Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Kokesz 20:00, 17 maj 2023

Margerytka40 napisał(a)
Koniec czerwca ku pamięci. Fotki "jak leci" bo czas goni

Asiu, co to za delikatne białe kwiatki?
vita 21:22, 17 maj 2023

Margerytka40 napisał(a)
Vita Jakbyś pamiętała o wieczorniku to ja chętnie. Czy on się zgrywa porą kwitnienia z azaliami wielkokwiatowymi, czy później?

Myślę, że jakby rósł w słońcu to powinien się zgrać kwitnieniem z azaliami. Ten rośnie w półcieniu, uchowała się siewka, bo reszta zanikła. Tak patrzę, zaczyna z kolorem na lila
Chętnie się podzielę, albo rośliną, albo siewkami, bo będzie ich bez liku, jak ze wszystkimi wieczornikami

Margerytka40 21:49, 17 maj 2023

Kokesz napisał(a)

Asiu, co to za delikatne białe kwiatki?

To orlaya.
Margerytka40 21:50, 17 maj 2023

vita napisał(a)

Myślę, że jakby rósł w słońcu to powinien się zgrać kwitnieniem z azaliami. Ten rośnie w półcieniu, uchowała się siewka, bo reszta zanikła. Tak patrzę, zaczyna z kolorem na lila
Chętnie się podzielę, albo rośliną, albo siewkami, bo będzie ich bez liku, jak ze wszystkimi wieczornikami

Vituś napisałam priv.
Magara 23:23, 17 maj 2023

vita napisał(a)

Nie wiem czy zasugerujesz się teraz moją radą, ale nie warto zupełnie siać czosnku niedźwiedziego. Siałam osiemnaście razy, a dopiero solidna kępa cebulek dała masę i siewki.
Jak M lubi niedźwiedzi, to tylko duża kępa z tzw. łopaty na rabatę, a potem już radzi sobie sam

Vita, 18 razy??? No to miałaś samozaparcie
Skoro tak piszecie to rozejrzę się lokalnie za sadzonkami A ten swój i tak wysieję no bo skoro już mam nasiona
Kokesz 00:13, 18 maj 2023

Asia, o tej hoście i tawułce (jest po prawej) pisałam.
Napisz to usunę fotkę.

21.04

18.05

20.08

vita 00:21, 18 maj 2023

Magarku Może przesadziłam z tą 18 Ale siałam zawzięcie i dziwiłam się, że nasiona z torebek mi nie kiełkują. Może nasiona powinny być świeże? Podobnie mam z arcydzięglem, ani jeden kiełek.
Koleżanka dała mi kępę, taką właśnie ze szpadla, posadziłam w półcieniu i po paru latach siewek, jak to mówią tryliony. Posiej jesienią i zostaw doniczkę na działanie mrozu, jak sucho to podlej.
Będę trzymać za kiełkowanie

Margerytka40 09:33, 18 maj 2023

Kokesz napisał(a)
Asia, o tej hoście i tawułce (jest po prawej) pisałam.
Napisz to usunę fotkę.

21.04

18.05

20.08

Cytuję, niech zostaną fotki
Świetny łan z tej hosty, bombowy. Tawuła faktycznie niziutka. Może dałaby sobie radę na tej mojej kwaśne nieszczęsnej.
April 09:59, 18 maj 2023

vita napisał(a)
Magarku Może przesadziłam z tą 18 Ale siałam zawzięcie i dziwiłam się, że nasiona z torebek mi nie kiełkują. Może nasiona powinny być świeże? Podobnie mam z arcydzięglem, ani jeden kiełek.
Koleżanka dała mi kępę, taką właśnie ze szpadla, posadziłam w półcieniu i po paru latach siewek, jak to mówią tryliony. Posiej jesienią i zostaw doniczkę na działanie mrozu, jak sucho to podlej.
Będę trzymać za kiełkowanie

Ja podobną sytuację miałam z przebiśniegami i zawilcami blanda. Dopiero przez transfer sadzonek, zaczęło się coś dziać. Natura nie zawsze chce by jej pomagać
Margerytka40 20:36, 23 maj 2023

Czas na nowe fotki bo przyroda zasuwa jak mały samochodzik

Z daleka

Z bliska