Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

annawu 20:33, 08 mar 2015

Weroniko czy głóg formowałaś? ja mam dwie sztuki, jeden przycinam w kulę na wysokości 1,5m a drugi puszcza gałązki do góry i nie cięłam go, i jak dotąd oby dwa jeszcze nie kwitły tak obficie jak Twój
monteverde 22:45, 09 mar 2015

Do głogu mam sentyment z dzieciństwa, cala ulica była nim obsadzona jak kwitł był piękny widok
weronika77 18:58, 10 mar 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Bo "W marcu, jak w garncu" - ale nas ta śnieżyca ominęła. Ziemia na tyle już obeschła, że mogłabym w niej grzebać, ale się wstrzymuję, aby jakichś roślin, o których być może zapomniałam, nie uszkodzić. Na razie sprzątam resztki bylin i po kawałku czyszczę trawnik.
I u mnie pierwsze oznaki wiosny.
Za zaproszenie serdecznie dziękuję. Myślę, że eM chętnie by się wybrał w dobrze znane mu okolice, bo mnie nie trzeba długo na zwiedzanie ogrodów namawiać

Mnie wszystkie kości bolą, bo w 3 dni zrobiłam dużo za dużo. Oby przymrozki nie zaszkodziły mojej pracy. Basiu, dokładniej się umówimy w czasie kwitnienia.
weronika77 19:02, 10 mar 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Weroniko, świetnie te podcięte tuje wyglądają Ogród w szacie "zimowej', jak i w wiosennej równie piękny Kajtuś nie protestuje u fryzjera? Pozdrawiam ciepło

Agnieszko, jest bardzo grzeczny u fryzjera, pomimo że ostatnio odsiedział 5 godzin z kąpielą, suszeniem itd.
W domu też lubi czesanie, bez dotykania ogonka i okolic oczu.
AgnieszkaW 19:04, 10 mar 2015

Poczytałam o Kajtusiu, fajny ten Twój psiak

Ps, dziękuję za krokusika
weronika77 19:05, 10 mar 2015

annawu napisał(a)
Weroniko czy głóg formowałaś? ja mam dwie sztuki, jeden przycinam w kulę na wysokości 1,5m a drugi puszcza gałązki do góry i nie cięłam go, i jak dotąd oby dwa jeszcze nie kwitły tak obficie jak Twój

Aniu, mój głóg tez wypuszcza gałązki w górę, dlatego szybko je przycięłam, żeby się lekko rozprzestrzeniał na boki. Teraz tez jest przycięty.
weronika77 19:10, 10 mar 2015

monteverde napisał(a)
Do głogu mam sentyment z dzieciństwa, cala ulica była nim obsadzona jak kwitł był piękny widok

Aniu, mój tez jest wspomnieniem dzieciństwa. Moje okna wychodziły na widok ulicy w kształcie podkowy obsadzonej dużymi głogami. Pamiętam, ze wiosna były przycięte na okrągło i zachwycały kwiatami. Wtedy nie przyszło mi nawet do głowy, że tez będę miała własnego głoga.

weronika77 19:21, 10 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Jakie cudowne te thuje cięte i formowane. Kiedy należy ciąć thuje?? Takie dwuletnie mozna juz??

Dorotko, na tym forum jest wiele artykułów na każdy temat, głównie naszej szefowej. O cięciu iglaków jest tez. My tniemy jak nam pasuje, głównie tak by nie deptać po roślinkach, czyli zanim zakwitną a częściej jesienią jak przekwitną. Nie za późno by nie zmarzły.
Dlaczego Twój podpis nie zzieleniał. Chcesz, żeby był nie aktywny? Może uaktywnij to zajrzymy do Ciebie.

weronika77 19:32, 10 mar 2015

popcorn napisał(a)
głóg pierwszy raz widzę, cudny!! jak miniaturowe różyczki pozdrawiam!!

Zgadzam się z Tobą Popcorn, różyczki ma cudne. Pozdrawiam!
Tymczasem u mnie trochę nudno krokusowo i śnieżyczkowo. Wszystko ma swój czas.

Szaro po zimie ale posprzątane.

Przebiśniegi pokazuję od 25.02. i chyba dzisiaj ostatni raz.
barbara_kraj... 23:09, 10 mar 2015

Weroniko, uwierzysz, że dzisiaj dojrzałam 'kiełek' jednej z Twoich piwonii? A tak w ogóle, to ziemia już trochę podniesiona i martwię sie, czy nie za wczesnie startuje?

Nie pamiętam odmiany białej. Przypomnij, proszę