Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pomysł na ogród 18:09, 13 mar 2015

Do góry
wydobyłem też z ukrycia pampasówkę
poszukam jej miejsca i po skróceniu posadzę

Pomysł na ogród 18:06, 13 mar 2015

Do góry

Pomysł na ogród 18:05, 13 mar 2015

Do góry
wrzosy i wrzośce przezimowały - poradźcie jak i kiedy je przycinać ?

Hirutkowy raj:)) 17:59, 13 mar 2015

Do góry
Krysiu, zdrówka, udanych upraw i wszystkiego czego zamarzysz

Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 17:55, 13 mar 2015

Do góry
Ok, jutro cięcie, jeśli jednak mogę liczyć na więcej wskazówek, to będę wdzięczna. Mam nadzieję, że za bardzo nie męczę
Gałązki w tej chwili mają około 50 cm długości.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:51, 13 mar 2015

Do góry
lena napisał(a)
Moze przed thuje dac cos fioletowego? co lubi cien, zeby nawiazalo pozniej do fioletu przy sciance z bluszczem? Pod bluszczem moze lilaki meyera? Moze zamiast cos plozacego, zainwestowac w doskonaly trawnik z rolki jesli to nie duzy kawalek?

Rany bąbel, ale cudo. Nic tylko zabieram się za robotę jak tylko zrobi się cieplej. Lena a ta różowa roślinka pod czosnkiem to cóż to takiego? Bo rozumiem, że piękne trawy za hortkami to miskanty, o których wspominałam.
Kobietko fantastyczna jesteś. Cudowne te rabaty.
Początki w Kruklandii 17:38, 13 mar 2015

Do góry
Masakryczne są.
Już teraz wiem dlaczego u nas w sklepie są po 25 zł..... bo trzy raz grubsze!

W ogóle to powypadały z doniczek i korzenie mają na wierzchu...

Te dwie szpilki wbite...to 70 cm. Miałam mniej więcej w takiej odległości je sadzić.... ale przecież one za 1000 lat się nie zejdą!

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:30, 13 mar 2015

Do góry
Ja u fryzjera babeczki sluchałam jak na Maldiwach paniennskie robiła........ Lo matko ludzie sie bujaja ..... A ile to by drzew było
Kolorowy ogród na piasku 17:25, 13 mar 2015

Do góry
viva napisał(a)
Długo mnie nie było, czuję się jak córka marnotrawna .

Na dobry wieczór wczorajszy poranek w ogrodzie

Chodzi mi o ten zestaw z 3 zdjęcia
Ogród Mirelli 17:25, 13 mar 2015

Do góry
Zdjęcia dla Wiolettki - płotek przeciw psom.

Moja codzienność - ogród Oli 17:23, 13 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Poczyniłam dziś pierwszy zakup na nowy sezon jak trochę nad nim popracuję za jakiś czas powinien być fajny

Jaaaaa takiego szukam od zeszłego roku!!
Ile zł??

Jutro pojadę zerknąć co u nas jest...
Ogródek Iwony 17:22, 13 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, wiem. Najważniejszy jest plan nasadzeń, a ten już mam. Niektóre roślinki mam, niektóre wysiałam w tym roku, są maleńkie, np. firletka. Dobre duszki też coś obiecały podesłać, miskanty, jak tylko pokażą się w szkółce - kupię. A potem wszystko musi urosnąć. Biorąc jednak pod uwagę, że większość to byliny, powinno coś już w tym roku zagrać. Jednak najlepszy efekt będzie w przyszłym roku, jeśli uda mi się wyłożyć kostkę na podjeździe, bo wtedy wszystko stworzy spójną całość
Przypomnę plan nasadzeń:

Iwonko naprostuj mnie, bo ciągle jakoś miałam przed oczami Twój ogród w łukach, a tu plan prostych lini????
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:22, 13 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Wykorzystałam moment jak było słoneczko i obsadziłam donicę z boku domu.
Tam jeszcze nie było kwiatków

Takie widoki to jednak cieszą oko.
Hirutkowy raj:)) 17:17, 13 mar 2015

Do góry

Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:07, 13 mar 2015

Do góry
Dzisiaj czyli prawie po roku ma ok.2m i cały czas od dołu wyrastają nowe gałązki

Reniu, jak widzisz posadzony jest między smaragdami w bardzo bliskiej odległości.

