O tak !!!
w Wilczej wszystkie nożyce i sekatory poszły w ruch
1/3 ogrodu już po "fryzjerze"
nie zdążyłam zrobić zdjęć, bo jak już kończyłam, tu było ciemno...mam tylko jedno "dowodowe", zrobione na samym początku prac...
oto moje wierzby w wiosennej koafiurze
...przycięliśmy już dzikie róże wzdłuż ogrodzenia (40 metrów bieżących) - uuuuffff....
...prawie wszystkie hortensje (zostało może ze 30 krzaków)
z "grubszych spraw": pęcherznice, perukowce
potem poszły pod nóż klony .... i częściowo róże...
reszta na bieżąco w wolnych chwilach lub w kolejny weekend
Lato lubię spędzać w ogrodzie. Jest czas na nowe realizacje i odpoczynek wśród kwiatów. Nadal kwitną bratki i z niecierpliwością oczekuję zapachu i koloru róż. Pachnie lawenda, szaleją motyle i bzyczki.
Kwitną byliny, startują hortensje, ogród tętni życiem.
Jakie artystyczne ujęcie...
U mnie wiosenne prace też w toku, tnę, grabię, usuwam suche badyle bylin, nawet przesadzam co źle rośnie, uznałam że już wiosna i kropka
WIOSNA
Ta pora roku jest mocno oczekiwana przez wszystkich. Zima walczy z wiosną o każdy kawałek ziemi. Witają nas pierwsze kwiaty.
Wszyscy czekamy, aż zakwitną forsycje, bo wtedy możemy spokojnie już działać w ogrodzie. Jest coraz więcej słońca i ogrodowych barw. Pojawiają się pierwsze kwiaty i młode listki na drzewach .
Witam wszystkich u progu wiosny, w ubiegłym roku przesadziłam krzew bukszpanu, nie był nigdy cięty, obecnie wyglada jak na załączonym zdjęciu. Chciałabym uformować z niego kulę. Kiedy zacząć cięcie, teraz czy w maju? Poradźcie proszę.