Witajcie moi drodzy .. Powrót do rzeczywistości był bolesny .. Tam ciepełko ,blogie nieróbstwo oraz kelner co przyniesie wszystko pod przysłowiowy pysk .. A tu ..hmmmmm.... nie dość że zimno , buro i do roboty trza iść to na dodatek kelnera niet i jak se nie ugotujesz to najzwyczajniej w świecie padniesz z głodu .... Ale i tak sie cieszę ,że nie trafiłam do Turcji teraz kiedy...nękają ich mrozy i śnieżyce ... To by dopiero były jajca
A dziś..hmmmm..11 stycznia .. Mam urodziny .. Nie będe pisać które , bo ten numerek mi sie podobał , dopóki z przodu była cyfra 3.. A teraz już ..niestety...ale zapraszam Was na ciasteczko z tej okazji ściskam Was mocno i bądżcie ze mną dalej
Smacznego
z tego co obserwuję, to ten kret krąży po trzech sąsiednich działkach
bo przy ogrodzeniach wszędzie kopce...
widzę, że każdy planuje jakieś zmiany u siebie w ogrodzie
ja już wiem na sto, że w moim ogrodzie przybędzie w tym roku traw i hortensji
uwielbiam je !!!!!!!!!!
Ela u mnie też dwa lata wstecz szalały strasznie, rok temu była cisza
słyszałam , nie wiem ile w tym prawdy, że krety przychodzą w tedy do ogrodu,
jeśli są w nim nornice i inne gryzonie ...może coś w tym jest ???
całą noc padał mocno deszcz okropnie ...śnieg znika ....
Agato nawet nie wiesz jak budujące są takie fotki.
Spaceruję po twoich włościach w poszukiwaniu natchnienia na tę moją nieszczęsną rabatę.
Wspaniałe wygląda ta rabata. Gdzieś wspominałaś, że najczęściej sadzisz iglaki co 1,5m. Na tych zdjęciach wyżej widać, że rzeczywiście są gęsto sadzone. Osiągnęłaś wspaniały efekt przenikania się roślin. Czy stosujesz jakieś zabiegi w ogrodzie, czy takie zagęszczenie im służy? Bo ja jakoś nie bardzo mogę sobie dac radę z moją manią zostawiania roślinom przestrzeni życiowej... Efekt- pustki i zarastanie zielskiem.
Powiedz mi proszę co to za drzewko po lewej z taką cudowną ciemną korą?
Czy masz może gdzieś na fotce ujętą całą Pinus Tungberga Ogon ? Jak ona się sprawuje?
I jakie przyrosty ma dąb czerwony?
Mam nadzieję, że ten Feliks nie narobił u was szkód.
Ale po obejrzeniu Twoich zdjęć domu i otoczenia, dochodzę do wniosku, że absolutnie ten naturalny kształt kamieni nie powinien znaleźć się przy Twoim domu. Granit, bazalt owszem - ale jako np. regularne bloki (coś jak kupowane krawężniki z granitu, widziałam takie gdzieś na forum, wykorzystywane do wznoszenia murków oporowych).