Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:06, 29 sty 2015

Do góry
Aniu nawet nie wiesz ile znaczą dla mnie takie porównania wzrostu drzew. Bardzo ci dziękuję.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:04, 29 sty 2015

Do góry
Jeden irysek wiosny nie czyni ale radość wywołuje

Miniaturowy irysek już ponad ziemią

Lecę w kulki... 14:02, 29 sty 2015

Do góry
Ewa napisał(a)
Aniu życzę Ci rendez-vous w białym ogrodzie !!!

...ale fajne życzenia !!!
Wiesz marzę sobie, że tam wrócę...w biały poniedziałek...
A wtedy rendez-vous i...danse, danse, danse...

Ściskam mocno...♡
Kiedyś będzie tu ogród 13:59, 29 sty 2015

Do góry
Ewuniu absolutnie NIE, to chyba po prostu zimowa chandra....

Iwonko witam i zapraszam
Mały, zacieniony ogródek 13:52, 29 sty 2015

Do góry
Nie mam zdolności rysowniczych, tak jak umiałam to narysowałam

Br aziwe to ta kratka o której myslalam.. Czyli nanią lepiej poszukać jakiś bluszcz zamiast róż? Powojnik pnący...?
no i zielona krecha, to to co chciałabym jakoś zagospodarować...
Mały, zacieniony ogródek 13:49, 29 sty 2015

Do góry
to jest osiedle bloków czteropiętrowych. Z furtki są 4 stopnie w dół i tam toche krzaczków, chodnik i własnie altana którą widać - to wszystko należy do części wspólnej mieszkańców. Za altaną są już ogródki mieszkańców z bloku naprzeciwko.
Myślałam na początku o żywopłocie albo thujach z lewej i skręcić nimi aż do furtki,

ale w koncu stwierdziłam, że zabiorą mi za dużo miejsca, a thuje jak się rozrosną to trudno je "poskromić".
(Proszę nie patrzeć na stan obecny, takie kaprysy z zeszłego roku, żeby cokolwiek było. Opatulony hibiskus, który pewnie na wiosnę do niczegonie będzie się nadawał - pies wykopał, i mini rabatka z tulipanami żeby mieć trochę "wiosny na wiosnę". I tak pójdzie to do likwidacji
a ten piach, to miejsce po ławce, która na wiosną zawita tam ponownie)

Zupełnie od sąsiadów się nie odgrodze, bo są z góry, z lewej, z prawej, na przeciwko... z prawej nic nie chcę sadzić bo zabierze mi to słońce, którego już i tak jest mało, a dodatkowo sąsiad zamontował sobie jesienią, równo z siatką, taką osłonę słomkową (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) i chyba planuje jakieś drzewka...

Ogród w cieniu brzozy 13:37, 29 sty 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)

I jeszcze wspominkowe fotki.

Znasz dokładną nazwę tego penstemona? Z naparstnicami - pięknie.
Jak się nazywa ta róża pod penstemonem na 3 zdjęciu poniżej? To Jaqueline du Pre?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:20, 29 sty 2015

Do góry
Kasia,

malućkie to zdjęcie, daj większe, albo opisz co tam nasadziłaś, bo ciekawa jestem bardzo twoich pomysłów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:19, 29 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To zdjęcie moim zdaniem podkreśla jakim fantastycznym akcentem jest lustro.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:17, 29 sty 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

To trio mi sie podoba - oczar bukszpan variegatus i złoty cis z tyłu...

Złote trio też mi się podoba, szkoda wawrzynka, on taki cudny był, ale on się jeszcze bardziej zagęści i będzie jeszcze piękniejszy nic się nie martw

Ja już nauczona doświadczeniem, szybko robię foty, a potem od razu otrzepuję rośliny ze śniegu
Ogród u stóp klasztoru 13:10, 29 sty 2015

Do góry
Gabi proszę bardzo....u mnie była z makami czerwonymi ..to są fotki jak już dojrzewały nasionka ,ale początki są obłędne ,bo wychodzi prawie czerwona

tu ładnie widać jakie ma liście błyszczące .

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:05, 29 sty 2015

Do góry
A poza tym, zima to jak zawsze dla mnie czas na projekty i zmiany. W tym roku będzie polegało to u mnie przede wszystkim na harmonizacji roślin, sprawdzam foldery, segreguje zakątki wg pór roku i oczeniam co trzeba zmianić. I tak np zmianę harmonizacyjną planuję tu - przy altanie babcinej. Właściwie IV, V mi się podoba a potem od IX natomiast w lecie od VI do VIII jest tu panuje tu totalny bałagan.
I tak było w tych miesiącach:

A po zmianach (część nasadzeń juz oczywiście zrobiona) będzie tak:
Ogród w cieniu brzozy 13:01, 29 sty 2015

Do góry
Mirello, i dość zwracający uwagę, a kwitnie jako jedna z pierwszych róż.

Doroto, no ja Cię spotkałam na tym spacerze, bez ten żółty również miałam w planach ale jakoś nie wyszło, rośnie szybko, więc będziesz zadowolona.

I jeszcze wspominkowe fotki.

Edenka
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:59, 29 sty 2015

Do góry
Natomiast w drugą stronę w lustrze pokazuje się piec tak zwany antyk.
Nazwę taką dostał jak znajoma pokazywała w Hiszpanii zdjęcia zrobione w naszym domu, zaczęli się obcokrajowcy dopytywać co to jest? Tłumaczyła im , że to taki piec do ogrzewania, a oni na to to po co temu zegarowi taka duża szafa.( na piecu zawiesiłam zegarek, żeby z łóżka widać było , która godzina) Znajoma nie wiedziała jak im wytłumaczyć więc powiedziała, bo to taki antyk, no i zrozumieli.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:55, 29 sty 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Olympic palace

Renatko, też masz moją ulubioną różę. Jak sprawuje się u Ciebie. Ja swoją kupiłam w tamtym roku i wydaje mi się, że jest chorowita. Kocham ją za jej delikatny kolor, ogrom kwiatów,które długo się utrzymują Obawiam się, jak przezimuje i jak będzie z jej zdrówkiem. Pozdrawiam i proszę o więcej
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:48, 29 sty 2015

Do góry

Posprzątałam dekoracje świąteczne, a żeby nie było pusto, to zaraz zrobiłam następne. Z tego ujęcia w lustrze odbija się druga komoda.
Mały, zacieniony ogródek 12:41, 29 sty 2015

Do góry
Trochę za szeroko linia mi się narysowała.

Ogród w cieniu brzozy 12:40, 29 sty 2015

Do góry
Przemku, ja wiem, że chłopcy lubią jak się im dogadza, postaram się jarzmiankowo to uczynić, napiszę tylko, że jest to odmiana Claret, najstarsza u mnie, kolor taki pośredni, o białej pisałam u Ciebie, że nn.

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:31, 29 sty 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Miałam tylko przejrzeć zaległości i nic nie pisać ale bardzo mi się podobają Twoje fotografie - pokazuj więcej

Agacia dzięki za mile słowo, stale sobie obiecuję lepszy warsztat foto i to stale jest że kiedyś a takie wpisy mi o tym przypominają

zdjęć sporo wklejam, już mi się zdaje że niektóre oklepane

czas kupować dalie

Mały, zacieniony ogródek 12:31, 29 sty 2015

Do góry
Gdyby nie było furtki, mogłabyś zrobić żywopłot, ale skoro jest furtka, to tak się nie da

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies