Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Iwony 21:49, 12 lut 2015

Do góry
O losie, muszę się spieszyć, bo nie starczy dla mnie

Ostatecznie zamówiłam hortensję Limelight 5 sztuk, które trafią na miejsce przy sadzawce (fot. 1) i Silver Dolar 3 sztuki na miejsce w donicy przy tarasie (fot.2). Sama się muszę przekonać, którą bardziej wolę. Problem w tym, że będą widoczne obie jednocześnie. Czy będą się gryzły odcieniami? Silver wcześniej kwitnie i tym się sugerowałam. Jest cały czas biała.

A może domówić Polar Bear do donicy? Zamiast Silver Dolar? Jak te trzy mają się względem siebie z odcieniami?
Do raju daleko - u Ewy 21:40, 12 lut 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Może ktoś chce się poczęstować zamiast pączka

Zjadłam, nie mogłam się powstrzymać.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:36, 12 lut 2015

Do góry
oj dzięki, jutro z rana przytnę, niech sobie płaczą, tyle lat nie widziałam owoców
gdzieś mi się zawieruszył....... kamyczek...
znalazłam...

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:36, 12 lut 2015

Do góry
[Foto ze strony Chopoku Moja ulubiona górka

Fotka skojarzyła mi się z kartofliskiem - wiadomo czemu, ale chciałabym tam być, niestety od 21 będę w Rokytnicy nad Jizerou.O bodziszku pamiętam, ale przypomnij jak bylinki zaczną ruszać. Zjadłam dziś w pracy 3 pączki. Po powrocie do domu jeszcze kogel mogel z 2 jajek (pączków nie było). Jestem szalona.
Ogród z łezką II 21:29, 12 lut 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

i jeszcze...ostatnie

Tutaj maleńka mnie urzekla. Ciesz się póki możesz
A babcine już stawiałaś ?
Rododendronowy ogród II. 21:28, 12 lut 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, bardzo dziękuję Ci za odpowiedź Myślałam raczej o grzybie, niedoborach lub opuchlakach, zwłaszcza, że zima była łagodna i krótka. Do tej odmiany, co podała Krysia, nie pasuje mi trochę opis kwiatów. Mój kwitnie tak:

Ewo wygląda na to że to President Roosvelt.
Mały ogród, ale duuużo radości 21:21, 12 lut 2015

Do góry
Witam Was serdecznie

Jeden centymetr na planie, to 1 metr w rzeczywistosci.
Grembosiu, October
Po lewej stronie domu zaznaczyłam miejsce, osłonięte, zaciszne, gdzie lubię na leżaczku poczytać, dlatego nie można przedłużyć tej rabaty. Oj nie można.
Małgosiu
Właśnie o tej rabacie mowa.
Grembosiu
masz rację, pojedyncze rośliny znikną z trawnika. Wysokość thuj pod kontrolą, ale jeszcze niewystarczająco zasłaniają mnie od sąsiadów. Włókniny pozbyłam się w zeszłym roku. Dziękuję za pochwały, u Ciebie to dopiero jest pięknie.
Ren133
To mała działka (16 x 32). Z boku do ogrodzenia jest 5 metrów, od tylnej ściany budynku do płotu 12 m. U Ciebie wygląda, że jest dużo więcej miejsca. Z których rabat byś zrezygnowała?.
Kasiu
Tylna część ogrodu to 16 x 12 m, z boku 5m x 20 m. Nie za wiele, ale przy dobrej organizacji można znaleźć słoneczne miejsce do opalania, placyk do biesiad i grillowania jak również zaciszny kącik do czytania. W każdym z tych miejsc otulona kwiatami. Tak mi się marzy. Wierzę, ze z Waszą pomocą uda mi się to uporządkować. Z miniaturowych hortensji mam bobo i sunfreis (chyba nie tak się pisze), to miniatura rheny vanilie

Pozdrawiam cieplutko
Ogród na glinie 21:21, 12 lut 2015

Do góry

Ogród na glinie 21:20, 12 lut 2015

Do góry
krokusy

tulipany

Ogród na glinie 21:18, 12 lut 2015

Do góry
Moje wiosenne fotki zimą
prymulki i wschodzące krokusy

wrzośce

tak wygląda zimą turzyca elata uarea, achyba wiosna zetnę ją na jeża
W ogródku Ani 21:17, 12 lut 2015

Do góry
Aniu przepraszam za tak długą rozłąkę i bardzo to mnie ucieszyło, że pamiętasz i nie zapomniałaś...

Zima mi zleciała trochę w chorobie i tu nie ma co się rozczulać bo do człowieka z dużym wiekiem zawsze coś się przyplącze.
Ja już zaczęłam prace wiosenne w tunelu, mam już posiane; seler, porę, sałatkową
cebulę i różniaste kapustne, a po niedzieli będę siać kwiatuchy.

Rododendronowy ogród II. 21:13, 12 lut 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, bardzo dziękuję Ci za odpowiedź Myślałam raczej o grzybie, niedoborach lub opuchlakach, zwłaszcza, że zima była łagodna i krótka. Do tej odmiany, co podała Krysia, nie pasuje mi trochę opis kwiatów. Mój kwitnie tak:

Masz racje jeśli kwiaty sa różowe to nie jest on. Trzeba bedzie poszukac nazwy bo goldflimmer ma jasny fiolet.
Co się stało kwiatom ... 21:12, 12 lut 2015

Do góry
Mirella zaraz pokombinuję na zdjęciach a tu wklejam link do bardzo fajnego elementarza obrazkowego cięcia winorośli
http://www.winogrona.org/index.php?title=OBRAZKOWY_ELEMENTARZ_CI%C4%98CIA

1)

2)

4)

Wilcza Góra 21:05, 12 lut 2015

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Jesateś niemożliwa z tymi zdjęciami

możliwa, możliwa

Agatek napisał(a)
Rozplenica to pierwsza trawa, która mnie urzekła to była miłość od pierwszego wejrzenia
a jak ją zobaczyłam z lawendą to po prostu zwariowałam na jej punkcie
ja mam ją wszędzie...łączę z bylinami i szukam najpiękniejszych zestawień....uwielbiam ...

anka_ napisał(a)

Niesamowite ile może się zmieścić w jednej kropelce....
to fakt...kawałek mojego przedogródka, hortensja z okrągłej rabaty przed domem i wielkie drzewa...a wszystko to w małej kropelce

Madzenka napisał(a)
Czyżby wiosennie się u Ciebie zrobiło? T
nic podobnego....w dzień plus więc po śniegu ani śladu, ale w nocy mrozik daje znać o sobie...
Rododendronowy ogród II. 21:01, 12 lut 2015

Do góry
Kwitnące skarpy 20:53, 12 lut 2015

Do góry
A więc tak wierzba o której mowa była parę postów wyżej wylatuje i w to miejsce u szczytu będzie obsadzone parrocją perską (tak myślę)a niższe piętro to trawy plus coś iglastego myślałem by posadzić cisa np cis wojtek najniższe piętro jest jeszcze w trakcie planowania. Myślę by zasłonić widok za wierzbą.
Sredio jestem z tego zadowolony...

fotka gdzie ma się to wszystko dziać
Rododendronowy ogród II. 20:52, 12 lut 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, czy wiesz, co może dolegać mojemu rododendronowi? Dziś zrobiłam zdjęcia i się przeraziłam. Jak można mu pomóc? Listki są wyżarte przez opuchlaki. Ale chodzi mi o te brązowe przebarwienia. Jeżeli wiesz, jaka to odmiana, to będę Ci wdzięczna za informację

Nazwe podała już Krysia , ja też go mam .Z przebarwieniami mogło byc różnie, sama sie bałam na jesieni o moje rh bo długo było ciepło i one nie kończyły wegetacji a potem przyszło -10 stopni od razu bez temp pośrednich. Myśle ze to własnie efekt tego. -10 stoni jeśli wcześniej jest stopniowe zmniejszanie sie temp nie jest groźne dla rh ale jak nagle wystąpi po ciepłych dniach to może byc.Mogły również powstac latem z przypalenia przez słońce lub braku wody.Te plamy już Ci nie znikną ale jak zrobi się cieplej to daj rh nawóz i będą miały siłę na nowe zdrowe liściea te z czasem opadną.
W cieniu - zacieniona 20:48, 12 lut 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Sliczne przedszkole
...mam nadzieję,że szybko wydorośleją.

Rododendronowy ogród II. 20:45, 12 lut 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam i zostawiam świeżutkiego przebiśniega

Aniu dziękuję , jak miło je widziec.Bardzo się ucieszyłam.
Do raju daleko - u Ewy 20:42, 12 lut 2015

Do góry
Może ktoś chce się poczęstować zamiast pączka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies