Witam. Klon seiyru. Liscie jednej gałązki zwiędły. U dołu była poczarniala i zdrewniala. (Czarno- szara) Reszta drzewka bez zmian. Wygląda ok. Dodaje zdjęcia przekrojów odciętej gałązki i pnia klona. Proszę o pomoc
Przedogródek, muszę z bólem serca wykopać te hakonki, nie chcą dobrze rosnąć w tym miejscu i muszę się z tym pogodzić. Z sześciu zostały dwie, a i te wyglądają coraz gorzej.
Jakie już duże masz Palibiny, no szok. Na jakiej wysokości są szczepione te największe? Ja posadziłam 3 szt na różance i też ładnie przyrastają. Mają robić tam za drzewka. Szczepione na 1,30 1,40. Mocno je tniesz po kwitnieniu?
Drugi dzień leje, a właściwie to nawet trzeci. Bardzo dobrze, tylko nic nie mogę zrobić, a jeszcze nie skończyłam dzielenia i sadzenia w tym sezonie. Plan jest żeby zakończyć temat do końca maja Jak zwykle, plan nierealny ale co mi tam
Weekend przynajmniej był udany i bardzo pracowity. Choć nie dla wszystkich pracowity
Dziękuję, Grażynko. Jak już jestem, to się staram. Wiosna u mnies późniona, u Wasj uż bzy, u mnie dopiero mają zamiar kwitnąć. Dziś w nocy ma byc ledwie +2C.
Zbyszku, Dziękuję za wsparcie, jak zawsze jesteś naposterunku Dziś idę zajrzeć co w mym ogrodzie sie dzieje. Będę wieczorem.
Ależ bardzo dziękuję Fajne, takie do głaskania, aksamitne płatki. Długo się kwiat utrzymuje?
U mnie też kokoryczki odwrócone na południe, niezależnie czy są w cieniu i tego południa i słońca nie widzą Odwrócone w stronę ściany cisów. Czy mają słoneczko i widzą gdzie patrzeć Ale nie zwróciłam uwagi w zeszłym roku, przesadzając czy się w trakcie sezonu odwracały. Wydaje mi się że instynktownie sadziłam tak jak rosły wcześniej i nie musiały ćwiczyć zwrotów