Dziewczyny, bardzo miłe tematy i posty, odpowiem wieczorem, a tymczasem wrzucam fotki, bo u mnie dziś od rana dzieje się! Obecnie sytuacja wyglada tak:
Już mnie korci, aby wysiewać sałaty
Też tak miałam... Jesień kojarzyła mi się przede wszystkim z bezlistnym i deszczowym listopadem. Teraz w moich oczach nawet listopad potrafi zachwycić mgłą snującą się wśród hortensji, powiewającymi pióropuszami traw czy niskimi snopami późnojesiennego słońca. Dzisiaj doceniam każdą jesienną barwę
Jesień w Twoim ogrodzie jest prześliczna
Nie mogę znaleźć zdjęć. Tak kwiatki rozrzucone były, nie jest to obfitość kwitnienia jak u groszka pachnącego.
Znalazłam zdjęcia z połowy sierpnia z Holandii (ogród Joke). Nie widać szału kwitnienia. Fasolnik ma ładny pokrój (nie jest zbitą masą jak powojniki) i ma ładne pędy kwiatowe. Będę siać w tym roku również.
Jakie to dokładnie tawułki? W jakich odstępach? Myślisz, że w następnych latach połączą się w jednorodny żywopłot bez widocznych odstępów? Jak długo kwitły?
Czy możesz nazbierać dla mnie siewek ciemierników? Ten cuchnący mi się marzyły szczególnie.
U siebie czekam na kwiaty poprzednich siewek, które mi dałaś