Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu... 21:51, 14 mar 2015

Do góry
Moja wiosna...
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:43, 14 mar 2015

Do góry
Dobra, jak już pokazuję ewolucję naszego ogrodu, to czas pokazać co się w nim działo w trakcie zimy, której, na szczęście/nieszczęście * właściwe zakreślić, prawie u nas nie było w tym roku.

Oszronione trawki i taras w promykach zimnego słońca:

Jedna z naszych ostatnich inwestycji - drewutnia ze schowkiem na narzędzia:

Tu po prawej załapały się moje różyczki, miskanty ML i laurowiśnie:

Zaśnieżone rabatki frontowe:

I rabatka z różanecznikami z widokiem na warzywnik sąsiada:

Brrr. Od samego patrzenia na te zdjęcia robi mi się zimno! Na szczęście prawdziwa wiosna już tuż za progiem
W cieniu - zacieniona 21:38, 14 mar 2015

Do góry
...dla przeziębionych...ciasteczka z konfiturą z dzikiej róży...bomba witaminowa.
Ogród tworzony z pasją 21:36, 14 mar 2015

Do góry
Karolu, pokaże ci moją mahonię. Kwitła pod koniec kwietnia, potem ma granatowe owoce, a zimą ładnie się przebarwia i jest zimozielona
Ogród u stóp klasztoru 21:32, 14 mar 2015

Do góry
Bogdzia już większe nie urosną to 10 letnie sztuki w jesieni już jeden stary okaz poszedł precz a dosadziłam 3 swoje sadzonki .

a jeżeli myślisz o tych szpalerach to to są maliny a nie borówki .
borówki z boku rosną k. warzywniaka a w ogóle to tam w tym ścisku rosną jeszcze dwie jagody kamczackie i 3 czarne porzeczki .
Plony z porzeczek są tak zadowalające że dumam gdzie je jeszcze dosadzić . w międzyczasie odkryłam że z aronii, którą wykorzystywałam tylko na nalewki jest wspaniały sok .
dosadziłam więc jeszcze jedna aronię ...masakra . chyba zacznę likwidować rabaty

maliniak i warzywniak w jesiennej odsłonie

W cieniu - zacieniona 21:30, 14 mar 2015

Do góry
Werbena p.
Makowo na Kociewiu 21:20, 14 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

no i Maja w ogrodzie

Maja cudna. Zakochałam się
Kasiu, czy wybrałaś miejsce na ciemierniki? Pytałam się Danusi. Mam swoje posadzić w półcieniu pod liściastymi krzewami. Nie cierpią kwaśnej ziemi. Lekka i ogrodowa
Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 21:04, 14 mar 2015

Do góry
Zimny, deszczowy ale jakże pracowity dzień

Tunel ogrodowy już stoi, pozostało tylko zakotwiczyć go solidnie w gruncie.

Powiększyłem swoją kolekcje roślin o dwa nowe okazy rh 'ponticum Roseum'

A na podsumowanie dnia mam dla Was kilka odgrzebanych zdjątek z czasów kiedy mieszkałem w UK, oczywiście w tematyce ogrodowej.

CHIRK Castle - North Wales (summer 2011)

Niesamowite wrażenie robią Ci "Śpiący Cisowi Rycerze" jeśli wiecie co mam na myśli.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:42, 14 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Wysyłam do ciebie pozdrowienia również .

A dziękuję, zakupy się udały. Róże tylko 3,50zł

Róże się moczą i jutro sadzenie

Właśnie miałam sprawdzać czy zakupy się udały i ... widzę, że tak. To fajnie Też bym chciała już coś w końcu kupić Ale na mnie też przyjdzie pora. Trzeba najpierw wiedzieć co się chce i ruszyć w końcu z domu
Hirutkowy raj:)) 20:36, 14 mar 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Imieninowy prezent od corki

Suuuper prezent
Już wiadomo, do kogo zwrócić się o pomoc w sprawie róż
Działka wkoło Lubczyka :) 20:30, 14 mar 2015

Do góry
Ja część kwiatków sobie popikowałam miałam popikowac tylko pelaśki, bo ich tylko 30 i duże, ale po 20 miałam wypadek, bo doniczki mi przeważyły i spadły mi 2 z pelaśkami zwisającymi i szałwią fioletową! Az zamarłam, ale na szczęście większość odratowałam
I tak pelaśki i część szałwi
Całość

I osobno

Oraz petunie
Hirutkowy raj:)) 20:30, 14 mar 2015

Do góry
Imieninowy prezent od corki

Jurajski Ogród 20:22, 14 mar 2015

Do góry
Haniu, u mnie nadal zimno, czekam i czekam na ładną pogodę, a tu nic, może jutro???

Ewo, teraz koty najfajniejsze, dopóki wiosny nie widać...

Joasiu,

Marzenko, obrazków mało, bo i wiosny jeszcze u mnie nie ma...

Alinko, ja też nie wychodzę z aparatem, pogoda przygnębia... Bukszpanów też mam powoli dosyć, daję im w tym roku ostatnią szansę, tylko szkoda mi tych wywalonych na nie pieniędzy... Santoliny jeszcze nie cięłam, zrobię to razem z lawendą. Kocham santolinę, tylko po cięciu jakiś czas będzie brzydka, za to potem...

Edytko, z tą wiosną to chyba przesadziłaś

Pozdrawiam Was serdecznie moimi pierwszymi iryskami

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:14, 14 mar 2015

Do góry
Wczoraj kupiłam kalendarz ogrodniczy
Białe kwadraty - lepiej nie pracować,tylko podziwiać rośliny
Niebieskie kwadraty-sprzyjające warunki do siewów ,sadzeniu roślin,robieniu sadzonek,zbiorom plonów i ich przetwarzaniu,ścinaniu ziół do suszenia,nawożeniu roślin i przygotowaniu gnojówek oraz innych naturalnych preparatów do zasilania i ochrony warzyw, drzew i kwiatów.
Brązowy kwadrat- skupiamy się na pracach pielegnacyjnych,przycinaniu roślin,siewu i sadzeniu gatunków korzeniowych,uprawie gleby i wszystko co służy do zwalczania chorób i szkodników.

Jednym słowem do 19 marca możemy przycinać i czynić różnego rodzaju ogrodowe rewolucje ,jak przekopywanie grządek ,nawożenie kompostem
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 20:14, 14 mar 2015

Do góry
maj 2014
[

Chyba nie mam fotek buka w trakcie choroby ale moze jakoś gatunek mi zidentyfikujesz
Ogródek Iwony 20:13, 14 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Najważniejsze, że plan robót jest Na wszystko przyjdzie czas i może na Genie nie trzeba będzie polować. Ja czekam na moją mam nadzieję, że się nie zawiodę i dostanę patyczek magnoliowy i to ten właściwy
RH przesadzone ? ojej Iwonko ja cię bron Boże nie gonię do roboty tylko tak pytam

Kasiu, dziś był pracowity dzień. Po obiedzie poprosiłam najstarszego syna, który zjechał na weekend do nas i poszliśmy do ogrodu. Przekopaliśmy w końcu moją rabatę z obornikiem. On obornik roztrząsał w dołki, ja zasypywałam ziemią. Potem nasadziłam nachyłki, liliowce, rudbekię i galiardę. Efektu nie widać, bo roślinki jeszcze w karpach śpią. Najważniejsze, że znalazły się już na rabacie. M nawiózł w beczki obornika i zalał wodą. Będzie do podlewania latem
Przy rabacie trwają też prace wykopaliskowe. Zmiana linii chodnika. Były łuki, teraz będą linie proste. Fotka w trakcie prac:

Makowo na Kociewiu 20:10, 14 mar 2015

Do góry
Jestem baaardzo zmęczona ale trochę dzisiaj pocięłam używając róznych narzędzi i urządzeń

Nawet przez chwilę świeciło słońce

no i Maja w ogrodzie

Do raju daleko - u Ewy 20:04, 14 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kompozycje już wrzucam Dopiero wróciłam do domu Poznałam dziś osobiście Gosię - Margo Wspaniała dziewczyna z cudowną rodziną Gosiu, pozdrawiam i dziękuję za wszystko
Sabinko donice kupiłam w Obi z przecen -50%. Dzisiaj jeszcze były - sprawdzałam

Witaj Ewo, widać, że u Ciebie cieplej jeżeli już donice poobsadzalaś bardzo ladnie pozdrawiam
Do raju daleko - u Ewy 20:03, 14 mar 2015

Do góry
Poleciałam poczytać, co się u Was działo przez cały dzień
Wracam i pokazuję jeszcze skrzynkę z okna
Dosadziłam jeszcze między te białe żółtą prymulę, ale już nie zrobiłam zdjęcia.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
październik

Witaj Ana, czy to różowe pod hortensjami to begonie? Pamiętasz jaka to odmiana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies