a w tamtym roku takie ładne były, w tym samym miejscu...

Pozdrowionka
Ogród z łezką 19:27, 08 lip 2013

Do góry
W piątek w nocy lało...rano woda stała wszędzie, gdzie spadku nie ma. A wieczorem na grzyba pryskałam, burze sobie krążyły, nadzieję miałam...
Definitywnie zdecydowałam się na przedłużenie odpływu liniowego wzdłuż róż...ciągle mi je wypłukuje...przy tak intensywnych deszczach bruk nie zdąży odbierać wody i płynie sobie...Niestety to wiąże się znowu z brukarzami...muszą przyjechać, rozebrać i dołożyć, ale trudno. W sobotę lawendę muszę do donic wysadzić, stratują jak nic...róże się kolcami obronią
M pojechał w piątek na noc do pracy, tu podobno też deszczysko czadu dało...Zabrze, Ruda Śl. zalane...

Rano w sobotę zaraz na skarpę plewić wlazłam, na początku się kleiło do rękawiczek, ale potem coraz lepiej było Nie zrobiłam całej, padłam na pysk...śmiałam się, że nawet kapo by mnie nie zmusił do ponownego schylenia się...

Martwią mnie bukszpany w łezce...nigdy tam woda nie stała...aż do tego lata

ostróżki może...

Floksy pożal się Panie...lilie przy łezce też, nawet tawułka i dereń...
Zobaczymy co się ostanie. Najwyżej liliowcami obsadzę Gorzej jak susza będzie...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 07 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Śliczny ten Twoj ogrod Tez lubie floksy w ogrodzie i ich zapach ale masz cudne kwiaty katalpy.Pozdrawiam serdecznie

Danusiu dziękuję za te miłe słowa - zwłaszcza w ogrodowym dołku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:07, 07 lip 2013

Do góry

Zaczynają kwitnąć floksy wiechowate

I kosmosy, które same się wysiały

Ostróżki - nie ma białych i różowych....Niedobrze....Ale może jeszcze kiedyś się pojawią...

Mój kawałek raju II 12:43, 07 lip 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Piękne ! Od lilii przez róże, po floksy - wszystko dorodne i wychuchane Hortensje takie wielkie ! Ach Aniu jak w Secret Garden ...

Monika zapomniałaś astra divaricatus został przy jeżynie

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:39, 07 lip 2013

Do góry
Śliczny ten Twoj ogrod Tez lubie floksy w ogrodzie i ich zapach ale masz cudne kwiaty katalpy.Pozdrawiam serdecznie
Mój kawałek raju II 07:39, 07 lip 2013

Do góry
Piękne ! Od lilji przez róże, po floksy - wszystko dorodne i wychuchane Hortensje takie wielkie ! Ach Aniu jak w Secret Garden ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:43, 06 lip 2013

Do góry
jestem na bieżąco
liliowce piękne i ten czosnek
u mnie też chyba floksy i jeżówki kwitną, jakoś nie sfociłam

jałowca ciachniesz?
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:01, 06 lip 2013

Do góry
Aniu juka bardzo dorodna pozdrawiam u mnie też już floksy zaczynają
Bajkowy ogród Weroniki 21:17, 05 lip 2013

Do góry
Wczoraj upał i dzisiaj też, a ja ogoliłam 14 bukszpanowych kul i 4 stożki, i odechciało mi się ogrodowych pasji. Teraz jest przyjemnie, nawet chłodno i bez komarów.

Kule bukszpanowe cięte nożyczkami. Przy okazji ciachnięte floksy szydlaste.Przy ławeczce został z nich dywanik, na razie.

Bukszpany wykulkowane, jeszcze raz.

Piramidki bukszpanowe mniej fotogeniczne.

