Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród mojej mamy 15:08, 13 mar 2015

Do góry
Ogród mojej mamy 15:06, 13 mar 2015

Do góry
Działka wkoło Lubczyka :) 15:05, 13 mar 2015

Do góry
Kupiliśmy bratki

Ogród mojej mamy 15:03, 13 mar 2015

Do góry
Ogród mojej mamy 15:01, 13 mar 2015

Do góry
Na początek kilka wiosennych kwiatuszków
Ogród na Batuty 14:49, 13 mar 2015

Do góry

mniej więcej tak. Ilośc i rodzaj roślin na rabacie już się rysuje po zweryfikowaniu
Chce coś w kolorze w weekend przygotować, bo od kwietnia zabieramy się za skarpę, serby i smaragdy na początek
Muszę tylko odpowiednie kredki zakupić

Ogródek Asi?! 14:48, 13 mar 2015

Do góry
Witam!
Dawno nie pisałam ale cały czas zaglądam i podziwiam Wasze piękne ogrody. Nie mam aktualnych zdjęć. Trochę już obsadziłam ale jeszcze dużo brakuje. Mam prośbę! Chciałabym zagospodarować ten róg. Myślałam o jakieś pólkolistej rabacie. wzdłuż chodnika po obydwu stronach mam tuje Danica i żurawki. A tam na rogu marzy mi się klon palmowy i ... no właśnie nie wiem co...Może coś podpowiecie. Z góry dziękuje!
Czasem słońce czasem deszcz 14:44, 13 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Poza tym odbyło się czyszczenie żurawek po zimie, niestety straty są- trzeba będzie albo dokupić albo dzielić te które zostały

gdzie te straty widzisz? bo na moje oko to piękne żurawki
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:39, 13 mar 2015

Do góry
Moze przed thuje dac cos fioletowego? co lubi cien, zeby nawiazalo pozniej do fioletu przy sciance z bluszczem? Pod bluszczem moze lilaki meyera? Moze zamiast cos plozacego, zainwestowac w doskonaly trawnik z rolki jesli to nie duzy kawalek?

EwciaK napisał(a)
Coś tam natworzyłam, ale prawda jest taka, że w tym zestawieniu będzie nudno. Do tego ta "fioletowa rabata" pod ścianą z bluszczem jest ni przypiął ni przyłatał. Niestety ten "zakamarek" między ścianą a thujami to straszna zmora. Nic mi tam nie pasuje, nie wiem co z nim zrobić. Dodam tylko, że to brązowe coś przed "trawnikiem" (trawnik jest do zrobienia od nowa) to kostka, która tam ma wylądować. Cała ta część podwórka jest wzdłuż wjazdu, a oprócz tego będę na nią patrzeć podczas zmywania naczyń więc fajnie byłoby patrzeć na piękny widok podczas tej niewdzięcznej pracy. Dziękuję za pomoc, bo jest naprawdę nieoceniona.

Tak to się prezentuje na chwilę obecną.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 14:36, 13 mar 2015

Do góry
I kalendarz udało mi się dorwać taki jak chciałam z miejscem na zapiski i wszystkimi cudownymi informacjami, co kiedy dlaczego tak i dlaczego nie tak, teraz czy nie teraz, trzeba lub nie trzeba robić. Jeszcze go nie przewertowałam dokładnie, ale już mi się podoba
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:32, 13 mar 2015

Do góry
Ostróżka trwała

werbena patagońska

orliki

szałwia Amethyst

Mam jeszcze przegorzan, a do gruntu bedę siać po raz pierwszy kosmos muszelkowy i zwykły.

Wybitnie nie wyszedł mi wysiew naparstnic
Ranczo Edy 14:29, 13 mar 2015

Do góry

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 14:29, 13 mar 2015

Do góry
Dzisiejsze zdobycze Kolejny worek Dolomitu, ale zdjęcia mu nie zrobiłam bo na zewnątrz został.
Łopatka bo po zimie nie mogę znaleźć starej, pewnie ją teraz znajdę jak już mam zastępstwo

Por to chyba można już wysiać? Bo fasolka to od razu do ziemi.

Kompost wspomogę, jakoś mi się duuużo już nazbierało, trzeba podgonić produkcję.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:26, 13 mar 2015

Do góry
Jak już Alinko tak mnie wychwaliłaś, to pokażę publicznie moje wysiewy..

Petunia

Goździk kropkowany

Kosaciec bródkowy (po lewej), groszek pachnący (po prawej)

Czasem słońce czasem deszcz 14:16, 13 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
I zdjęcie rododendronów dla Danusi- chociaż chyba nie o to Ci chodziło- rabata jest nieskończona, między rh miały być żurawki Citronelle ale doznały poparzenia słonecznego i znalazłam im inne miejsce. Tymczasowo posadziłam czerwone żurawki ale to nie to, szukam im dalej żółtego towarzystwa. Rh to Cunningham's white, a wypadły w tamtym roku przez moją niewiedzę i głupotę- zostały posadzone w zwykłą ziemię, dopiero potem się wyedukowałam, podsypałam nawozu zakwaszającego, nie dopilnowałam wody, jeszcze pełne słońce- i z 8 zostały 3. Dokupiłam więc ile trzeba, wszystkie posadziłam już zgodnie ze sztuką, zimę przetrwały wszystkie i zobaczymy dalej. A wracając do planów Twojej rabaty- ja bym sadziła 5 rodków bo są piękne i zimą i latem obsypane białym kwieciem

Ewa dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Dlaczego wolałabym mniej niż więcej pisałam u siebie, ale teraz to już mam całkiem wątpliwości, czy nie wrócić do pierwotnego pomysłu umieszczenia rododendronów.

Ty tam masz cały dzień słońce?
Czasem słońce czasem deszcz 14:03, 13 mar 2015

Do góry
I zdjęcie rododendronów dla Danusi- chociaż chyba nie o to Ci chodziło- rabata jest nieskończona, między rh miały być żurawki Citronelle ale doznały poparzenia słonecznego i znalazłam im inne miejsce. Tymczasowo posadziłam czerwone żurawki ale to nie to, szukam im dalej żółtego towarzystwa. Rh to Cunningham's white, a wypadły w tamtym roku przez moją niewiedzę i głupotę- zostały posadzone w zwykłą ziemię, dopiero potem się wyedukowałam, podsypałam nawozu zakwaszającego, nie dopilnowałam wody, jeszcze pełne słońce- i z 8 zostały 3. Dokupiłam więc ile trzeba, wszystkie posadziłam już zgodnie ze sztuką, zimę przetrwały wszystkie i zobaczymy dalej. A wracając do planów Twojej rabaty- ja bym sadziła 5 rodków bo są piękne i zimą i latem obsypane białym kwieciem
Czasem słońce czasem deszcz 13:56, 13 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Wreszcie pierwsze kwiatuchy pojawiły się i u mnie

Świetne donice.
Czasem słońce czasem deszcz 13:51, 13 mar 2015

Do góry
Trochę zmian szykuję w jagodniku- wyrzucam truskawki i poziomki, pojawił się mikroskopijny żywopłocik grabowy, żeby trochę oddzielić nas ( w przyszłośc i) od nieużytków za płotem, może starczy jeszcze miejsca na skrzyneczkę na warzywa

A teraz już pada deszcz.
W najbliższym czasie jeszcze konieczne czyszczenie żwirku z kory i odwrotnie, kanciki i cięcie hortensji (dziś nie cięłam- posłuchałam Any), a potem kanciki, chwasty, zdejmowanie maty itd itd, no i czekanie aż się zazieleni
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:48, 13 mar 2015

Do góry
Coś tam natworzyłam, ale prawda jest taka, że w tym zestawieniu będzie nudno. Do tego ta "fioletowa rabata" pod ścianą z bluszczem jest ni przypiął ni przyłatał. Niestety ten "zakamarek" między ścianą a thujami to straszna zmora. Nic mi tam nie pasuje, nie wiem co z nim zrobić. Dodam tylko, że to brązowe coś przed "trawnikiem" (trawnik jest do zrobienia od nowa) to kostka, która tam ma wylądować. Cała ta część podwórka jest wzdłuż wjazdu, a oprócz tego będę na nią patrzeć podczas zmywania naczyń więc fajnie byłoby patrzeć na piękny widok podczas tej niewdzięcznej pracy. Dziękuję za pomoc, bo jest naprawdę nieoceniona.

Tak to się prezentuje na chwilę obecną.
Rododendronowy ogród II. 13:47, 13 mar 2015

Do góry
Buziaczki Imieninowe zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies