Witam Wszystkich i dziękuję za rady.
Sebek faktycznie ten przedogródek bardzo mi się podobał, może uda mi się stworzyć coś podobnego, ale musiałabym zamiast okazałego bonsai wymyśleć coś innego.
Danusiu, tak zrobię właśnie z tyłem ogrodu, wyjdzie napewno inaczej, ponieważ jeszcze stanie tam wiata dość spora, ale jakoś ją wkomponuje w całość.
Gabi tył domu ma coś koło 7 m x 12m a taras 3,5 x 4,5, mierzone krokami, na zdjęciu to jest od rynny do rynny.
U nas ciężko kupić jakieś fajne roślinki, jest jedna szkółka ok 30km i nie ma tam i tak wszystkiego.
Wydaje mi się, że jeśli chcesz je mieć w donicach to możesz nawet i w lutym, ale dać je do dość ciepłego pomieszczenia, ale jak chcesz je zasadzić jesienią, bo to przełom IX/X - czyli tak jak do gruntu
Sebek, może rzeczywiście ma za dużo wody, moje kwitnie na okrągło, teraz wyciągnęło się do góry, bo zasłoniła go nasturcja. Poczekaj jeszcze, bo może zawiązać pąki kwiatowe właśnie teraz kiedy noce są chłodniejsze.Roślina sezonowa ale spróbuję przenieść do domu przed nastaniem przymrozków i zrobić zaszczepki. Mnie też bardzo podobają się te kwiaty.
No jak zwykle pięknie - już się nie mogę doczekać tej wrzoścowej rabatki.
Rabatka z hostami bardzo mi się podoba, jednak ja zrezygnowałem z tej drobnej kory - za bardzo mi się mieszała z ziemią. Został mi jeden worek w garażu.
Myślę, że wersja bez cisów jest lepsza.
Wiśnie i tak będą się wbijać w oczy. Te ekrany z cisów są dla mnie za wąskie....
Sebku, bo ja tak naprawdę nie chcę tych cisów na całej szerokości. Pomyślałam o takich prostokątach/ekranach/parawanach/przesłonach czy jeszcze inaczej...można nazwać. Chodzi mi o takie tło dla pnia wiśni, coś co będzie jednocześnie trochę przysłaniać dom.
Nie wiem czy zrozumiale napisałam
A miskanty można dać między thuje? Tak trochę z tyłu, żeby wychylały się zza thuji?