Kolorowy ogród na piasku 17:05, 13 mar 2015

Do góry
viva napisał(a)
To podaj łapkę, będzie nas dwie...
Vivo - w tak pięknym ogrodzie, jak Twój, nie masz prawa mieć żadnych dołów!!! No tak, tylko jak jest susza, to nie da się spokojnie patrzeć, jak ogród traci kolory... My - tzn. ci, którzy mają piachy , wiedzą, jak woda "boli" po kieszeni... Tym bardziej cieszymy się poranną rosą, która daje roślinkom pić, nawet poranna mgła oprócz swego uroku daje trochę wilgoci. Po Twoich roślinkach wcale nie widać, że im czegoś brakuje... Załączyłam to zdjęcie, bo zainteresowała mnie ta trawka... Podoba mi się jej strzelisty pokrój, a potrzebuję taką właśnie nie za dużą, na słoneczne i suche bardzo miejsce... Czy możesz mi coś polecić?
Pozdrawiam serdecznie!

Elu, Ty wiesz co ja mogę czuć przy takiej suszy . Całe szczęście, że podlewanie niewile nas kosztuje, bo podlewamy wodą ze stawu, płacimy tylko za prąd do pompy, a to nie są wielkie wydatki. Przy naszym ogrodzie nie wyobrażam sobie opłat za wodę z wodociagu.
Elu trawka, o którą pytasz to Pennisetum alopecuroides "Hameln" (widoczna za nią "Autumn Magic") rzeczywiście w porównaniu z gatunkiem nie jest duża, w samym piachu chyba nie bedzie dobrze rosła, tak jak wszystkie piórkówki. U mnie mają zaprawione dołki gliniastą ziemią i kompostem, przy umiarkowanym podlewaniu jak widać dają radę.
Bardziej wytrzymałe na suszę są seslerie, tu na zdjęciu sesleria jesienna, ale mam też inne i też ładnie rosną

Z niskich traw mam jeszcze molinę caeruela "Variegata", z niej jestem bardzo zadowolona, bardzo szybko się rozrasta i ciągle ją dzielę, by mieć duży łan, rośnie pięknie w słońcu, ale też potrzebuje więcej wilgoci, by ładnie wyglądać
Oto ona

Na piachy zupełnie bezproblemowe są kostrzewy, ale to pewnie wiesz

Witam zauroczyło mnie to zdjęcie . Jest magiczne. Ja szperam w poszukiwaniu trawy, którą mogłabym podsadzić sosnę na pniu, takiej aby nie była za wysoka a najniższe piętro to ma być rozchodnik okazały różowy. I tu to zdjęcie jest idealne . Powiedz mi do ilu dorosła ta trawa ???
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:05, 13 mar 2015

Do góry
Witam Pani Danusiu, mam nadzieję że teraz zamieszczam post we właściwym miejscu
Przypomnę mój problem: "posiadam hortensję ogrodową, która przez 2 sezony rosła w donicy. Poprzednią zimę jak i tą przechowywałam ją w ciemnym nieogrzewanym garażu. W zeszłym roku przechowała się rewelacyjnie, jednak w tym roku puściła bardzo dużo nowych pędów, ma już zawiązki kwiatów, jednak z dnia na dzień zaczęła umierać. Młode listki zaczęły się robić brązowe i zasychają. Umierają całe nowe pędy.Popsikałam ją Topsinem, ale nie pomaga. Co robić? Czy da się ją uratować? Czy ściąć wszystkie gałązki nisko czy zniszczyć? Proszę o pomoc. W chwili obecnej stoi już na dworze. Chciałam ją w tym roku wysadzić do gruntu".
dołączam zdjęcia

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:04, 13 mar 2015

Do góry
Sezon z życia bluszczu. Za chwilę będzie miał roczek

19.04.2014 Sadzonka miała ok. 1m.

15.08.2014

9.10.2014r.

Lawendowy zawrót głowy 17:01, 13 mar 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
To się rozpisałaś, gdzie opis.. jedna buźka to uśmiech czy pozdrowienia

Heheh

* Tez podobaja mi sie te krokusy na fotce

* Tez bardzo podobaja mi sie te krokusy na fotce

Pasuje ?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 16:54, 13 mar 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
mam prośbę, doradźcie
może darować sobie ML za hortensjami?!?!?! w sumie kiedyś tło zrobią dla nich tuje sąsiadów:

i tylko przed nimi dokomponować niższe piętro?

Nie wiem czy hortensje nie będą Ci za bardzo wychodzić na podjazd.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies