Nieważne co zdecydujecie, obie opcje są dobre i ładne, najważniejsze w tym wszystkim jest dobór jakościowy roślin i późniejsza pielęgnacja, żeby wyglądały idealnie.
Bo jak rośliny "trafią się" krzywe i rachityczne to i kompozycja nie pomoże za wiele.
cenna uwaga
zapamiętam ją sobie
no i dumam teraz nad zrobieniem projektu całościowego działki łącznie z oświetleniem i nawadnianiem, bo prędzej czy później człowiekowi zabraknie czasu (zwłaszcza przy dzieciach) i coś uschnie.
A realizację rozłożę w czasie na kilka etapów i kilka lat.
na szczęście mam póki co jako taki trawniczek i dzieciaki skaczą na trampolinie
Nieważne co zdecydujecie, obie opcje są dobre i ładne, najważniejsze w tym wszystkim jest dobór jakościowy roślin i późniejsza pielęgnacja, żeby wyglądały idealnie.
Bo jak rośliny "trafią się" krzywe i rachityczne to i kompozycja nie pomoże za wiele.
Gosienko kochana ale wiesz teraz Ty masz wziete nauki u Szefowej i ja to bym bardzo Cie prosila o wytlumaczenie tej sztuki wycinania w trawniku i robienie takich pieknych rabat. Sluchamy
Prosimy o poczytanie, tu jest wszystko, szkoda Gosi gadania, masz różne przykłady
Polecam różę "Rosarium Uetersen", delikatną New Dawn, chociaż dość łatwo spadają jej płatki, pięknie pachnącą Louise Odier, oraz mniej znane Billet Doux, Giardina.
Pani Danusiu, proszę podpowiedzieć...jaka to odmiana hortensji, czy przeżyłyby w strefia 5b zmierzającej czasem w stronę 4 .
Aha i te derenie z biało-zielonymi listkami ... mam podobne, ale u mnie to ogromne krzaczory rosną, mimo wiosennego porządnego cięcia...więc zakładam, że te w Pani realizacji są jakąś mniejszą odmianą?
Hortensja Limelight - strefa 5A.
Dereń biały Ivory Halo - jest mniejszy o połowę, ale można ścinać każdy dereń biały wczesną wiosną nawet po ziemi. Nie będą wielkie wtedy, a wydadzą masę młodych kolorowych gałązek.