Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Mala_Mi 09:15, 17 lip 2013

Kasieńko - macham Pozdrawiam
Milka 12:07, 17 lip 2013

KasiaWB napisał(a)

piękne ujęcia
postanowiłam wywalić misz masz i nasadzić więcej hortensji i traw, będzie mniej pracy i efekt długi
Pozdrawiam i słońce wysyłam
popcorn 12:22, 17 lip 2013

Kasiu, pięknie u Ciebie

pozdrawiam!!
k.
beta 09:58, 21 lip 2013

KasiaWB napisał(a)

Witaj dzięki wielkie
w tej chwili nie pamiętam już wymiarów, ale jak tylko będę na działce to wymierzę z perspektywy roku istnienia tej rabaty mogę powiedzieć: sadź w dużych odstępach hortensje, miskanty itd. po roku nieźle wszystko się zagęściło, a co będzie za 2-3 lata itd. )) hortensje od serbów rosną w odległości co najmniej 1,5 m - 2 m, ale napisze dokładnie jak zmierzę )
Pozdrawiam

dziękuję Kasiu za odpowiedż...a co masz na myśli pisząc w dużych odstępach?...czy np. metrowa odległośc między jedną horti a drugą wystarczy?

pozdrawiam
bociek 16:30, 21 lip 2013

KasiaWB napisał(a)
Moje najładniejsze obecnie widoczki jeszcze kantów nie dałam rady zrobić w tym miejscu, ale może za tydzień się uda
ten zielony krzaczor w tle to ratowany bukszpan znacznie się poprawił od ubiegłego roku będziemy nad nim dalej pracować

niedługo zetnę kwiatki żurawkom, ale jeszcze nie bo lubię jak kwitną

jedna z hortensji Limelight w towarzystwie miskantów - uważam, że jest to jedno z najładniejszych połączeń roślinnych

Kasiu, napracowalas sie, ale efekt jest wspanialy Tego uratowanego bukszpana bedziesz ciac jakos?

Pozdrawiam serdecznie

PS. I bardzo sie ciesze, ze sie poznalysmy i zaluje, ze tak krotko sie widzialysmy
Evchen 23:32, 21 lip 2013

KasiaWB napisał(a)

Róża ta ładnie się rozkrzewia u mnie, ale przez te deszcze niestety nie mam okazji za bardzo nacieszyć się urodą kwiatów, które wiecznie są zbite przez deszcz nim rozwinął się z pąków buuuu

To prawda, szybko się obsypują płatki po deszczu...
Piękny masz zakątek hortensjowy, pewnie już kwitną na całego!
marzena 23:40, 21 lip 2013

Kasiu, bujnie i pięknie wszystko rośnie i kwitnie u Ciebie
an_tre 16:53, 22 lip 2013

KasiaWB napisał(a)

Kasiu podziwiam twoje zakątki i kolory liliowce i powojniki cudne ogród nabrał charakteru, masz się czym pochwalić
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 18:52, 06 sie 2013

Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa

KasiaWB 18:58, 06 sie 2013

troszkę zaniedbałam mój wątek więc wrzucam kilka w miarę aktualnych fotek

rabata hortensjowa zaczyna swój występ Grandiflora już kwitną, a Limki dopiero zaczynają i róże zbierają się do ponownego kwitnienia, chociaż na zdjęciu tego nie widać

budleje, horti i floksy