Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

popcorn 08:08, 30 sie 2011

Nieustannie podziwiam! Kiedy Ty to wszystko robisz? dom, dzieci, wieeelki ogrod, a jak spod igly! podziwiam Wczoraj wygospodarowalam na swoj godzinke, wiec niewiele zrobilam, nie ma czego na zdjeciach uchwycic, a u Ciebie...!
pozdrawiam,
Karolina
Syla 09:14, 30 sie 2011

popcarol napisał(a)
Nieustannie podziwiam! Kiedy Ty to wszystko robisz? dom, dzieci, wieeelki ogrod, a jak spod igly! podziwiam Wczoraj wygospodarowalam na swoj godzinke, wiec niewiele zrobilam, nie ma czego na zdjeciach uchwycic, a u Ciebie...!
pozdrawiam,
Karolina

Karola .... nie wiem..... ale wiem , że marzą mi się dni na leżaku . Na pewno nie w tym roku ale na rok przyszły wygospodaruję sobie więcej czasu na własne inne niż ogrodowe przyjemności.
Mój tata mawia , że mi się "robota w rękach pali " . No tak mam gonię jak z piórem a pracy nie ubywa I o co w tym wszystkim chodzi ??? Pozdrawiam
Lena 09:19, 30 sie 2011

Oj tam nie ubywa Masz prawie ukończony ogród,podstawy,zarys,grubsza robota za Tobą
.Rabaty imponujące a kora mielona po prostu śliczna jest-też uważam że ładniejsza
Wrzosowisko będzie obłędne.Jakie kolory zaplanowałaś?
Sebek 09:25, 30 sie 2011

No jak zwykle pięknie - już się nie mogę doczekać tej wrzoścowej rabatki.
Rabatka z hostami bardzo mi się podoba, jednak ja zrezygnowałem z tej drobnej kory - za bardzo mi się mieszała z ziemią. Został mi jeden worek w garażu.

A co będzie między hostami?
Syla 09:27, 30 sie 2011

Lena napisał(a)
Oj tam nie ubywa Masz prawie ukończony ogród,podstawy,zarys,grubsza robota za Tobą
.Rabaty imponujące a kora mielona po prostu śliczna jest-też uważam że ładniejsza
Wrzosowisko będzie obłędne.Jakie kolory zaplanowałaś?

Lena - roboty nie ubywa ..... nie koniecznie tej ogrodowej Wrzosowisko będzie w jednym kolorze . Kupiłam odmianę "Golden Starlet" - żółte listki , kwitnie na biało.
Monic 09:28, 30 sie 2011

Syla napisał(a)
Wczoraj przygotowałam miejsce pod nasadzenia z wrzośców . W to miejsce weszło 50 worków 50l ziemi specjalnie przygotowanej do tego typu roślin .
Pozostało jedynie wsadzić rośliny

rewelacyja
Pięknie będzie z wrzoścami. A jakie rhododendrony tam rosną?
Sebek 09:30, 30 sie 2011

Monic napisał(a)

Wczoraj przygotowałam miejsce pod nasadzenia z wrzośców . W to miejsce weszło 50 worków 50l ziemi specjalnie przygotowanej do tego typu roślin .

rewelacyja

Chyba Nova Zembla, raczej to one bo liście są pofalowane
Syla 09:34, 30 sie 2011

Monic napisał(a)

rewelacyja

"Nova Zemble" - Choć kwitną uroczo to mam co do tej odmiany wątpliwości. Podobno są wymagające a ja nie bardzo wiem póki co jak im "dogodzić" . Zima za pasem , będzie czas na zdobywanie wiedzy merytorycznej .... Chciałabym je również formować ..... kiedy i jak będę musiała tę wiedzę przestudiować ....
grazka 11:50, 30 sie 2011

Pięknie tworzony ogród, śledzę od kilku miesięcy i jestem pełna podziwu. Pierwsza rzecz, którą sprawdzam wraz z poranną kawą to, co dzisiaj się zmieniło. Twoje działania w ogrodzie są dla mnie inspiracją do zmian, które dopiero teraz widzę jak są niezbędne w moim ogrodzie.
Pozdrawiam,
Grażka
jambosana 20:02, 30 sie 2011

Zawsze wydawało mi się, że różaneczniki (z wyjatkiem jakuszimańskich) raczej nie zgrywają się z wrzosem ani wrzośćcem, pomimo, że są to rośliny z rodziny wrzosowatych i są wysoce kwaśnolubne, a to dlatego, że różaneczniki lubią cień i półcień, a wrzosy światło. Jak u Ciebie pada światło, że zdecydowałaś się na takie połączenie. W projekcie miałaś taką rabatę, z takimi różaneczniki, czy innymi ? Pytam, bo może sama odważyłabym się na takie połączenie, bo wizualnie to jest pięknie. Z góry dziękuję za odpowiedź.