I tylko 2 zielone żabki były zainteresowane moją pracą. Jedna nawet usiadła na firance, którą podkładam pod krzaczek na bukszpanowe ścinki. Dodam, że te żaby dają koncert w dzień i w nocy.
I nie wiem, czy nie robią Kajtkowi krzywdy, bo zawsze wracał ze spaceru wprost do oczka, tam się wylegując jednocześnie chlipał wodę, a teraz nie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:42, 05 lip 2013

Do góry
Floksy już u Ciebie kwitną i jeżówki a u mnie jeżówki mają pąki a floksom nawet pąków nie widac.Przez cały rok masz wszystko duzo wcześniej , a gdzie lotos?
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:14, 05 lip 2013

Do góry
Floksy

I róża która po przesadzeniu straciła liście, zaczęła zdychac.... przycięłam i czekałam..... odżyła... i nawet ma kwiatek

A teraz zmykam...... do ogrodu i potem do ogórków, bo M się śmieje, że ze zlewozmywaka zrobiłam beczkę do kisznia, i tylko dlaczego nie dałam tam koperku?????

Dowcipny..... 2 dni sobie sie moczą I już dowcipkuje.... Dziś zerwę kolejne i za jednym zamachem zrobię wszystkie, a w wodzie nie więdną
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:33, 05 lip 2013

Do góry
Jeszcze mam liliowce, floksy i jeżówki...ale koniec przerwy
Ogród... reni 21:39, 04 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Co t oza odmiana floksów taka niska....... czy to foto tak wyszło?

Aniu, nie wiem...kupione teraz na targu i wiem tyle,że to floksy niskie i kwitną długo
Ogród z łezką 21:12, 04 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyszłam obejrzeć straty... ostróżki jak zdechłe kwiatostany to przytnij i zgniłe liście... , lilie jak już nie dygną to je wykop.. floksy może stracą tylko liście.... tak czy siak podlej i opryskaj prvicurem, topsinem.. to magiczne środki na grzyba..... Jest szansa że wszystko odbije... nie spiesz się z likwidowaniem

Tak zrobię.
Nie będę się spieszyć...nadzieja podobno ostatnia umiera
Ze zgniłymi lilijkami tylko trudno będzie,one tam gęsto, jakoś muszę sobie poradzić z nimi, delikatnie wykopać spróbuję, za tydzień, dwa. Jeżeli oznak żadnych dawać nie będą.

Uczę się cierpliwości...jedną różę mam, która za Chiny Ludowe współpracować nie chce...dwa miesiące w ziemi siedzi i nic, a zielony patyk ma...już ją przyciełam, żeby zobaczyć czy omomów zielonych nie mam...Asahi dostała...czekam

Ogród z łezką 20:58, 04 lip 2013

Do góry
Przyszłam obejrzeć straty... ostróżki jak zdechłe kwiatostany to przytnij i zgniłe liście... , lilie jak już nie dygną to je wykop.. floksy może stracą tylko liście.... tak czy siak podlej i opryskaj prvicurem, topsinem.. to magiczne środki na grzyba..... Jest szansa że wszystko odbije... nie spiesz się z likwidowaniem
Ogród z łezką 19:58, 04 lip 2013

Do góry
Mimo, że ostróżki bez szans, dziwne...jednak nadzieję mam

duże lilie jakoś się wykaraskają, mniejsze nie...

floksy...nieciekawe

Ogród z łezką 12:47, 04 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Już wczoraj było widać co się udusiło w ogrodzie...
ostróżki, nawet ich koloru nie zobaczyłam,
floksy też ledwo zipią, pewno dogorywają,
część astrów,
jodła jeszcze niewyraźna.
Natomiast luiski i new dawn stoją na baczność i nie widać po nich zalania.

Musisz ratować co się da....starsznie mi przykro, może jednak jakaś forma drenażu?...chyba ostróżkom musiałabyś miejsce zmienić, jak się będzie sytuacja powtarzać.... teraz na pewno odpoczną trochę, bo ze dwa tygodnie upałów zapowiadaja.....buziam Kasiu....

.... u mnie komary też żrą na potęgę, bros na skórze pomaga przez 20 minut, a jeszcze tyle sadzonek musze posadzić....przecież w upale nie dam rady, a wieczorem zeżrż żywcem gadziny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies