Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa symfonia

Ogrodowa symfonia

Sabina76 21:10, 30 mar 2015

Ilona, z ciachem tak zrobię następnym razem Pokombinuję, albo ściągnę w/w kombinację od Ciebie Mogę?

Co do ziemi, tak sobie myślę, że rozłożę i przekopię na całą długośc ostrza łopaty i do tego dodam jeszcze mączkę bazaltową. Ta ziemia to całkiem przypadkiem trafiła się. Mogę miec jej więcej. Za obornikiem nie rozglądałam się, bo mężuś w tym roku nie jest zdolny (kontuzja) do kopania. Dopiero w przyszłym roku No cóż wygląda na to, że łopatą machac będę ja Przecież nikt lepiej tego nie zrobi ha ha
A i z obornikiem jest jeszcze jeden mały problem - moja czoronożna dziewuszka uwielbia się w nim tarzac i go konsumowac. Fuj ... Nie wiem jak ten problem ugryźc? Może będę musiała jakiegoś gotowego śmierdziuszka użyc.
Sabina76 21:13, 30 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Ale apetyczne to ciasteczko.

Oj apetyczne Karolu I najważniejsze, że taka noga w pieczeniu jakja dała radę, ale z tym ciachem inaczej się nie da
Sabina76 21:14, 30 mar 2015

A i pytanko - czy można przyciąc jeszcze bzoskwinie?
inag 22:50, 30 mar 2015

Sabina76 napisał(a)
Ilona, z ciachem tak zrobię następnym razem Pokombinuję, albo ściągnę w/w kombinację od Ciebie Mogę?

Co do ziemi, tak sobie myślę, że rozłożę i przekopię na całą długośc ostrza łopaty i do tego dodam jeszcze mączkę bazaltową. Ta ziemia to całkiem przypadkiem trafiła się. Mogę miec jej więcej. Za obornikiem nie rozglądałam się, bo mężuś w tym roku nie jest zdolny (kontuzja) do kopania. Dopiero w przyszłym roku No cóż wygląda na to, że łopatą machac będę ja Przecież nikt lepiej tego nie zrobi ha ha
A i z obornikiem jest jeszcze jeden mały problem - moja czoronożna dziewuszka uwielbia się w nim tarzac i go konsumowac. Fuj ... Nie wiem jak ten problem ugryźc? Może będę musiała jakiegoś gotowego śmierdziuszka użyc.

Ściągaj co chcesz ale odpowiedzialności za to nie biorę
Ja w tym roku też kupiłam 90kg mączki i przekopuję z nią co tylko się da.. Ta nowa rabata już została w nią wzbogacona
Moje psiaki niestety mają takie same upodobania co do obornika Ja chyba z nimi już nie wygram. Jak rozkładam świeży to pilnuję innej rady nie ma...
Sabina76 20:26, 01 kwi 2015

Taką trawkę kupiłam dzisiaj w Lidlu. Czy ktoś może wie co to?

W sumie ma być świąteczną ozdobą, więc dostała jajka

Dzisiaj "żartowałam", że w Wielkanoc to chyba zając na nartach pojeździ... Od dwóch dni mamy tak (zdjęcie sprzed chwili):

Nie fajnie
inag 20:45, 01 kwi 2015

A czy to nie jest pszenica???
Na to bym stawiała. Fajnie już świątecznie się u Ciebie zrobiło
(No oprócz pogody)
kosolka 20:49, 01 kwi 2015

Sabinko, można brzoskwinie i morele i wiśnie i czereśnie teraz ciąć. Właśnie przełom marca i kwietnia. Tak mnie tu uczono Ja cielam kilka dni temu.
Sabina76 20:57, 01 kwi 2015

Ilona, Ola - dziękuję. Oj ja przecież ze wsi a takich roślinek nie poznaję? Ups W Lidlu było pod nazwą "trawa".
No to mam jaką ładną pszenicę a już kombinowałam żeby ją do ogrodu wkopać
Olu, jak tylko zmieni się pogoda ruszam z cięciem. Jeszcze wrzosy, miskanty, róże i perowskia mi zostały do przycięcia.
inag 20:59, 01 kwi 2015

Ale ja pewna nie jestem
kosolka 21:04, 01 kwi 2015

Wygląda jak pszenica, która zresztą często jest sprzedawana przed swietami, więc stawiam na nią.

Ja też mam do cięcia jeszcze rozplenice i perovskie.