Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 09:30, 07 kwi 2015

Malgosiu od osłupionego klona, Przemku , Siakowa, Pszczółko , Ulka, Boguśka, Mirella, Ludwiko wielkie dzięki za życzenia i pamięć
malgorzata_s... 09:39, 07 kwi 2015

Zuzia chyba poszła dalej spać co??
A może zostawia tropy na śniegu jak mój wielkanocny zając???
gierczusia 09:39, 07 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Mojego czyśca Ci nie proponuję, nigdy nie kwitł, a mam dużo, to jak chwast rośnie...chyba, że chcesz niekwitnącego, to zapraszam

Ty masz zapędy żeby mi Figula oskalpować??? Trza było powiedzieć, że futro dla Zuzki chcesz, po Filipie by było...też rude i miłe

Jak byłam kiedyś u Ewki to mi proponowała swego czyśćca , bo ma piękne wypasione kupy kupy czyśćca ,żeby nie było wtedy jakoś nie chciałam , bo miejsca na niego nie było , a ja nie lubię czegoś brać a potem to wyrzucać ..wolę poprosić jak mam rzeczywistą potrzebę no i jak teraz rabatę przekopywałam i mi się plac zrobił przed rozchodnikiem to od razu o tych ślicznych kępach Ewkowego czyśćca pomyślałam

Ale jak mi braknie , to wpadnę chętnie i do Ciebie
Futra dla Zuzki szukam z powodu anomaliów pogodowych bo u niej szpyrki naturalnej , coby się do ochrony przed przymrozkami nadała kompletnie brak ... Nie wiem , czy jej rude by do gustu przypadło .. Czy by jej ten kolor do karnacji pasował
gierczusia 09:42, 07 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zuzia chyba poszła dalej spać co??
A może zostawia tropy na śniegu jak mój wielkanocny zając???

Ja słyszałam ,źe one mogą się z powrotem zahibernować tylko wtedy kiedy maja odpowiedną ilość tłuszczyku....A moja Zuza po tej zimie wychudzona jak gęś wyścigowa.... Ale może w tej jej norce pod ziemią aż tak zimno nie było..

A Ty zająca wielkanocnego mialaś ????? Noo widzisz , to ten śnieg się przynajmniej na coś przydał bo może ten zając co roku Cię odwiedzał na Wielkanoc ale incognito , a dopiero teraz się przez ten śnieg wydało
gierczusia 09:44, 07 kwi 2015

Kasya napisał(a)
Ewo, czy czysciec jest ekspansywny ?

Leć bezpośrednio do wątku Ewki , Ona Ci powie ja się nie będę mądzyc skoro ni mom ale Ewka ma śliczne kępy bardzo widowiskowe
gierczusia 09:46, 07 kwi 2015

Ewa napisał(a)
Eluś kiedy wpadniesz po czyściec?

Ewcia dziękuje za szybki odzew trza pomyśleć jaki dzień by Ci pasował noo chyba ,źe jakoweś spotkanko w większej grupie bedzie
gierczusia 09:48, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Lola Aniołek powabna

Aaaa cieszę się ,źe się podoba teraz miałam zamówienie na Lolę sypialnianą błękitną i anielska
Bozeszzzz, jak ja lubię tą zabawę

Pszczelarnia 10:04, 07 kwi 2015

gierczusia napisał(a)

Aaaa cieszę się ,źe się podoba teraz miałam zamówienie na Lolę sypialnianą błękitną i anielska
Bozeszzzz, jak ja lubię tą zabawę

Jejku, podbiła me serce. A Flora Ogrodniczka jest?
gierczusia 11:15, 07 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Jejku, podbiła me serce. A Flora Ogrodniczka jest?

miło mi , oj miło
akurat w domu mam akcesoria dla lalki kucharki , bo takie udało mi się kupić przy okazji . Dodatki dla ogrodniczki mam już namierzone i jak ktoś będzie chętny na lalkę ogrodniczkę to wtedy je zamówię po prostu
Tak więc Flory Ogrodniczki jeszcze nie ma , ale być może
gierczusia 15:46, 07 kwi 2015

A teraz krótki meldunek z mikro placu boju
Mozganajszybciej się budzi ze wszystkich traw kocham ją za te kolory:biały , zielony , różowy...

Runianka variegata u wielu osób bardzo kaprysi , u mnie przed domem zresztą też tu z tyłu chyba znalazła swoje miejsce na ziemi

Ciemiernik anemik dopiero teraz..

No a moja róża giardina ma już takie listeczkí